Εξωγήινες ραδιοσυχνότητες ανακαλύφθηκαν πιο κοντά μας από ποτέ!

Τι είναι οι εξωγήινες ραδιοσυχνότητες

Στις αρχές του μήνα ερευνητές ανακάλυψαν 19 εξωγήινες ραδιοσυχνότητες (Fast Radio Bursts) από το διάστημα. Τα σήματα εικάζουν ότι προέρχονται είτε από κάποιο αστέρι νετρονίων ή από κάποιον μυστήριο εξωγήινο πολιτισμό εκατομμύρια έτη φωτός μακριά.

Δες επίσης Τα 20 καλύτερα βίντεο με UFO από όλο τον κόσμο!

simadias zwis se diaforetiko galaxia

Αν και μπορεί να ακούγονται πολύ μακριά, 120 εκατομμύρια έτη φωτός είναι πολύ κοντά για τέτοιου είδους ραδιοσυχνότητες γιατί οι περισσότερες ανακαλύπτονται δισεκατομμύρια έτη φωτός μακριά. Είναι πολύ σπάνιο μια τέτοια ραδιοσυχνότητα να παράγει τόση μεγάλη ενέργεια και αυτό κάνει τους επιστήμονες να αναρωτιούνται μήπως κρύβει κάτι παραπάνω.

tileskopio anakalypse simata esogiinis zois

Τα σήματα που λαμβάνουμε από το διάστημα έχουν αυξηθεί τα τελευταία χρόνια

Το όνομα αυτής είναι FRB 171020 και έχει κινήσει μεγάλο στην επιστημονική κοινότητα. Η πανεπιστημιακή ομάδα που το ανακάλυψε βρίσκεται στην Αυστραλία και ελπίζει να λάβει άλλες εξωγήινες ραδιοσυχνότητες αυτού του είδους. Αυτό θα μπορούσε να βοηθήσει για να εντοπίσουν με μεγαλύτερη ακρίβεια τη θέση του.

Δες επίσης Συνωμοσιολόγοι πιστεύουν πως ο πύραυλος SpaceX χτυπήθηκε από UFO

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι τέτοιες συχνότητες μπορεί να παράγονται κάθε δευτερόλεπτο στο σύμπαν. Στην παρακάτω εικόνα οι μπλε κουκκίδες δείχνουν τις ραδιοσυχνότητες που μπορεί να καταγράφονται μέσα στο πλέγμα των γαλαξιών του σύμπαντος.

exogiini drastiriotita ton oktovrio

Έχουν βρεθεί 20 τέτοιες ραδιοσυχνότητες μόνο φέτος, διπλάσιος αριθμός από αυτόν που έχουν βρεθεί συνολικά από το 2007. Έχει αποδειχθεί ότι έρχονται από διάφορες άκρες του σύμπαντος και όχι από κάποιο σημείο του γαλαξία μας.

Δες επίσης 8 Πράγματα που πιστεύουμε χωρίς τεκμηρίωση!

Ο Jean-Pierre Macquart, μέλος της έρευνας ελπίζει ότι οι εξωγήινες ραδιοσυχνότητες μπορούν να δώσουν απαντήσεις στην ύλη μεταξύ των γαλαξιών. Το ASKAP, το τηλεσκόπιο που τις ανακάλυψε έχει εντοπίσει τόσα σήματα και συχνότητες που έχει κερδίσει το παρατσούκλι Σάουρον (εκ του τεράστιου ματιού στον Άρχοντα των δαχτυλιδιών).

anazitish galaksion

Δες επίσης 11 Περιστατικά που θα χρειαστείς εικόνα για να τα πιστέψεις!

Έχει τεράστιο μέγεθος και συμπεριλαμβάνει 36 πιάτα τα οποία μπορούν είτε να στοχεύσουν σε ένα συγκεκριμένο σημείο ή σε πολλαπλά σημεία παρομοιάζοντας την όραση της μύγας. Αν υπάρχει κάτι που θα μπορούσε να εντοπίσει ίχνη εξωγήινης ζωής είναι το ASKAP, και η ερευνητική ομάδα της Αυστραλίας είναι πάντα σε ετοιμότητα να τα αποκρυπτογραφήσει. Αυτό που έχουμε να κάνουμε εμείς είναι απλά να περιμένουμε!

Τα Καλύτερα Casino
Novibet.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!

Betsson.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!