Η Ρωσία ρίχνει θανατηφόρο λευκό φωσφόρο στη Συρία!

Χθες είδαμε τους πυραύλους S-400, που τοποθέτησε η Ρωσία στη Συρία, με σκοπό να μπλοκάρει τις εναέριες επιθέσεις της Τουρκίας, αλλά σήμερα έσκασε σαν βόμβα μια νέα είδηση. Εκτός από όλα τα άλλα την κατηγορούν ότι ρίχνει και θανατηφόρο λευκό φωσφόρο.

Πολυάριθμα είναι τα δημοσιεύματα τα οποία ισχυρίζονται ότι η Ρωσία ρίχνει αυτό το πολύ επικίνδυνο υλικό, στον άμαχο πληθυσμό της βορειοδυτικής Συρία και όλα αυτά επειδή θέλει να συνεχίσει την εκστρατεία βομβαρδισμού που έχει ξεκινήσει εναντίον του ISIS, με πιο εντατικούς ρυθμούς.

 

 

Δες επίσης: Πως οι πύραυλοι S-400 άλλαξαν τα δεδομένα στην περιοχή!

 

Η Ρωσία καταπατάει την Συνθήκη της Γενεύης ρίχνοντας λευκό φωσφόρο στη Συρία!

Το συγκεκριμένο χημικό όπλο έχει απαγορευτεί σύμφωνα με τη Συνθήκη της Γενεύης, λόγω του ότι είναι ιδιαίτερα τοξικό και μπορεί να προκαλέσει οδυνηρά τραύματα επάνω στο ανθρώπινο σώμα και να φτάσει μέχρι και τα οστά.

epithesis rosia suria ximika oplaepithesis rosia suria ximika opla

Ο λευκός φωσφόρος, είναι επίσης γνωστός και ως WP και χρησιμοποιείται από τον στρατό με σκοπό να φωτίσει τον στόχο τους κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Το γεγονός αυτό έγινε γνωστό, όταν αρκετός κόσμος άρχισε να δημοσιεύει συγκλονιστικές εικόνες στο Twitter, δείχνοντας τον ουρανό της πόλης Ράκα να φωτίζεται από τη χρήση του φονικού όπλου.

leuko fosforo suria

Παρόλο όμως που η Ράκα είναι το οχυρό των τζιχαντιστών, αρκετοί είναι οι ακτιβιστές που υποστηρίζουν ότι άμαχος πληθυσμός έχει παγιδευτεί από τις αεροπορικές επιδρομές της Ρωσίας και χαρακτηρίζουν το συμβάν ως ένα «έγκλημα πολέμου».

rosia isis ximika oplarosia isis ximika opla

Αν και οι φωτογραφίες αυτές που αναρτήθηκαν δεν έχουν επαληθευτεί ακόμη, δεν είναι λίγοι οι τοπικοί δημοσιογράφοι που υποστηρίζουν με άρθρα τους ότι όλες είναι αληθινές και αντικατοπτρίζουν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ζουν στη Συρία.

leukos fosforos siria

Επιπλέον, το The Times αναφέρει πως δεκάδες είναι οι πολίτες που υπέστησαν φρικτούς τραυματισμούς από την χρήση του θανατηφόρου χημικού, μετά από δύο επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν στο Ιντλίμπ της βορειοδυτικής Συρίας.

Σημειώνουν πως η απορρόφηση της χημικής ουσίας από τον ανθρώπινο οργανισμό, μπορεί να προκαλέσει καρδιακή, ηπατική και νεφρική βλάβη, αλλά και σε κάποιες σοβαρές περιπτώσεις μέχρι και θάνατο.

rosia epithesi tzixantistes

Εν τω μεταξύ, ο Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Μπαράκ Ομπάμα συναντήθηκαν σήμερα στη σύνοδο κορυφής, για την κλιματική αλλαγή στο Παρίσι, αλλά φέρεται σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο του Κρεμλίνου, να συζήτησαν και για τις συνεχείς συγκρούσεις που λαμβάνουν χώρα στη Συρία και την Ουκρανία.

ximiko oplo leuko fosforo

Τέλος, το Συρίακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που έχει ως έδρα του το Λονδίνο, αναφέρει πως περίπου 1.502 άνθρωποι σκοτώθηκαν στη Συρία, σε αεροπορικές επιδρομές από τα ρωσικά αεροσκάφη και το ότι σκοτώνονται περισσότεροι πολίτες από ότι πολεμιστές του Ισλαμικού Κράτους.

Τα Καλύτερα Casino
Novibet.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!

Betsson.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!