Μειώνεται 10% ο μισθός των βουλευτών από 01/01/2016!

Ένα από τα πράγματα που μας εξοργίζει σε αυτή τη χώρα και φυσικά πιο συγκεκριμένα στο πολιτικό μας σύστημα, είναι ο μισθός των βουλευτών, ο οποίος είναι πραγματικά τεράστιος. Ειδικά αν αναλογιστούμε ότι πάρα πολλοί είναι οι άνεργοι και εκείνοι που δεν έχουν να συντηρήσουν την οικογένεια τους, λόγω της οικονομικής κρίσης, τότε σίγουρα τα ποσά που παίρνουν οι βουλευτές είναι υπέρογκα.

Επιτέλους όμως, από την 01/01/2016 έρχεται μείωση της τάξης του 10% στον μισθό τους. Όχι ότι και πάλι δεν θα είναι πολλά, αλλά έπρεπε εφόσον πέφτει ο μισθός των εργαζομένων να πέσει και ο δικός τους.

 

Δες επίσης: Αυτές είναι οι 3 λίστες με τους επίορκους δημόσιους υπαλλήλους!

 

Έρχεται 10% μείωση στους μισθούς των βουλευτών από 01/01/2016

vernadakis miosi misthou vouleuton

Έπειτα από δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης Χριστόφορου Βερναρδάκη, θα υπάρξει μείωση στον βασικό μισθό που παίρνουν όλοι οι βουλευτές, ενώ αυτές οι μειώσεις θα επηρεάσουν τόσο τις αμοιβές του σημερινού όσο και του παλαιότερου πολιτικού προσωπικού.

Το ίδιο θέμα όμως έθιξε και ο πρόεδρος της βουλής Νίκος Βούτσης, ο οποίος τόνισε και την ημερομηνία, δηλαδή ότι θα ξεκινήσει να είναι σε ισχύ από την πρώτη κιόλας ημέρα του νέου έτους.

Από την μείωση δεν ξεφύγει κανείς, μιας και το 10% αφορά τους υπουργούς, τους αναπληρωτές υπουργούς, τους υφυπουργούς, αλλά ακόμη και τους γενικούς γραμματείς, μιας και όλοι αυτοί έχουν σαν μισθό τον βασικό του βουλευτή.

Βέβαια, αυτό είναι ένα σοκ γιατί η συγκεκριμένη μείωση δεν προβλεπόταν στη ρύθμιση του καλοκαιριού.

Επιπλέον, συμπλήρωσε πως το μόνο που μένει είναι η εξίσωση της φορολόγησης των βουλευτών με αυτά των φυσικών προσώπων, καθώς και ότι είναι απαραίτητο να επανασχεδιαστούν οι μειώσεις του ανώτερου πολιτικού προσώπου, δηλαδή του Προέδρου της Δημοκρατίας, τις χορηγίες των παλαιότερων πρωθυπουργών κλπ. Συνεπώς όλα αυτά που αναφέρθηκαν πως πήρανε πίσω τις μειώσεις του καλοκαιριού είναι μόνο κακεντρέχειες.

Επίσης, ο κ. Βερναρδάκης στην συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα “Αυγή” για το νέο ενιαίο μισθολόγιο, μίλησε για μικρές αυξήσεις στους μισούς και πλέον δημοσίους υπαλλήλους. Ενώ συμπλήρωσε πως οι αυξήσεις που θα γίνονται στους υπαλλήλους πανεπιστημιακής εκπαίδευσης θα είναι ανά διετία, ενώ για όλους τους υπόλοιπους ανά τριετία.

Τέλος, εξίσου σημαντικό είναι το ότι διαβεβαίωσε ότι δεν θα γίνει καμία αλλαγή στον κατώτατο μισθό.

Τα Καλύτερα Casino
Novibet.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!

Betsson.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!