Το πιο ακριβό υλικό στον κόσμο είναι τα ενδοεδρικά φουλέρενια!

Πριν από λίγες ημέρες ανακοινώθηκε το πιο ακριβό υλικό στον κόσμο με τιμή 33.400 δολάρια τα 200 μικρογραμμάρια. Αυτή η ποσότητα όπως μπορείς να καταλάβεις είναι απίστευτα λίγη. Για όσους θέλουν να πάρουν μια ιδέα αυτής της ποσότητας, αντιστοιχεί περίπου στο 1/15 του βάρους μιας χιονονιφάδας ή ακόμη καλύτερα στο 1/3 του βάρους μιας ανθρώπινης τρίχας.

Απίστευτο και όμως αληθινό! Σίγουρα δεν μπορεί να χωρέσει ανθρώπινος νους αυτό το υπέρογκο ποσό για μια τόσο μικρή ποσότητα και που να σκεφτείς πως το 1 γραμμάριο του κοστίζει περίπου 167 εκατομμύρια δολάρια. Ποιο είναι όμως αυτό το πανάκριβο υλικό;

 

Δες επίσης: Τα 10 πιο ακριβά μέταλλα στον κόσμο!

 

Τα ενδοεδρικά φουλέρενια είναι το πιο ακριβό υλικό στον κόσμο

foulerenio akrivotero uliko

Τα ενδοεδρικά φουλέρενια είναι μοριακές δομές από άνθρακα και άζωτο. Στην ουσία είναι η τρίτη μορφή άνθρακα, μιας και οι δύο πρώτες είναι ο γραφίτης και το διαμάντι και έχουν τη μορφή «κλουβιών» που αποτελείται από 60 άτομα άνθρακα.

Στο εσωτερικό τώρα από το καθένα βρίσκονται άτομα ή μόρια διαφόρων στοιχείων όπως για παράδειγμα το άζωτο. Κυρίως χάρις στο άζωτο όμως είναι ιδανικά για να χρησιμοποιηθούν σε συσκευές οι οποίες απαιτούν ακριβή μέτρηση του χρόνου. Αυτό φυσικά που σκέφτονται οι επιστήμονες είναι πως θα μπορέσουν να τα χρησιμοποιήσουν ώστε να δημιουργήσουν ατομικά ρολόγια νέας «γενιάς».

Το μέγεθος τους θα είναι σαν ένα μικροτσίπ, οπότε θα μπορούν να ενσωματωθούν στα κινητά μας, για να δουλεύει με μεγαλύτερη ακρίβεια το GPS τους.

Τώρα όσον αφορά το ποιος κατάφερε να κάνει μια τέτοιου είδους αγορά και για ποιον λόγο, αγοραστές ήταν μια ομάδα Βρετανών και Αμερικανών επιστημόνων και προμηθεύτηκαν το υλικό αυτό από την αγγλική εταιρεία-τεχνοβλαστός του πανεπιστημίου της Οξφόρδης, την Designer Carbon Materials.

Η Designer Carbon Materials δημιουργήθηκε με σκοπό αποκλειστικά και μόνο να παράγει και να εμπορεύεται το συγκεκριμένο υλικό και αυτό τώρα ήταν και το πρώτο δείγμα που διέθεσε στην αγορά. Και ποιος να το φανταζόταν ότι με την παραγωγή του ασχολείται Έλληνας, ο Dr Κυριάκος Πορφυράκης.

Απ’ότι φαίνεται έκαναν την καλύτερη επιλογή, μιας και αυτή τη στιγμή, δεν μπορεί κανένα υλικό να συναγωνισθεί σε τιμή τα ενδοεδρικά φουλέρενια, εκτός βέβαια από την αντιύλη, η οποία σύμφωνα με δήλωση της NASA θα στοίχιζε 61 τρισεκατομμύρια δολάρια το γραμμάριο, αν κυκλοφορούσε προς πώληση. Οπότε η πρωτιά τους ανήκει χωρίς αμφιβολία!

Τα Καλύτερα Casino
Novibet.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!

Betsson.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!