Ήξερες για ποιο λόγο υπάρχουν αυτά τα κουμπάκια στα jean;

Όλοι μας κάποια στιγμή έχουμε αναρωτηθεί για ποιο λόγο υπάρχουν αυτά τα μικροσκοπικά κουμπάκια στις τσέπες των jeans μας. Και όσο και αν σκεφτόμαστε δεν μπορούμε να βρούμε κάποια απάντηση. Αλλά σιγά να μην κάτσουμε να σκάσουμε, απλά αποδεχόμαστε την ύπαρξη τους.

Αυτό που περνάει από το μυαλό όλων μας είναι πως πιθανόν να υπάρχουν για λόγους αισθητικής και style. Ισχύει όμως κάτι τέτοιο; Φυσικά και όχι! Υπάρχει λόγος που υπάρχουν εκεί και μάλιστα αρκετά σοβαρός. Το aggouria.net λοιπόν, φρόντισε να σου λύσει την απορία!

 

Για ποιο λόγο υπάρχουν τα κουμπάκια στις τσέπες των jean

jean pantelonia

Άκου πόσο απλό είναι.  Βρίσκονται σε εκείνο το σημείο ώστε να αποτρέψουν την φθορά των jean παντελονιών, αλλά και το να σκιστεί η ραφή και να ξηλωθούν οι τσέπες τους. Αυτό βοηθούσε απίστευτα τους εργάτες που φορούσαν μονίμως τέτοιου είδους παντελόνια και έβαζαν πολλά πράγματα στις τσέπες τους, με αποτέλεσμα να ανοίγει η ραφή.

Αυτή την πατέντα την κατοχύρωσε ο Levi Strauss το 1829 και όπως έγινε γνωστό, η ιδέα του ήρθε όταν έβλεπε τους ανθρακωρύχους να διαμαρτύρονται διαρκώς πως φθείρονται τα παντελόνια τους. Την λύση στο πρόβλημα την βρήκε με τον ράφτη ο Jacob Davis, ο οποίος σκέφτηκε να βάλουν μεταλλικές βίδες στις τσέπες.

Γι’ αυτόν τον λόγο και η Levis θεωρείται μία από τις καλύτερες εταιρείες ενδυμάτων εδώ και χρόνια, μιας και έβγαζε στην αγορά ρούχα τα οποία άντεχαν στον χρόνο.

Τα Καλύτερα Casino
Novibet.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!

Betsson.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!