Αυξάνεται η στρατιωτική θητεία… Και οι γυναίκες στο χακί;

Αλλαγές αναμένονται να υπάρξουν στην στρατιωτική θητεία, από το Γενικό Επιτελείο Στρατού (Γ.Ε.Σ.) και ήδη αυτή η είδηση έχει προκαλέσει ταραχή στους νεότερους, αλλά φυσικά και σε όσους εκμεταλλεύονταν ακόμη την αναβολή που μπορούσαν να πάρουν, λόγω σπουδών.

Ειδικά όσοι είναι από 18 έως 25 ετών, έχουν μπει σε σκέψεις να κόψουν αυτή τους την αναβολή, όσο προλαβαίνουν, ούτως ώστε να μην χρειαστεί να περάσουν περισσότερους μήνες ντυμένοι στα χακί. Πράγμα όμως που δεν μπορεί να γίνει αυτή τη στιγμή, καθώς όπως αναφέρει ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, αντιστράτηγος Βασίλης Τελλίδης, ο στρατός αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να τους δεχθεί λόγω των τεράστιων δυσκολιών που αντιμετωπίζει ο Στρατός Ξηράς.

Υπήρχαν ορισμένες περιπτώσεις για παράδειγμα, που στις Ένοπλες Δυνάμεις οι νεοσύλλεκτοι δεν είχαν προμηθευτεί καν με τις κατάλληλες στολές. Επίσης, ο αρχηγός του Γ.Ε.Σ ανέφερε πως ο επόμενος χρόνος θα είναι χρόνος αλλαγών και μέχρι το καλοκαίρι που μας έρχεται θα υπάρξει σύμπτυξη στρατιωτικών μονάδων, όσον αφορά τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Εκτός όμως από την μικρή αύξηση της θητείας που συζητάνε, στο τραπέζι έχει πέσει και η πρόταση από το υπουργείο Αμύνης, για εθελοντική κατάταξη των γυναικών, με σκοπό να καλυφθούν κάποιες θέσεις. Τίποτα όμως ακόμη δεν είναι σίγουρο, καθώς ακόμη δεν έχει παρθεί η απόφαση. Οπότε το μόνο που έχουμε να κάνουμε, είναι να περιμένουμε κάποια επίσημη ανακοίνωση!

Τα Καλύτερα Casino
Novibet.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!

Betsson.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!