Ποια χώρα έχει τις περισσότερες καταλήξεις στο Ίντερνετ;

Όλοι μας γνωρίζουμε πως μια σελίδα στο Ίντερνετ μπορεί να έχει αρκετές διαφορετικές καταλήξεις, ανάλογα με την χώρα από την οποία προέρχεται. Όπως έχουμε εμείς το .gr, έτσι και κάθε χώρα έχει την δική της κατάληξη, όπως για παράδειγμα η Ιταλία έχει το .it και η Γερμανία το .de.

Το ότι κάποιες χώρες όμως είναι παγκόσμιες υπερδυνάμεις, δεν σημαίνει απαραίτητα και ότι το .domain τους είναι αυτό που χρησιμοποιείται ευρέως περισσότερο. Σίγουρα η πρώτη σου σκέψη ήταν πως φυσικά και στην πρώτη θέση θα είναι η Αμερική. Κατά πόσο όμως αληθεύει αυτό;

 

Χαρτογράφησαν τις καταλήξεις στο Ίντερνετ δείχνοντας ποια χώρα έχει τις περισσότερες

xartis katalikseis internet

Η Nominet λοιπόν, η οποία είναι μια διεθνής εταιρεία Internet που παρέχει κοινωφελείς υπηρεσίες, δημιούργησε έναν νέο παγκόσμιο χάρτη, όπου η κλίμακα με την οποία έχει σχεδιαστεί είναι με βάση τον αριθμό των εγγραφών σε domains της κάθε χώρας.

Αυτό σημαίνει πως χώρες δεν έχουν πλέον το ίδιο μέγεθος και σχήμα, αλλά είναι λίγο παραμορφωμένες. Δηλαδή μπορεί να δεις τεράστιες χώρες να δείχνουν όσο ένα νησί της Ελλάδας και μικρές χώρες να δείχνουν τεράστιες.

Σε γενικές γραμμές, οι ΗΠΑ από εκεί που κανονικά είναι η τρίτη μεγαλύτερη σε έκταση χώρα, είναι πολύ μικρότερη στον συγκεκριμένο χάρτη, ενώ η Κίνα, η Γερμανία, η Ολλανδία αλλά και το Ηνωμένο Βασίλειο είναι οι μεγαλύτερες.

nominet xartografisi internet katalixis

Η κατάληξη .tk για παράδειγμα μπορεί να μην είναι από τις πάρα πολύ γνωστές, αλλά έχει 31 εκατομμύρια εγγεγραμμένες ιστοσελίδες. Αυτή η κατάληξη είναι από το νησί Tokleau του Ειρηνικού, το οποίο ανήκει στην Νέα Ζηλανδία και έχει μόλις 1.400 κατοίκους.

Τι συνέβη όμως εδώ; Το 2000, ο Joost Zuurbier δημιούργησε την Freedom Registry (Ελεύθερο Μητρώο), το οποίο επιτρέπει σε οποιονδήποτε από όποια χώρα και αν είναι να αγοράσει δωρεάν ένα domain name με κατάληξη .tk.

Η συγκεκριμένη εταιρεία πλέον ονομάζεται FreeNom και διανέμει δωρεάν domains από την βάση της που είναι στην Ολλανδία, καθώς και από τα γραφεία της στο Λονδίνο και το Palo Alto, αλλά όχι στο μικρό αυτό νησάκι από το οποίο προέρχεται η κατάληξη.

Αυτή ήταν μια έξυπνη ιδέα για να στέλνουν χρήματα στους κατοίκους του Tokleau, μιας και πολλοί από αυτούς που παίρνουν κάποιο domain, δεν το χρησιμοποιούν και έτσι η εταιρεία βάζει μέσα διαφημίσεις, δίνοντας ένα μερίδιο των χρημάτων στο νησί.

Για την ακρίβεια, το 2012 έδειξαν πως το ένα έκτο του ΑΕΠ της χώρας ερχόταν από αυτές τις σελίδες με την κατάληξη .tk. Όσο για την Αμερική βρίσκεται στην απ’ έξω επειδή χρησιμοποιεί το .com, το οποίο όμως δεν έχει καταχωρηθεί ότι είναι της συγκεκριμένης χώρας και γι αυτό το χρησιμοποιούν όλες!

Τα Καλύτερα Casino
Novibet.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!

Betsson.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!