Οι 8 πιο κοινοί μύθοι για το διάστημα!

Πόσες φορές μπορεί να έχουμε ονειρευτεί από μικρά παιδιά ότι θα θέλαμε να πάμε μια μέρα στο διάστημα; Ειδικά τα αγόρια δεν έχαναν ευκαιρία να πουν ότι θέλουν να γίνουν αστροναύτες, μόνο και μόνο για να ταξιδέψουν στο άγνωστο. Αυτή την εικόνα όμως μας την έχτισαν διάφοροι μύθοι για το διάστημα.

Υπάρχουν αρκετά πράγματα σχετικά με το διάστημα που μας έχουν κάνει να πιστεύουμε οι ταινίες που βλέπουμε, αλλά και τα βιβλία, τα οποία όμως ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα.

Στην συνέχεια μπορείς να δεις τους πιο συνηθισμένους μύθους που δεν θα έπρεπε να πιστεύεις!

 

Οι μεγαλύτεροι μύθοι για το διάστημα που μας έχουν κάνει να πιστεύουμε!

 

Ο Ερμής είναι πιο κοντά στον ήλιο και αυτό τον κάνει πιο ζεστό

ermis-zestos-planitis

Η απόσταση που έχει ο κάθε πλανήτης από τον ήλιο δεν επηρεάζει την θερμοκρασία του. Οπότε, αυτό που λένε για τον Ερμή, δεν ισχύει. Μπορεί να βρίσκεται πιο κοντά στον ήλιο, αλλά αυτό δεν τον κάνει και στον πιο ζεστό.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας, η θερμοκρασία της επιφάνειας του Ερμή μπορεί να φτάσει μέχρι και τους 420 βαθμούς Κελσίου, από την άλλη πλευρά όμως, η μέση θερμοκρασία που έχει η Αφροδίτη δεν πέφτει ποτέ κάτω από τους 462 βαθμούς Κελσίου.

Ακόμη και η σελήνη έχει την σκοτεινή της πλευρά

selini-eikones-mithoi-aggouria-net

Η Σελήνη και η γη περιστρέφονται ταυτόχρονα, πράγμα που σημαίνει ότι βλέπουμε μόνο τη μία πλευρά του δορυφόρου μας. Οπότε για να δούμε την άλλη πλευρά της Σελήνης θα πρέπει να βγει εκτός τροχιάς.

Επιπλέον, αν σκεφτούμε ότι η Σελήνη και η Γη περιστρέφονται γύρω από τον ίδιο άξονα, μπορούμε να καταλάβουμε ότι οι ακτίνες του ήλιου φτάνουν σε όλα τα μέρη, άρα δεν υπάρχει στην πραγματικότητα σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού, απλά δεν την βλέπουμε.

Η γη είναι στρόγγυλη

mithoi-gi-planitis

Όποιον κι αν ρωτήσεις για το σχήμα της γης θα σου πει ότι σίγουρα δεν είναι επίπεδη ή τετράγωνη, αλλά στρόγγυλη. Ο πλανήτης Γη όμως είναι ελαφρώς πεπλατυσμένος στους δύο πόλους και τον ισημερινό, αλλά και η επιφάνειά του αλλάζει συνεχώς λόγω της συνεχούς κίνησης που έχουν οι τεκτονικές πλάκες και της διάβρωσης.

Οπότε, σε καμία περίπτωση δεν μοιάζει το σχήμα της με μία μπάλα, αλλά περισσότερο σαν μία πατάτα ή ένα αχλάδι.

Ο ήλιος είναι κίτρινος

xroma-iliou-alithia

Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην πιστεύει ότι ο ήλιος είναι κίτρινος. Έτσι μας τον έμαθαν εξάλλου από όταν ήμασταν ακόμη παιδιά και ζωγραφίζαμε στο σχολείο. Κάποιες φορές όμως γίνεται και πορτοκαλί, ενώ άλλες κόκκινος. Οπότε;

Οπότε το χρώμα του φωτός εξαρτάται από την θερμοκρασία που έχει και ο ήλιος στην πραγματικότητα είναι λευκός.

Αν πατήσει άνθρωπος στο διάστημα χωρίς στολή θα εκραγεί

astronautes-stoli-aggouria-net

Το έχουμε δει σε αρκετές ταινίες του Hollywood, όπου με το που έβγαζε κάποιος το κράνος του στο διάστημα πρηζόταν απευθείας το κεφάλι του και ανατιναζόταν.

Όχι ότι θα την γλιτώσεις, απλά ο θάνατος δεν θα είναι τόσο γρήγορος και φρικτός. Στην πραγματικότητα, η υπερβολικά χαμηλή πίεση που ασκείται όταν δεν φοράς την στολή είναι εξαιρετικά επικίνδυνη για τους πνεύμονες, την καρδιά, αλλά και τον εγκέφαλο.

Ο ήλιος είναι μια μπάλα φωτιάς

eikones-ilios-aggouria-net

Όχι απλά δεν είναι μια μπάλα από φωτιά, αλλά δεν καίει καν. το μόνο που κάνει είναι να λάμπει, διότι η θερμότητα που παράγεται είναι το αποτέλεσμα μιας πυρηνικής αντίδρασης και όχι μιας χημικής αντίδρασης.

Οι πλανήτες Γη και Αφροδίτη είναι πανομοιότυποι

planites-gi-afroditi

Η Αφροδίτη αναφέρεται σαν να είναι το διδυμάκι της γης και αρκετοί είναι εκείνοι που την θεωρούν όμοια με τον πλανήτη μας. Η επιφάνεια της Αφροδίτης όμως είναι πραγματικά πολύ αφιλόξενη και θανατηφόρα, σε αντίθεση φυσικά με την επιφάνεια της Γης. Πράγμα που σημαίνει ότι δεν μπορούμε να την παρουσιάζουμε σαν όμοια.

Το καλοκαίρι η Γη βρίσκεται πιο κοντά στον Ήλιο

muthoi-diastima-psemmata

Κάποιοι έχουν παρεξηγήσει τα πράγματα στην συγκεκριμένη περίπτωση και το μετέδωσαν λάθος και σε μας. Επί της ουσίας, η κλίση της τροχιάς του άξονα μας είναι που κάνει πιο ζεστά τα καλοκαίρια μας και όχι η απόσταση του πλανήτη μας από τον ήλιο. Όσο περίεργο κι αν σου φαίνεται, μάλλον μεγαλώσαμε με λάθος πληροφορίες!

Τα Καλύτερα Casino
Novibet.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!

Betsson.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!