Αρχική Ειδήσεις Αυτές είναι οι 3 λίστες με τους επίορκους δημόσιους υπαλλήλους!
dieutharmeni-ipalliloi-dorodokia

Αυτές είναι οι 3 λίστες με τους επίορκους δημόσιους υπαλλήλους!

από aggouria

Πάντα όλοι μας παραπονιόμασταν για την εύνοια που είχαν οι υπάλληλοι του δημοσίου και να που έφτασε ο καιρός να αποδοθεί δικαιοσύνη, έστω και καθυστερημένα!

Μόλις σήμερα λοιπόν, ανακοινώθηκαν οι λίστες με τους επίορκους δημόσιους υπαλλήλους και ήδη ασκήθηκαν ποινικές διώξεις με βάση τις αποφάσεις του δικαστηρίου, για παράνομες ενέργειες που έγιναν μέσα στο 2014.

Όπως ανακοινώθηκε, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης σκοπεύει να τροποποιήσει το πειθαρχικό δίκαιο των επίορκων δημοσίων υπαλλήλων, ώστε να βελτιωθεί η σημερινή κατάσταση και να δυσκολέψουν λίγο ακόμη τα πράγματα.

 

Οι νέες τροποποιήσεις του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης

Με αυτές τις νέες ρυθμίσεις, θα απομακρύνεται άμεσα από τα υπηρεσιακά του καθήκοντα ο Διοικητικός Υπάλληλος, για τον οποίο έχει ασκηθεί ποινική ή πειθαρχική δίωξη για κάποιο αδίκημα – παράπτωμα. Φυσικά όμως το μεγαλύτερο βάρος θα πέσει στις σοβαρότερες περιπτώσεις και στα κακουργήματα.

Έτσι, θα αποφευχθούν τα φακελάκια, η πλαστογραφία, η μη τήρηση των καθηκόντων τους, η απάτη αλλά και ορισμένα άλλα σοβαρά αδικήματα.

Τέλος, από τα στοιχεία που δόθηκαν στο φως της δημοσιότητας, οι πειθαρχικές αυτές υποθέσεις που εκκρεμούν είναι 460 και αντιστοιχούν σε λιγότερο από 0,1% επί των 600.000 Δημοσίων Υπαλλήλων.  Οι 220 περιπτώσεις αφορούν όπως όλοι μας μπορούμε να φανταστούμε, το ιατρικό προσωπικό. Όμως, οι 150 από αυτές δεν αφορούν και τόσο σοβαρά παραπτώματα, καθώς μόνο οι 13 είναι για χρηματισμό και 22 για ποινικά θέματα.

Στις λίστες που ακολουθούν μπορείς να δεις τις ποινικές διώξεις του 2014:

lista1_epiorkoi_dimosoii

lista2_epiorkoi_ipalliloi

lista3_epiorkoi_dimosioi_ipaliloi

Related Posts