8 Πράγματα που πιστεύουμε χωρίς τεκμηρίωση!

Στην επιστήμη της ανθρωπολογίας, εξετάζουμε όλα όσα αφορούν τον άνθρωπο. Οι έρευνες που γίνονται – σε αντίθεση με την κοινωνιολογία – είναι ποιοτικές και όχι ποσοτικές.

Αυτό σημαίνει, πως δεν μετράμε τόσο τα ποσοστά των ανθρώπων για να καταλήξουμε στα επιστημονικά συμπεράσματα μας, αλλά αναλύουμε σε βάθος τις μεμονωμένες περιπτώσεις ανθρώπων που προσεγγίζουμε. Μετά από πολλές έρευνες, λοιπόν, αποφάσισα να γράψω ΟΧΤΩ πράγματα, που με το γυμνό μάτι δεν φάνηκαν και δεν αποδείχτηκαν ποτέ επιστημονικά, αλλά παρόλα αυτά πολλοί από μας πιστεύουμε.

 

8 Πράγματα που δεν έχουν αποδειχθεί κι όμως πιστεύουμε

 

    1. Εξωγήινοι

exogiinoi

Παρ’ όλες τις θεωρίες συνωμοσίας και διάφορες δηλώσεις περί UFO, αφήνουν ξεκάθαρα υπονοούμενα για την ύπαρξη εξωγήινων. Παρ’ όλα αυτά, δεν υπάρχει καμία απολύτως επιστημονική απόδειξη – μέχρι στιγμής τουλάχιστον – πως υπάρχει άλλη ζωή στο σύμπαν, εκτός από τον πλανήτη γη.

Υπάρχουν διάφορες εκδοχές, που προσπαθούν να αποδείξουν πως θα μπορούσε να υπάρχουν περισσότερα από ένα σύμπαν και να έχει υπάρξει ή να υπάρχει και σήμερα, ζωή και εκεί. Μέχρι στιγμής όμως, δεν έχει επιβεβαιωθεί επιστημονικά κάτι τέτοιο.

 

     2. Η Αστρολογία

astrologia 2

Η ημερομηνία γέννησης, η ώρα και ο τόπος καθορίζουν το πεπρωμένο μας και γενικότερα την προσωπικότητα μας. Είτε πιστεύετε στην αστρολογία, είτε όχι, η αστρολογία επικρατεί εδώ και αιώνες σε όλα τα μέρη της γης.

Πολλοί άνθρωποι παίρνουν δραστικές αποφάσεις, με βάση τα άστρα. Καθορίζουν δηλαδή, αν κάποιο χρονική περίοδος είναι αστρολογικά θετική ώστε να προβούν σε κάποιες ενέργειες.

Πολλοί άνθρωποι παίρνουν δραστικές αποφάσεις, με βάση τα άστρα.  Εξετάζουν δηλαδή, αν κάποια χρονική περίοδος είναι αστρολογικά θετική ώστε να προβούν σε κάποιες ενέργειες.

 

        3. Η κρυπτοζωολογία

lox nes 2

Είναι η πεποίθηση της ύπαρξης κάποιων ζωικών πλασμάτων – μερικές φορές και τεράτων. Αυτά τα πλάσματα ή θηρία αναφέρονται κυρίως σε μύθους. Ποτέ δεν έχει αποδειχθεί η ύπαρξη τους επιστημονικά, κι όμως πολλοί άνθρωποι εξακολουθούν να πιστεύουν στην ύπαρξη αυτών των πλασμάτων τεράτων, ένα παράδειγμα αυτών τον μυθικών τεράτων είναι το τέρας του Λοχ Νες.

 

     4. Πνεύματα

pneumata

Παρόλο που η επιστήμη θεωρεί πως η συνάντηση του άνθρωπου με κάποιο πνεύμα είναι συνέπεια ναρκωτικών ουσιών και επήρεια αλκοολούχων ποτών, πολλοί άνθρωποι πιστεύουν πως έχουν νιώσει, δει, ακούσει ή συναντήσει κάποιο πνεύμα.

Από την στιγμή, που δεν υπάρχει επίσημη απόδειξη της ύπαρξης – ή μη, της ψυχής, πολλοί είναι αυτοί που ισχυρίζονται πως έχουν βιώσει, τουλάχιστον μια μεταφυσική εμπειρία.

 

    5. Μέντιουμ

medium

Κάποιοι άνθρωποι ισχυρίζονται πως έχουν την δυνατότητα να επικοινωνήσουν με ανθρώπους που έχουν αποβιώσει και πως μπορούν με ευκολία να περάσουν από τον υπαρκτό κόσμο της ύλης στον πνευματικό κόσμο της αιωνιότητας.

Ισχυρίζονται πως, όχι μόνο μπορούν να επικοινωνήσουν λεκτικά με πεθαμένους συγγενείς ή φίλους σας, αλλά και να προβλέψουν, μέσω αυτών των επαφών και το μέλλον σας.

Πολλές φορές, χρησιμοποιούν εκτός από την έκτη αίσθηση τους και κάποια άλλα μέσα για να βοηθηθούν στο να μάθουν το μέλλον σας, όπως οι κάρτες Ταρώ, καφεμαντεία, την τράπουλα της Κατίνας, την γυάλινη σφαίρα κ.α πολλά.

Σχεδόν όλοι οι επιστήμονες, αμφισβητούν την φερεγγυότητα αυτών των ανθρώπων και την όποια μέθοδο για πρόβλεψη που χρησιμοποιούν. Όμως, δεν μπόρεσαν ποτέ να αποδείξουν με επιστημονικά επιχειρήματα ότι δεν υπάρχει αυτό το χάρισμα ή και το ανάποδο.

 

6. Το κάρμα

karma

Ο νόμος της συνέπειας των πράξεων μας.

Πολλοί επιστήμονες θεωρούν την τάση των ανθρώπων να πιστεύουν στο κάρμα, ως την ενίσχυση των ηθικών αναστολών και αρχών.

Κάνεις κάτι καλό σε κάποιον και το σύμπαν θα συνωμοτήσει, ώστε κάποια στιγμή να έρθει το καλό και σε σένα. Εάν δεν σεβαστείς αυτή τη θεώρηση και κάνεις κακό σε κάποιον, τότε αργά ή γρήγορα θα σου συμβεί και σένα κάτι κακό.

Ούτε εδώ υπάρχει κάποια επιστημονική τεκμηρίωση για αυτή την θεώρηση, παρόλα αυτά, πολλοί άνθρωποι από όλα τα μέρη του κόσμου πιστεύουν βαθιά στο κάρμα.

 

   7. Η διαίσθηση

intuition

Κάποιοι το παρομοιάζουν με έκτη αίσθηση, άλλοι ως το προαίσθημα της κοιλιάς – σαν γαργαλητό της κοιλιάς, προτού γίνει κάτι δηλαδή. Όπως και να το ονομάσει κανείς, αναφέρεται σε έναν σιωπηλό, εσωτερικό οδηγό για την ζωή και μπορεί να εκδηλωθεί ή και να ερμηνευτεί με διάφορους τρόπους.

Οι άνθρωποι που ισχυρίζονται να έχουν έντονα αναπτυγμένη την διαίσθηση τους, ισχυρίζονται πως πολλές φορές διαβάζουν τους ανθρώπους από την πρώτη στιγμή που τους αντικρίζουν. Νιώθουν, δηλαδή, διαισθάνονται πότε κάποιος είναι καλός άνθρωπος ή κακός για παράδειγμα.

Επιπρόσθετα, σε σημαντικές, καίριες φάσεις της ζωής τους, αισθάνονται από πριν την επιλογή που πρέπει να κάνουν.

Πολλές φορές, έχουμε ακούσει να λένε πως πρέπει να ακούω την εσωτερική μου φωνή ή να ακολουθώ περισσότερο το ένστικτο μου.

Αυτά όλα, υπάγονται στην διαίσθηση που μπορεί να έχει ένας άνθρωπος. Ούτε και για αυτή την θεώρηση έχει υπάρξει κάποια μαθηματικά τεκμηριωμένη απόδειξη, για το κατά πόσο υφίσταται.

 

  8. Η μοίρα

moira

«Το πεπρωμένο φυγείν αδύνατο.»

Ποιος δεν έχει ακούσει αυτή την ατάκα στην ζωή του; Μόλις συμβεί κάτι υπερβολικά καλό ή κακό σε κάποιον γνωστό ή φίλο μας, ίσως και εμείς να το λέμε, έστω κι αν δεν το πιστεύουμε όλοι.
Η θεώρηση αυτή ενστερνίζεται πως επί της ουσίας, η ζωή μας και ο προορισμός έχει καταγραφτεί. Όλα είναι προκαθορισμένα και γραμμένα και είναι αδύνατον να αποφύγουμε στην ζωή μας, αυτά που η μοίρα μας έχει επιλέξει να ζήσουμε.

Πολλοί ψυχολόγοι ή ψυχίατροι εξηγούν πως η πίστη στην μοίρα, δίνει πολλές φορές την ψυχική δύναμη, ώστε να μπορούν οι άνθρωποι να φιλοσοφήσουν δύσκολες ή και τραγικές καταστάσεις, κάτι το οποίο λειτουργεί έως και θεραπευτικά ως ένα βαθμό.

Elise Huysseune, Ανθρωπολόγος, MSc

Τα Καλύτερα Casino
Novibet.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!

Betsson.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!