9 Γνωστά και άγνωστα σπήλαια που υπάρχουν στην Ελλάδα!

Για εσένα που σου αρέσουν οι ανεξερεύνητοι και οι δύσβατοι τόποι που κρύβουν κάτι από μαγεία και φόβο για το άγνωστο, σου έχω τα καλύτερα γνωστά αλλά και άγνωστα σπήλαια της Ελλάδος.

Όλη η χώρα μας κρύβει θησαυρούς που αποτελούνται από μυστικά και γεύσεις του παρελθόντος, αλλά κάποια μυστικά έχουν ήδη βγει στην επιφάνεια. Αν σου αρέσει να ανακαλύψεις τόπους που θα σου χαρίσουν πρωτόγνωρες εικόνες, τότε δες παρακάτω τις εντυπωσιακότερες σπηλιές της χώρας.

Γνωστά και άγνωστα σπήλαια της Ελλάδας που πρέπει να δεις!

 

1) Η σπηλιά του Δράκου – Καστοριά

sphlla toy drakoy kastoria

Το σπήλαιο ανακαλύφθηκε το 1940, αλλά η εξερεύνηση του ξεκίνησε το 1954. Συγκαταλέγεται στα πιο σύγχρονα τεχνολογικά, της χώρας μας, αφού έχει τοποθετηθεί σε αυτό, σύστημα ανακύκλωσης αέρα και ηλεκτρονικό σύστημα για τη μεταβολή των έσω βράχων. Έχουν ανακαλυφθεί οστά αρκούδας μέσα στη σπηλιά, η ηλικία της οποία εκτιμάται άνω των 10,000 χρόνων. Μέσα στη σπηλιά υπάρχουν επτά λίμνες και πλωτή γέφυρα για τους επισκέπτες. Το μήκος της είναι 450 μέτρα.

Μπορείς να δεις ακόμα 10 Μυθικά μέρη που μπορείς να επισκεφτείς σήμερα!

2) Το σπήλαιο Αλιστράτης – Σέρρες

spilia alistratis

Ένα από τα πιο γνωστά και πανέμορφα σπήλαια της χώρας μας, τουριστικά αξιοποιημένο και φροντισμένο. Βρίσκεται στην περιοχή του Πετρωτού, η οποία έχει πολλά σπήλαια κάτω από την επιφάνεια του.  Υπάρχουν 36 είδη μικροοργανισμών και επτά είδη νυχτερίδων. Ο τουριστικός διάδρομος είναι 1 χιλιόμετρο, ενώ το συνολικό μήκος μπορεί να φτάσει και τα 3 χιλιόμετρα.

3) Σπήλαιο του Ορφέα – Σέρρες

to sphlaio toy orfea

Ένα εντυπωσιακό σπήλαιο της χώρας μας, μέσα στο οποίο έχουν βρεθεί ίχνη από ανθρώπινα κρανία, υπολείμματα φωτιάς , καμένα κόκαλα ζώων, λίθινα εργαλεία τα οποία φανερώνουν την ύπαρξη ανθρώπων και ζώων από τα αρχαία χρόνια. Βρίσκεται στο Πετρωτό, κοντά στο σπήλαιο της Αλιστράτης και είναι επίπεδο με 400 μέτρα μήκος.

4) Το σπήλαιο των λιμνών – Αχαΐα

spilia limwn kastria stin axaia

Υπέροχοι σταλακτικοί σχηματισμοί, μυστηριώδεις στοές και πανέμορφα μονοπάτια ξετυλίγονται στο σπήλαιο των λιμνών. Το μήκος του είναι 1980 μέτρα συνολικά και η εξερεύνηση του ξεκίνησε από το 1981.

5) Το σπήλαιο Ανεμότρυπα – Ιωάννινα

sphlia anemotripa

Ένα υπέροχο σπήλαιο, με τρία επίπεδα, πανέμορφες σταλακτίτες και τρεις λιμνούλες που συμπληρώνουν το μοναδικό τοπίο. Η τουριστική διαδρομή του, είναι 350 μέτρα. Η εξερεύνηση του ξεκίνησε το 1960.

6) Το σπήλαιο των Ολύμπων – Χίος

to sphlaio twn olimpwn stin xio

Ένα σπήλαιο με βάθος 52 μέτρων από τη γη, υπόσχεται συγκινήσεις και μοναδικές εικόνες και χρώματα που εντυπωσιάζουν και τον πιο απαιτητικό. Εξερευνήθηκε μόλις το 1985 και ο τουριστικός διάδρομος είναι 50 μέτρα.

Μπορείς να δεις επίσης Η ανατριχιαστική σπηλιά στο Τέξας!

7) Σπήλαιο Ελεφάντων – Χανιά

to sphlaio twn elefantwn

Στον πανέμορφο νομό Χανίων, στην περιοχή Δρέπανο μπορεί κανείς να ανακαλύψει ένα υπέροχο σπήλαιο, το σπήλαιο των Ελεφάντων, σε βάθος δέκα μέτρων από τη θάλασσα. Όλη η οροφή είναι γεμάτη σταλακτίτες, ενώ έχουν βρεθεί οστά ελεφάντων μέσα, εξού και το όνομα.

8) Σπήλαιο Κάψια – Αρκαδία , Κάψια

sphlaio kapsia

Σε απόσταση 1,5 χιλιομέτρου από το χωρίο Κάψια, αυτό το μοναδικής ομορφιάς σπήλαιο, είναι επίσης γνωστό με το όνομα “Κατακόμβες του Καψιά”. Έχει μήκος περίπου 380 μέτρα, ενώ στο σπήλαιο υπάρχουν ίχνη παλιάς πλημμύρας,θραύσματα από ανθρώπινα οστά και κρανία, σκεπασμένα από λάσπη. Ακόμη, έχουν βρεθεί λυχνάρια από το 4ο και 5ο αιώνα μ.Χ.

9) Σπήλαιο Αλεπότρυπα Δυρού

sphlaio alepotripas

Ένα σπήλαιο με σημαντική ιστορική σημασία, αφού έχουν βρεθεί αγαθά, άταφοι νεκροί. εργαστήριο οικοτεχνικής και άλλα που φανερώνουν την ύπαρξη κατοίκων οι οποίοι εγκλωβίστηκαν μέσα μετά από κάποια φυσική καταστροφή όπως σεισμό. Ακόμα, έχει χαρακτηριστεί ως ένας τόπος για ταφή και λατρεία των νεκρών. Βρίσκεται στον ορμό του Δυρού, στη Μάνη.

Μπορείς να δεις εδώ 10 Απίστευτες τρύπες της γης!

Όλα αυτά τα γνωστά και άγνωστα σπήλαια της Ελλάδας, σε καλούν να τα ανακαλύψεις και να μοιραστείς μαζί τους, άγραφες ιστορίες και μυστικά του παρελθόντος.

Τα Καλύτερα Casino
Novibet.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!

Betsson.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!