25 Πιο δύσκολες γλώσσες του κόσμου!

Υπάρχουν άνθρωποι που μαθαίνουν μία ξένη γλώσσα για διασκέδαση, και άλλοι που αναγκάζονται να μάθουν για εργασιακούς λόγους ή επειδή μεταναστεύουν. Γενικά το να μαθαίνει κανείς μία καινούρια γλώσσα μπορεί να είναι πολύ διασκεδαστικό! Μπορεί επίσης να είναι πολύ δύσκολο αν κανείς επιλέξει μία από τις πιο δύσκολες γλώσσες του κόσμου!

Κάποιες θεωρούνται εύκολες (ανάλογα την μητρική γλώσσα του καθενός), και κάποιες άλλες ακούγονται σαν Κινέζικα όσο κι αν τις μελετάει κάποιος! Με τα ίδια τα Κινέζικα στην κορυφή των πιο δύσκολων γλωσσών, αν έχεις κατορθώσει ήδη να τα μάθεις, σου δίνουμε προκαταβολικά συγχαρητήρια!

 

Οι πιο δύσκολες γλώσσες στον κόσμο!

 

Tagalog

tatalog

Αυτή η γλώσσα είναι Αυστραλό-ινδονησιακή. Είναι η γλώσσα που μιλάει το ένα τέταρτο του πληθυσμού των Φιλιππίνων!

Ναβάχο

navaho indianiki glossa

Η γλώσσα Ναβάχο, ομιλείται από 170 χιλιάδες ομιλητές στις βόρειες ΗΠΑ. Η γλώσσα αυτή υπήρξε και κώδικας κατά τη διάρκεια του Β Παγκοσμίου Πολέμου. Πολλοί ισχυρίζονται μάλιστα πώς είναι η αιτία που οι συμμαχικές δυνάμεις κέρδισαν τον πόλεμο, γιατί οι Ναζί και οι Ιάπωνες δεν γνώριζαν τις σημασίες των λέξεων της Ναβάχο και δεν μπορούσαν να αποκωδικοποιήσουν τα σήματα που υπέκλεπταν. Μόνο οι ινδιάνοι της φυλής Ναβάχο γνώριζαν τον «κώδικα».

Νορβηγικά

norvigika

Τα νορβηγικά ανήκουν στις γερμανικές γλώσσες και είναι η εθνική γλώσσα της Νορβηγίας. Θεωρούνται αρκετά δύσκολα για να τα μάθει μέχρι και κάποιος που γνωρίζει γερμανικά.

Ελληνικά

elliniko alphavito

Τα Ελληνικά είναι μία πολύ σημαντική γλώσσα του παγκόσμιου πολιτισμού. Θεωρούνται ζωντανή γλώσσα αφού έχουν εξέλιξη από τα αρχαία ελληνικά μέχρι σήμερα. Τα Ελληνικά για έναν ξενόγλωσσο είναι πολύ δύσκολα καθώς έχουν πολύπλοκο συντακτικό σύστημα και το ελληνικό αλφάβητο είναι διαφορετικό από το λατινικό. Παρόλα αυτά πολλές ελληνικές λέξεις χρησιμοποιούνται σε όλες τις γλώσσες για επιστημονικές έννοιες που εφευρέθηκαν ή ανακαλύφθηκαν στην Ελλάδα. Επίσης η Καινή Διαθήκη γράφτηκε στα αρχαία ελληνικά.

Περσικά

persika

Η Περσική γλώσσα ανήκει στις Ινδοευρωπαϊκές γλώσσες και κυρίως ομιλείται στο Ιραν, στο Αφγανιστάν, και στο Τατζικιστάν όπως επίσης και σε άλλες χώρες που έχουν Περσική επιρροή. Περίπου 110 εκατομμύρια άνθρωποι την μιλούν παγκοσμίως.

Ολλανδικά

ollandezika

Άλλη μία γλώσσα που ανήκει στην οικογένεια των γερμανικών γλωσσών. Θεωρείται αρκετά δύσκολη αν και δεν χρησιμοποιεί το γερμανικό umlaut.

Σλοβένικα

slovenika

Η σλοβένικη γλώσσα ανήκει στις σλαβικές γλώσσες και την ομιλούν πάνω από 2,5 εκατομμύρια άνθρωποι, κυρίως στην Σλοβενία. Τα Σλοβένικα είναι επισήμως μία από τις 24 γλώσσες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αφρικάνς

afrikaniki glossa

Η αφρικανική γλώσσα είναι επηρεασμένη από τα Ολλανδικά και είναι μέλος της οικογένειας των γερμανικών γλωσσών. Η Αφρικάνς ομιλείται στην νότια Αφρική καθώς και στην Ζιμπάμπουε.

Δανέζικα

danezika

Με πάνω από έξι εκατομμύρια ομιλητές στον κόσμο, τα Δανέζικα τα οποία επίσης ανήκουν στις γερμανικές γλώσσες. Είναι γλώσσα απόγονος των αρχαίων Νορβηγικών.

Βασκικά

vaskika

Η Βασκική που βρίσκεται στην βόρειο-ανατολική Ισπανία και την νότιο-δυτική Γαλλία, έχει ομιλητές περίπου το 27% των κατοίκων της. Τα Βασκικά λέγεται πώς προϋπήρχαν στην Ευρώπη πριν την άφιξη των Ινδο-ευρωπαϊκών φύλων. Αλλά αυτή η άποψη δεν έχει αποδειχτεί ιστορικά.

Ουαλικά

oualika

Τα Ουαλικά είναι μέρος των Κελτικών γλωσσών και ομιλείται στην Ουαλία. Αλλιώς η γλώσσα αυτή λέγεται και Βρετανική.

Urdu

urdu pakistanika

Αυτή η γλώσσα είναι συνδεδεμένη με τους Μουσουλμάνους στο Ινδουστάν. Επίσης είναι η εθνική γλώσσα του Πακιστάν. Ως προς την γραμματική και την σύνταξη είναι ίδια με τα Ινδικά και ανήκει στις 22 γλώσσες της Ινδίας.

Κροατικά

kyriliko alphavito

Τα Κροατικά είναι μία από τις επίσημες γλώσσες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Έχουν βασιστεί σε μία διάλεκτο της Ανατολικής Ερζεγοβίνης, που είναι και η βάση και άλλων γλωσσών όπως των Σερβικών και Βοσνιακών.

Ιρλανδικά

keltika skotsezika

Τα Ιρλανδικά είναι γνωστά και ως Σκοτσέζικα Ιρλανδικά και είναι μία κέλτικη γλώσσα που ομιλείται στην Σκοτία.

Αλβανικά

albanika grammata

Τα Αλβανικά έχουν ομιλητές στην Αλβανία, στο Κόσοβο και στην δυτική Βουλγαρία, όπως επίσης σε ένα μέρος της ΠΓΔΜ. Έχει επηρεαστεί από τις Βάλτο-σλαβικές γλώσσες, τις γερμανικές και τα Ελληνικά, αλλά αυτό που την κάνει δύσκολη είναι ότι το λεξιλόγιο της είναι αρκετά διαφορετικό από τις υπόλοιπες γλώσσες.

Ισλανδικά

icelanding language

Τα ισλανδικά ανήκει στις Ινδό-ευρωπαϊκές γλώσσες και έχει επηρεαστεί πολύ από τη Δανέζικη και την Σουηδική γλώσσα ειδικά μετά την αποίκιση της Αμερικής.

Ουγγρικά

ougrika

Η επίσημη γλώσσα της Ουγγαρίας, ομιλείται επίσης στην Σλοβακία, Ουκρανία, Σερβία και Ρουμανία. Είναι μία εξαιρετικά δύσκολη γλώσσα. Αξίζει να αναφερθεί ότι έχει εννιά πτώσεις! Συγκριτικά να πούμε ότι η Ελληνική γλώσσα έχει τέσσερις πτώσεις. Ανήκει στην Ουραλική γλωσσική οικογένεια.

Ταϊλανδέζικα

tailandezika

Η επίσημη γλώσσα της Ταϊλάνδης έχει σχεδόν τις μισές της γλώσσες δάνεια από τα Σανσκριτικά. Τα Ταϊλανδέζικα έχουν πολύπλοκη ορθογραφία και τονικό σύστημα.

Βιετναμέζικα

vietnamezika

Η εθνική γλώσσα του Βιετνάμ έχει δανειστεί πολλές λέξεις από τα Κινέζικα. Παρόλα αυτά το αλφάβητο της είναι το λατινικό αλφάβητο στην σημερινή εποχή με τόνους και άλλα διακριτικά σημεία στίξης.

Εβραϊκά

ebraika hebrew

Τα εβραϊκά ανήκουν στις Σημιτικές γλώσσες της οικογένειας των Αφροασιατικών γλωσσών. Έχουν μεγάλη ιστορία αφού χρησιμοποιούνται από τον 10ο αιώνα π.Χ.. Η αρχαία εβραϊκή διάλεκτος είναι γνωστή ως Αραμαϊκά. Τα Αραμαϊκά είναι η γλώσσα της Παλαιάς Διαθήκης.

Κορεάτικα

koreatika

Τα Κορεάτικα είναι η επίσημη γλώσσα της Βορείου και της Νοτίου Κορέας. Ομιλείται από περισσότερα από 80 εκατομμύρια ανθρώπους.

Σανσκριτικά

sanskritika

Τα Σανσκριτικά είναι η λειτουργική γλώσσα του Ινδουισμού, Τζαινισμού και του Βουδισμού. Είναι ιδιαίτερα αρχαία γλώσσα και σε αυτήν έχουν γραφτεί σημαντικά κείμενα φιλοσοφικού περιεχομένου.

Αραβικά

arabiko alphavito

Τα Αραβικά ομιλούνται από σχεδόν 1 δις ανθρώπους σε όλο τον κόσμο! Είναι η γλώσσα πολλών μουσουλμανικών κρατών από την Μέση Ανατολή μέχρι την Κεντρική Αφρική. Το σύστημα γραφής τους είναι εντελώς διαφορετικό από αυτό των Ευρωπαϊκών γλωσσών και έχουν πολλές διαλέκτους. Τα επίσημα Αραβικά είναι αυτά που βλέπει κανείς στο Κοράνιο.

Ιαπωνικά

iaponeziki alphavitos

Τα Ιαπωνικά είναι η εθνική γλώσσα της Ιαπωνίας και έχει περισσότερους από 125 εκατομμύρια ομιλητές στον κόσμο. Θεωρείται από τις δυσκολότερες γλώσσες του κόσμου και παρά την κοινή πεποίθηση ότι μοιάζουν με τα Κινέζικα, στην πραγματικότητα οι δύο γλώσσες είναι εντελώς διαφορετικές.

Κινέζικα

kineziko alphavito

Τα Κινέζικα είναι η πιο δύσκολη γλώσσα του κόσμου. Πολλοί μελετούν την γλώσσα αυτή για χρόνια και δεν καταφέρνουν να φτάσουν σε μεγάλο επίπεδο. Παραπάνω από δύο δις άνθρωποι μιλούν Κινέζικα παγκοσμίως. Τα Κινέζικα έχουν πολύπλοκο σύστημα γραφής και εκατοντάδες διαλέκτους.

Τα Καλύτερα Casino
Novibet.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!

Betsson.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!