Τα 6 ψέματα που προσπαθούν να μας περάσουν οι ταινίες!

Με σκοπό να βγάλει όσο το δυνατόν πιο πολλά εκατομμύρια γίνεται το Hollywood από τις ταινίες, μας πασάρουν διαρκώς πολλά ψέματα. Ποια είναι όμως τα 6 πιο τρανταχτά;

Κατά καιρούς ακούμε διάφορα να λέγονται, όπως το κλασικό ότι είναι κάποια ταινία βασισμένη σε αληθινή ιστορία, ενώ ίσως να έχουν πάρει μόνο 1-2 πραγματικές στιγμές.

Αυτά τα 6 όμως που ακολουθούν είναι και αυτά που έχουμε συναντήσει πολλές φορές και προσπαθούν να μας πείσουν ότι όντως είναι πραγματικότητα.

Για να δούμε εσύ τα είχες προσέξει ή κατάφεραν να σε πείσουν ότι είναι αλήθεια!

 

Ποια ψέμματα προσπαθούν να μας περάσουν οι ταινίες του Hollywood

 

6. Ο Ναπολέων ήταν κοντός

napoleon aggouria.net

Σε σχεδόν κάθε ταινία, ο ρόλος του Ναπολέων Βοναπάρτη παίζεται συνήθως από κάποιον κοντό ηθοποιό ή ακόμη μερικές φορές και από νάνο.

Το ύψος του Ναπολέοντα έχει γίνει τόσο διάσημο που για το όνομα του υπάρχει και το Ναπολεόντειο σύμπλεγμα ή αλλιώς το σύμπλεγμα του κοντού ανθρώπου.

Αυτό το σύμπλεγμα σημαίνει ότι για να αντισταθμίσει ένα τόσο μικρό ανάστημα, ένας κοντός άντρας όπως ο Ναπολέων θα δράσει επιθετικά και αυταρχικά.

Για μεγάλο χρονικό διάστημα, πιστεύανε ότι ο Ναπολέων ήταν 1.57 και αυτό κυρίως λόγω των ταινιών, ωστόσο πρόσφατες μελέτες δείχνουν ότι ο αυτοκράτορας ήταν πραγματικά 1.70, πράγμα που σημαίνει ότι το ύψος του ήταν ακριβώς στον μέσο όρο για την τότε εποχή.

 

5. Τα φλεγόμενα βέλη ήταν σταθερή παρουσία στις μεσαιωνικές μάχες

meseonikes maxes

Στις ταινίες που απεικονίζουν μεσαιωνικές μάχες , ένα όπλο που είναι συνεχώς παρόν είναι το φλεγόμενο βέλος. Στην πραγματικότητα, όμως το φλεγόμενο βέλος δεν ήταν και τόσο κοινό όσο μας παρουσιάζουν, επειδή ήταν τόσο επικίνδυνο.

Όταν οι μεσαιωνικές πόλεις γέμισαν με άχυρο και ξύλο, η πιθανότητα να τυλιχτούν τα πάντα στις φλόγες κατά τη διάρκεια μιας μάχης, χρησιμοποιώντας τα φλεγόμενα βέλη ήταν πολύ ισχυρή.

Στην πραγματικότητα, η μόνη φορά που οι μεσαιωνικοί πολεμιστές χρησιμοποιούσαν τα φλεγόμενα βέλη ήταν όταν προσπαθούσαν σκόπιμα να κάψουν την πόλη του εχθρού τους.

Το Hollywood έχει καθιερώσει αυτή τη μορφή μάχης, ίσως επειδή ένα φλεγόμενο βέλος φαίνεται πολύ πιο επικό και εντυπωσιακό στην μεγάλη οθόνη, εν συγκρίσει με ένα κανονικό βέλος.

 

4. Στην άγρια Δύση όλα λύνονταν με το όπλο

tenies western aggouria.net

Δεν υπάρχει περίπτωση να δεις Western ταινία και να μην είναι γεμάτη με πυροβολισμούς. Γι’ αυτό και οι περισσότεροι άνθρωποι πλέον πιστεύουν ότι τα πάντα λύνονταν με ένα όπλο.

Ωστόσο, αυτός ο μύθος απέχει πολύ από την πραγματικότητα. Στην πραγματικότητα, ακόμα και οι πόλεις που βρίσκονταν στα σύνορα είχαν σημειώσει πολύ λίγα επεισόδια με πυροβολισμούς, ειδικά σε σχέση με το πως τα παρουσιάζουν στα τυπικά western.

Επιπλέον, διάσημες ιστορίες όπως αυτή του Jesse James και του Billy the Kid είναι τόσο διάσημες επειδή δεν τηρούσαν τους νόμους, πράγμα που ήταν τόσο σπάνιο. Έτσι αποδεικνύεται ότι η Άγρια Δύση δεν ήταν τόσο απαίσια όσο θα ήθελε το Hollywood να μας κάνει να πιστέψουμε.

 

3. Χρησιμοποιούμε μόνο το 10% του εγκεφάλου μας

egkefalos aggouria.net

Το Χόλιγουντ συνέχισε να διαιωνίζει τον μύθο ότι χρησιμοποιούμε μόνο το 10% του εγκεφάλου μας, μέσα από ταινίες όπως το Lucy and Limitless.

Παρά το γεγονός ότι αυτές οι ταινίες έχουν μεγάλο ενδιαφέρον στο να τις παρακολουθήσεις, η επιστήμη πίσω από αυτές είναι απίστευτα εσφαλμένη.

Το ότι χρησιμοποιούμε μόνο το 10% του εγκεφάλου μας είναι ένας αστικός μύθος, ο οποίος έχει αποδοθεί εσφαλμένα σε ανθρώπους όπως ο Άλμπερτ Αϊνστάιν.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον νευρολόγο Barry Gordon, ο εγκέφαλος μας είναι ενεργός σχεδόν όλη την ώρα και μπορούμε να χρησιμοποιούμε κάθε του κομμάτι.

Άρα και εδώ δεν ασχολήθηκαν καν να το ψάξουν, απλά βολεύτηκαν με τα χρήματα που τους απέφερε αυτός ο μύθος.

 

2. Οι γυναίκες μπορούν να κάνουν τα πάντα με τακούνια

gineka psilotakouna

Σχεδόν κάθε θηλυκός σούπερ ήρωας φοράει ψηλοτάκουνα παπούτσια. Για τη μέση γυναίκα, ακόμη και το να φοράει καθημερινά και όλη τη μέρα 5ποντα τακούνια είναι εντελώς παράλογο, αλλά για τους σούπερ ήρωες, φαίνεται να είναι απόλυτα φυσιολογικό.

Αυτές λοιπόν οι ηρωίδες περνούν τις ημέρες τους κυνηγώντας κακούς, εμπλέκονται διαρκώς σε μάχες και να σώζουν τον κόσμο από άμεσο κίνδυνο, χωρίς καν να διαμαρτύρονται για τα πόδια τους.

Για τις περισσότερες γυναίκες, ακόμη και το περπάτημα στο γραφείο με τακούνια μπορεί να είναι μια πρόκληση. Ωστόσο, στις ταινίες το κάνουν να φαίνεται λες και έχουν γεννηθεί φορώντας τα.

 

1. Ο Τιτανικός ήταν αβύθιστος

titanikos aggouria.net

Ο Τιτανικός είναι μία από τις πιο εpωτικές και συγκινητικές ιστορίες όλων των εποχών. Ωστόσο, όταν ο Τιτανικός βυθίζεται στο τέλος της ταινίας, ειπώθηκε ότι ο Τιτανικός ήταν το αβύθιστο πλοίο, ωστόσο η White Star Line στην πραγματικότητα δεν είπε ποτέ κάτι τέτοιο.

Παρόλο που υπερηφανεύονταν για την νέα και άκρως συναρπαστική τεχνολογία που περιείχε το συγκεκριμένο πλοίο, η εταιρεία ποτέ δεν ισχυρίστηκε ότι Ο Τιτανικός ήταν αβύθιστος.

Αυτός ο μύθος δημιουργήθηκε κυρίως ώστε να αυξηθεί το δράμα του ναυαγίου του Τιτανικού. Πολλοί άνθρωποι εξακολουθούν να πιστεύουν ότι είχε ειπωθεί κάτι τέτοιο πριν την μεγάλη τραγωδία, όμως αυτό ήταν μόνο ένα κομμάτι από την μαγεία της ταινίας.

>>Δες όλα τα άρθρα από το Top 10!

Τα Καλύτερα Casino
Novibet.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!

Betsson.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!