Δεν φαντάζεστε τι θα βάλουν μέσα στα ασανσέρ στην Ιαπωνία!

Στην Ιαπωνία, όπου ο πληθυσμός είναι τεράστιος, προσπαθούν να διευκολύνουν τους πολίτες με την καθημερινότητα τους, αλλά και να τους παρέχουν την απαιτούμενη ασφάλεια. Ως γνωστόν όμως, είναι γενικότερα ένα βήμα μπροστά στις ιδέες τους και αυτό μας το απέδειξαν για ακόμη μία φορά, με την περίεργη αλλά πρωτότυπη σκέψη που έκαναν για τα ασανσέρ.

Δεν είναι ότι αποφάσισαν να βελτιώσουν την αισθητική τους, αλλά να κάνουν κάτι πραγματικά χρήσιμο, για μια χώρα σαν την Ιαπωνία, η οποία είναι επιρρεπής στους σεισμούς. Τι θα βάλουν λοιπόν μέσα στους ανελκυστήρες, για να βοηθήσουν τον κόσμο σε κάποιο τέτοιου είδους σοβαρό περιστατικό;

 

Ετοιμάζονται να βάλουν τουαλέτες μέσα στα ασανσέρ της Ιαπωνίας

asanser iaponia

Σε πρόσφατη δήλωση του ο υπουργός της ιαπωνικής βιομηχανίας, ανακοίνωσε ότι αρκετά σύντομα θα μπουν τουαλέτες μέσα στους ανελκυστήρες και ιδίως σε εκείνους των ψηλών κτιρίων.

Μπορεί αρχικά όποιος το ακούει να το θεωρεί, αν μη τι άλλο παράξενο, αλλά αν το καλοσκεφτεί κανείς και κάνει μια ιστορική αναδρομή στην συχνότητα με την οποία λαμβάνουν χώρα οι σεισμοί στην Ιαπωνία, θα δει ότι ίσως να είναι μία αρκετά πρακτική λύση για τους ανθρώπους που κλείνονται μέσα στα ασανσέρ κατά τη διάρκεια των σεισμών.

anelkistires patentes

Η συγκεκριμένη χώρα βρίσκεται κοντά σε τεκτονικές πλάκες και είναι ταχέως αναπτυσσόμενη, με αρκετά ψηλά κτίρια τα οποία σίγουρα απαιτούν ανελκυστήρες, ώστε να καταφέρει κάποιος να κινηθεί ανάμεσα στους ορόφους.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ήταν ο σεισμός που έγινε το 2011, όπου παρέλυσαν  64.000 ανελκυστήρες και τα άτομα που εγκλωβίστηκαν μέσα τους έμειναν εκεί κλεισμένα για περίπου 9 ώρες.

toualetes asanser iaponia

Μέσα σε αυτή τη νέα τους πρόταση λοιπόν, ανέφεραν πως θα υπάρχει εφεδρική ενέργεια για τους ανελκυστήρες, αλλά και σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης για όταν κάποιος πατάει το κουμπί της βοήθειας για να μπορέσουν να τον απεγκλωβίσουν.

Αλλά επειδή σίγουρα δεν θα μπορέσουν να βοηθήσουν τους πάντες ταυτόχρονα, φρόντισαν τουλάχιστον να έχουν τουαλέτες για όσο θα περιμένουν να τους ανοίξουν.

forites toualetes iaponia

Ήδη παρέχουν κουβέρτες έκτακτης ανάγκης, το νερό και φορητές τουαλέτες σε άτομα που έχουν κλειστεί μέσα, αλλά θέλουν να δώσουν μια δόση πολυτέλειας στην όλη εικόνα. Για να δούμε πως θα υλοποιήσουν αυτή τους την ανατρεπτική ιδέα!

Τα Καλύτερα Casino
Novibet.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!

Betsson.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!