Οι Κούρδοι σφυροκοπούν με ρώσικα όπλα τους Τούρκους!

Μέχρι πρότινος, παρακολουθούσαμε την Ρωσία η οποία χτυπούσε την Τουρκία, μετά από την εναέρια διαμάχη τους. Τώρα όμως δέχεται και πάλι επίθεση από ρώσικα όπλα, αλλά αυτή τη φορά από το PKK και τις κουρδικές δυνάμεις!

Συνεχείς επιθέσεις εξαπολύονται σε ολόκληρες περιφέρειες της νοτιοανατολικής Τουρκίας, με τους Κούρδους να χτυπάνε τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις και να καταλαμβάνουν ολόκληρες πόλεις. Ήδη οι Τούρκοι μετράνε αρκετές απώλειες, καθώς προσπάθησαν να ανακαταλάβουν μερικές από αυτές τις περιοχές που έχει υπό τον έλεγχο του πλέον το PKK.

 

Δες επίσης: Ρωσικά μαχητικά Su-34 αναχαίτισαν τουρκικά F-16!

 

Το PKK επιτίθεται στην Τουρκία με ρώσικα όπλα

[ot-video type=”youtube” url=”https://youtu.be/Cj3vDSa0MxU”]

Στις πόλεις που έχουν υπό τον έλεγχο τους οι κουρδικές δυνάμεις είναι η Νουσαϊμπίν, την οποία προσπάθησαν να πάρουν πίσω οι ειδικές δυνάμεις της Τουρκίας, με αποτέλεσμα να μετράνε αρκετούς νεκρούς και τραυματίες, καθώς έπεσαν σε ενέδρα των Κούρδων ανταρτών, που χτύπησαν το πρώτο αλλά και το τελευταίο όχημα της επιχείρησης και στην συνέχεια άνοιξαν πυρ προς όλους.

Όσο όμως συνέβαινε αυτό, οι Κούρδοι επιχείρησαν να επεκταθούν και στο Ντιγιαρμπακίρ, αλλά και στην πόλη Σουρ, ενώ οι τούρκικες δυνάμεις προσπαθούσαν να αμυνθούν. Ευτυχώς για τους Τούρκους χρησιμοποιούσαν τεθωρακισμένα οχήματα και έτσι απέφυγαν το να έχουν ακόμη περισσότερες απώλειες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το PKK είναι οπλισμένο και με αντιαρματικά όπλα, όπως βλήματα Konkurs, που τους δόθηκαν από τους Κούρδους της Συρίας και πιο συγκεκριμένα από το YPG, τα οποία και εκείνοι με την σειρά τους τα είχαν πάρει από ένα ρωσικό μεταφορικό αεροσκάφος, το οποίο τα έριξε. Αυτό το πολεμικό υλικό ήταν 5 τόνοι, οπότε όπως καταλαβαίνεται, μόνο άοπλοι δεν είναι αυτή τη στιγμή.

Ο λόγος που χρησιμοποιούνται τα Konkurs, είναι ότι οι Τουρκικές δυνάμεις έχουν το συγκεκριμένο αντιαρματικό σύστημα, το οποίο αν καταφέρει να περάσει στα χέρια του PKK θα είναι το καλύτερο πολεμικό λάφυρο.

Ακόμη όμως δεν έχει τελειώσει τίποτα και μάλλον οι Κουρδικές επιθέσεις μόλις ξεκίνησαν και μάλιστα με τους καλύτερους οιωνούς… Απορίας άξιο είναι το τι κατάληξη θα έχουν όλες αυτές οι κινήσεις τους! Και τα χειρότερα έρχονται…

Τα Καλύτερα Casino
Novibet.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!

Betsson.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!