10 καλύτερες εφαρμογές & ιστοσελίδες για εκμάθηση ξένων γλωσσών

Hallo , bonjour , ciao, είναι τρεις χαιρετισμοί σε τρεις διαφορετικές γλώσσες! Υπάρχουν τόσες πολλές γλώσσες στον κόσμο που αν ενθουσιάζεστε εύκολα με τις καινούριες γνώσεις δεν θα ξέρετε από που να αρχίσετε! Αυτή είναι όμως η ομορφιά στην εκμάθηση ξένων γλωσσών! Αν αποφασίσατε να μάθετε μία ξένη γλώσσα φέτος, υπάρχουν αρκετοί τρόποι πλέον να το κάνετε δωρεάν ή με χαμηλό κόστος! Μία ξένη γλώσσα αξίζει τον χρόνο και τα χρήματα γιατί ανοίγει νέους δρόμους για τον άνθρωπο.

Κανείς δεν ξέρει ακριβώς πόσες γλώσσες υπάρχουν. Ένα τμήμα της Βίβλου έχει μεταφραστεί σε 2500 γλώσσες. Αυτές όμως που ομιλούνται μέχρι σήμερα ανήκουν σε διάφορες οικογένειες όπως είναι η Ινδοευρωπαϊκή για παράδειγμα, στην οποία ανήκουν τα αγγλικά, ισπανικά και οι περισσότερες διαδεδομένες γλώσσες!

 

10 καλύτερες εφαρμογές για εκμάθηση ξένων γλωσσών

 

Duolingo

duolingo-languages

Το Duolingo είναι ιστοσελίδα και εφαρμογή για κινητά και τάμπλετ, για εκμάθηση ξένων γλωσσών σε στυλ παιχνιδιού. Το Duolingo δεν είναι μία μέθοδος στην οποία πρέπει κανείς να βασίζεται εξολοκλήρου για να μάθει μία γλώσσα, αλλά μπορεί να βοηθήσει πάρα πολύ για στην εκμάθηση βασικού λεξιλογίου και βασικών εκφράσεων.

 

BBC Languages

learning-foreign-languages

Το καλό με αυτή τη σειρά του BBC Languages είναι ότι έχει πολλά βίντεο tutorial. Ακόμα περιέχει ολόκληρα προγράμματα, βίντεο κυρίως για τις πιο διαδεδομένες ευρωπαϊκές χώρες όπως είναι τα Γαλλικά, τα Γερμανικά, τα Ισπανικά και τα Ιταλικά. Ενδιαφέρον έχει το «A Guide to…», το οποίο περιέχει διάφορες πληροφορίες για κάθε γλώσσα.

Rype

rype-daskaloi-online

Το Rype περιέχει απεριόριστα ιδιαίτερα μαθήματα για πολυάσχολους ανθρώπους. Προς το παρόν προσφέρει απεριόριστα μαθήματα στα ισπανικά με διαθέσιμους ισπανόφωνους καθηγητές όλο το 24ωρο! Με αυτόν τον τρόπο αν δεν έχετε γενικώς τον απαιτούμενο χρόνο για προσχεδιασμένα μαθήματα με το Rype μπορείτε να έχετε ιδιαίτερο όποτε μπορείτε ή θέλετε.

Το πλεονέκτημα του Rype σε σχέση με άλλες μεθόδους, είναι η live παράδοση του μαθήματος και η επικοινωνία καθηγητή – μαθητή να αποδίδει πολύ καλύτερα από την απλή παρακολούθηση βίντεο και διαλόγων.

Busuu

busuu

Busuu είναι μία οπτικοακουστική μέθοδος για την εκμάθηση βασικώς εκφράσεων. Κάποια σημεία είναι κοινά με αυτά του Duolingo, με έμφαση περισσότερο στο οπτικό κομμάτι της εκμάθησης μίας γλώσσας. Αυτή η μέθοδος παρέχεται δωρεάν!

Babbel

babbel-ekmathisi-glosson

Babbel όπως και το Duolingo είναι σε στυλ παιχνιδιού. Η διαφορά τους βρίσκεται στην ποικιλία γλωσσών με το Babbel να κερδίζει.

Memrise

memrise-vocabulary-learning

Από την λέξη memorize, το Memrise, είναι μία απλή μέθοδος για να απομνημονεύσετε λεξιλόγιο. Βοηθάει πολύ στο κτίσιμο βασικού λεξιλογίου γρήγορα ενώ περιέχει δύο κατηγορίες ειδικά σχεδιασμένες για διάσημες γλώσσες όπως τα Κινέζικα, τα Γαλλικά και τα Ισπανικά, για να ξεκινήσετε αμέσως να μαθαίνετε!

Rosetta Stone

rosseta-stone

Ένα πρόγραμμα για την κατανόηση των βασικών στοιχείων μίας γλώσσας. Το Rosetta Stone είναι μία μέθοδος που κυκλοφορεί αρκετό καιρό. Βοηθάει στην εξέλιξη του γραπτού λόγου καθώς και στο listening. Ένα βασικό μειονέκτημα των περισσότερων εφαρμογών αυτού του τύπου είναι ότι δεν βοηθάνε στον προφορικό λόγο.

FluentU

fluentu-languages-learning

FluentU παρουσιάζεται ως εντατική online εκμάθηση! Παρέχει πολλά βίντεο και μαθήματα για να διδάξει βασικές και πιο προχωρημένου επιπέδου εκφράσεις. Παρόλα αυτά θα πρέπει να έχει κανείς θέληση και να αφιερωθεί στην εκμάθηση για να δει αποτελέσματα.

Michel Thomas

michel-thomas

Ο Michel Thomas είναι ένας διεθνούς φήμης πολύγλωσσος και καθηγητής γλωσσών, ο οποίος έχει δημιουργήσει δεκάδες ακουστικά προγράμματα για να βοηθήσει στην εκμάθηση ξένων γλωσσών.

Fluent In 3 Months

benny-lewis-fluent

Ο Benny Lewis είναι άλλος ένας διεθνούς φήμης πολύγλωσσος που υπόσχεται ότι μπορεί κάποιος να μιλήσει σε ικανοποιητικό επίπεδο την γλώσσα που θέλει σε τρεις μήνες. Αν και συνήθως είναι δύσκολο να περιμένουμε από έναν άνθρωπο να μάθει σε τέτοιο επίπεδο μία γλώσσα μόνο μέσα σε λίγους μήνες, δεν χάνετε κάτι να δοκιμάσετε.

Τα Καλύτερα Casino
Novibet.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!

Betsson.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!