Πώς να κλείσεις τις καλύτερες αεροπορικές θέσεις χωρίς επιπλέον κόστος!

Τα ταξίδια με αεροπλάνο συνήθως είναι πολύ άνετα και βολικά γιατί αρχικά φτάνουμε στον προορισμό μας πολύ γρήγορα και τις περισσότερες φορές έχουμε ένα άνετο ταξίδι. Υπάρχουν όμως και κάποιες φορές που νιώθουμε ότι ασφυκτιούμε και δεν έχουμε καθόλου προσωπικό χώρο.

Βέβαια αυτό δεν είναι τόσο μεγάλο θέμα για τις πτήσεις εσωτερικού, αλλά όσον αφορά τις μεγάλες πτήσεις για χώρες του εξωτερικού εκεί θέλουμε να είμαστε άνετοι γιατί θα περάσουμε αρκετές ώρες μέσα στο αεροπλάνο.

Τις περισσότερες φορές δεν μας δίνεται η δυνατότητα να διαλέξουμε το που θα καθίσουμε υπάρχουν όμως μερικά κόλπα και tips που μπορούμε να εφαρμόσουμε και έτσι θα μπορέσουμε να κρατήσουμε τις καλύτερες αεροπορικές θέσεις, χωρίς επιπλέον κόστος.

 

Μπορείς να συγκρίνει τιμές αεροπορικών εισιτηρίων εδώ!

 

Τα κόλπα για να πετύχεις τις πιο φθηνές αεροπορικές θέσεις!

 

Πρόλαβε τις θέσεις που απελευθερώνονται από τις κρατήσεις

aeroporikes theseis

Κάποιοι επιβάτες ίσως κάνουν αναβάθμιση για πρώτη θέση. Έτσι πέντε ημέρες πριν την πτήση μπορείς να το τσεκάρεις για να κρατήσεις εσύ μια καλύτερη θέση, όπως κάποια που βρίσκεται δίπλα στο παράθυρο. Τέτοιες αλλαγές γίνονται επίσης κάθε 24 έως 48 ώρες. Μπορείς να βρεις τις καλύτερες τιμές αεροπορικών εισιτηρίων εδώ!

Κάνε κράτηση νωρίς και διάλεξε θέση

theseis aeroplanou

Όσο πιο νωρίς κάνεις την κράτησή σου για μια πτήση, εκτός του ότι θα πληρώσεις πολύ λιγότερα είναι πιθανό να βρεις και μια καλή θέση σε πολύ οικονομική τιμή. Γι΄αυτό όταν κάνεις την κράτηση, επίλεξε και την θέση που θέλεις. Δες επίσης: 20 Tips για να κλείσεις φθηνά αεροπορικά εισιτήρια!

Βάλε ειδοποίηση για το check in

Λόγω της πολυάσχολης καθημερινότητας μπορεί να θυμηθείς το να κάνεις check in λίγες μόνο ώρες πριν την πτήση. Πολλές αεροπορικές εταιρείες όμως δίνουν τη δυνατότητα για check in μέχρι και 24 ώρες πριν τη πτήση. Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις λοιπόν είναι να βάλεις ειδοποίηση και να είσαι από τους πρώτους που θα κάνουν check in για να διαλέξεις και την καλύτερη θέση για σένα.

Πώς θα καθίσεις μαζί με τον σύντροφό σου

zeygari se pthsh

Για να εξασφαλίσεις ότι θα καθίσετε μαζί με τον σύντροφό σου στο αεροπλάνο είναι καλό να κλείσεις τουλάχιστον τη μία θέση. Αυτό που πρέπει να θυμάσαι ότι οι θέσεις που βρίσκονται στη μέση της τριάδας είναι αυτές που μένουν τελευταίες ή δεν πωλούνται καν. Έτσι μπορείς να κλείσεις την μία θέση στο παράθυρο και την άλλη στο διάδρομο, ώστε αν μείνει κενή να καθίσετε μαζί. Διαφορετικά ακόμα και αν κάποιος κάθεται εκεί το πιο πιθανό είναι να προτιμήσει να κάτσει σε κάποια από τις άλλες δύο και θα ανταλλάξει τη θέση με χαρά.

Ποια είναι η πιο δημοφιλής θέση

gynaika se aeroplano

Κατά καιρούς οι αεροπορικές εταιρείες κάνουν στατιστικές μελέτες για τις θέσεις που προτιμώνται περισσότερο, με αυτές που βρίσκονται στο παράθυρο να έχουν τη μεγαλύτερη προτίμηση, ενώ και οι θέσεις που βρίσκονται στα δεξιά είναι πιο δημοφιλείς από αυτές στα αριστερά.

Σύμφωνα με στατιστικά της easyJet η πιο δημοφιλής θέση στο αεροπλάνο είναι η 7F, ενώ τα στατιστικά της British Airways δείχνουν πως οι δυάδες που έχουν μεγαλύτερη προτίμηση είναι οι 51/52Β, 51/52C, 51/52H και 51/52J.

Δες ποια θέση έχει τον περισσότερο χώρο για τα πόδια

eswteriko aeroplanou

Είναι σημαντικό κατά τη διάρκεια της πτήσης να μπορείς να απλώνεις τα πόδια σου. Σύμφωνα με τον τύπο του αεροπλάνου μπορείς να ψάξεις και να βρεις ποιες θέσεις έχουν τον περισσότερο χώρο, όπως επίσης ποιες είναι κοντά στην τουαλέτα και ποιες θέσεις είναι βολικές αν θέλεις να ξαπλώσεις την πλάτη. Βρες τα πιο φθηνά αεροπορικά εισιτήρια εδώ!

Κράτα το

Τα Καλύτερα Casino
Novibet.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!

Betsson.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!