Ποιες αλλαγές θα γίνουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις το 2016!

Αρκετές είναι οι αλλαγές που έχουν γίνει από την κυβέρνηση, σε όλους τους χώρους και φυσικά δεν θα μπορούσαν να μην υπάρχουν σημαντικές τροποποιήσεις, ακόμη και στον χώρο της Παιδείας.

Οι συγκεκριμένες τροποποιήσεις, αφορούν τις Πανελλαδικές εξετάσεις και θα ισχύσουν από το 2016, βρίσκοντας περισσότερους από 100.000 υποψήφιους απροετοίμαστους, για το τι θα έχουν να αντιμετωπίσουν την φετινή χρονιά. Ποιες είναι όμως αυτές οι αλλαγές, σύμφωνα με την εφημερίδα «Έθνος» και κατά πόσο θα επηρεάσουν θετικά ή αρνητικά τους μαθητές;

 

Δες επίσης: Αυξάνεται η στρατιωτική θητεία… Και οι γυναίκες στο χακί;

 

Όλες οι αλλαγές που θα γίνουν στο σύστημα των Πανελληνίων εξετάσεων από το 2016!

panellinies exetasis 2016 allages

Οι βασικότερες αλλαγές στο σύστημα των Πανελληνίων εξετάσεων 2016, όπως αναφέρει σε ένα πρόσφατο δημοσίευμα της η εφημερίδα “Έθνος”, θα είναι 10 και είναι οι εξής:

Θα υπάρχουν 13 κοινά τμήματα (12 σε πανεπιστήμια και 1 σε ΤΕΙ) σε όλα τα επιστημονικά πεδία.

Θα υπάρχουν 36 κοινά τμήματα σε δύο διαφορετικά επιστημονικά πεδία.

Για πρώτη φορά θα δημιουργηθεί ξεχωριστό επιστημονικό πεδίο για τις Επιστήμες της Εκπαίδευσης.

Όσοι επιλέξουν τα τμήματα του 4ου επιστημονικού πεδίου, τα οποία μέχρι τώρα ήταν ενταγμένα στο 1ο πεδίο Ανθρωπιστικών Σπουδών, θα έχουν ως μαθήματα αυξημένης βαρύτητας τη Νεοελληνική Γλώσσα και τα Μαθηματικά Γενικής Παιδείας και όχι τα Αρχαία και την Ιστορία, όπως είχαμε συνηθίσει.

Υποβαθμίζεται το μάθημα επιλογής όλων των κατευθύνσεων Αρχές Οικονομικής Θεωρίας.

Η Σχολή Αστυφυλάκων και η Σχολή Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. εντάσσονται σε τρία επιστημονικά πεδία.

Για πρώτη φορά οι σχολές Ανθυποπυραγών και Πυροσβεστών μπαίνουν στο μηχανογραφικό σε τρία διαφορετικά επιστημονικά πεδία.

Στις Στρατιωτικές στο 2ο επιστημονικό πεδίο, εντάσσονται από φέτος 13 σχολές, ενώ έχουν προστεθεί 4 σε σχέση με το περσινό μηχανογραφικό.

Οι υποψήφιοι παλαιότερων ετών θα έχουν την δυνατότητα να επιλέξουν μεταξύ του περσινού και του φετινού εξεταστικού συστήματος.

Τις θέσεις που αντιστοιχούν στην κατηγορία του 10% μπορούν να διεκδικήσουν για το επόμενο ακαδημαϊκό έτος, οι υποψήφιοι των δύο τελευταίων ετών.

Τα Καλύτερα Casino
Novibet.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!

Betsson.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!