Τα 10 πιο γρήγορα τρένα του κόσμου!

Με την ανάπτυξη των νέων τεχνολογιών υπάρχουν επιτέλους πιο γρήγορα τρένα, τα οποία καλύπτουν εκατοντάδες χιλιόμετρα μέσα σε λίγα λεπτά. Έτσι γίνεται η μετακίνηση μεταξύ των πόλεων όλο και πιο γρήγορη.

Στην Ελλάδα βέβαια είμαστε ακόμη λίγο πίσω στον συγκεκριμένο τομέα, σε σχέση με άλλες χώρες όπως είναι η Ιαπωνία, η Γαλλία και η Ιταλία. Κυρίως οι ασιατικές χώρες είναι εκείνες που έχουν γίνει αρκετά ανταγωνιστικές, μιας και χρησιμοποιούν ήδη μερικά από τα ταχύτερα τρένα που υπάρχουν στον κόσμο.

Εκεί που οι αποστάσεις μεταξύ των πόλεων είναι αρκετά μεγάλες είναι οι καλύτερη επιλογή των ταξιδιωτών, καθώς δεν είναι μόνο το ότι φτάνουν στον μισό χρόνο στον προορισμό τους, από ότι θα έκαναν με ένα αυτοκίνητο, αλλά και το ότι τους παρέχουν όλες τις ανέσεις.

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείς να δεις το Top10 των πιο γρήγορων τραίνων που υπάρχουν αυτή τη στιγμή!

 

Top10 με τα πιο γρήγορα τρένα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή!

Η λίστα με τα τρένα που πιάνουν τις υψηλότερες ταχύτητες αυτή τη στιγμή είναι η εξής:

1. Maglev L0series, Ιαπωνία. Αυτό είναι ο γρηγορότερο τρένο στον κόσμο με ταχύτητα 603 χλμ/ώρα. ενώ μπορεί να καλύψει τα 3 χιλιόμετρα μέσα σε μόλις 10 δευτερόλεπτα.

2. TGV, Γαλλία: Έπειτα από δοκιμές που έγιναν το 2007, το συγκεκριμένο τρένο έπιασε τα 574,8 χλμ/ώρα. Είναι το δεύτερο ταχύτερο τρένο στον κόσμο και το ταχύτερο στην Ευρώπη.

3. Maglev, Σαγκάη: Χρησιμοποιεί την τεχνολογία της μαγνητικής αιώρησης και πιάνει υψηλές ταχύτητες έως και 501 χλμ/ώρα.

4. CRH380A, Κίνα.

5. N700 σειρά Shinkansen, Ιαπωνία.

6. Hemu 430x, Νότια Κορέα.

7. Frecciarossa 1000, Ιταλία.

8. TALGO 350, Ισπανία.

9. ICE 3, Γερμανία.

10. THSR 700T, Ταϊβάν.

Τα Καλύτερα Casino
Novibet.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!

Betsson.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!