Γιατί τα κουνούπια τσιμπάνε μερικούς ανθρώπους περισσότερο!

Κάθε καλοκαίρι που τα ενοχλητικά κουνούπια αποφασίζουν να βγουν για να μας πιουν το αίμα, σκεφτόμαστε πως κάνουν διακρίσεις. Μπορεί να είμαστε στον κήπο ή σε κάποιο καλοκαιρινό μαγαζί, γεμάτο με κόσμο και να νιώθουμε ότι μας τσιμπάνε το ένα μετά το άλλο, σαν να δεχόμαστε επίθεση, ενώ δεν ενοχλούν κανέναν άλλο από την παρέα μας.

Και κάπου εκεί μέσα στα νεύρα, έρχεται και η ερώτηση, “Μα καλά, γιατί όλα σε μένα;”. Αν σκέφτεσαι ότι είσαι γλυκοαίματος, συγγνώμη αλλά θα στο χαλάσω. Υπάρχουν 7 βασικοί λόγοι για τους οποίους έλκονται περισσότερο από μερικούς ανθρώπους και μπορείς να τους δεις στην συνέχεια!

 

7 Βασικές αιτίες που μας τσιμπάνε περισσότερο τα κουνούπια

kounoupia ugeia

Αρχικά, να αναφέρουμε και για ποιον λόγο τσιμπάνε τα συγκεκριμένα έντομα. Μόνο το θηλυκό κουνούπι τσιμπάει επειδή ψάχνει για ισολευκίνη, η οποία είναι απαραίτητη για την παραγωγή των αμινοξέων.

Η ισολευκίνη είναι μία πρωτεΐνη η οποία είναι σημαντική τόσο για τον άνθρωπο όσο και για τα κουνούπια και τα θηλυκά χρειάζονται την συγκεκριμένη πρωτεΐνη για να αναπτύξουν τα αυγά τους. Οπότε όπως καταλαβαίνεις, είναι ζωτικής σημασίας για εκείνα και την βρίσκουν κυρίως στα αιμοφόρα αγγεία. Πως διαλέγουν όμως το “θύμα” τους και τι τα ελκύει;

  • Είναι στο DNA μας. Η γενετική είναι ένας βασικός λόγος που λειτουργούμε σαν μαγνήτης για τα συγκεκριμένα έντομα.
  • Οι χημικές ουσίες που υπάρχουν στο δέρμα μας τα προσελκύουν, οπότε όσο λιγότερα βάζουμε πάνω μας τόσο λιγότερες είναι οι πιθανότητες να τραβήξουμε την προσοχή τους.
  • Τα Στεροειδή και η χοληστερόλη που υπάρχουν στην επιφάνεια του δέρματος μας. Αυτό δεν σημαίνει ότι ψάχνουν για παχύσαρκα άτομα ή άτομα με υπερβολικό λίπος. Απλά ότι κατά την επεξεργασία τους η χοληστερόλη ανεβαίνει στην επιφάνεια του δέρματος.
  • Τα υψηλά επίπεδα ουρικού οξέος και η εκπομπή του διοξειδίου του άνθρακα. Οι έγκυες γυναίκες και οι ηλικιωμένοι εκπέμπουν υπερβολικό διοξείδιο του άνθρακα και έτσι γίνονται πιο ελκυστικοί για κάποιο κουνούπι.
  • Η θερμότητα και η κίνηση σε κάνει επίσης επιρρεπή στα τσιμπήματα. Οπότε αντί για το γλυκοαίματος μπορείς απλά να λες ότι είσαι θερμός άντρας ή θερμή γυναίκα!
  • Η μπύρα. Κι όμως όταν πίνεις μπύρα έχει άλλη μυρωδιά το δέρμα σου. Εμείς δεν το καταλαβαίνουμε, αλλά εκείνα ναι.
  • Ορισμένα βακτήρια που υπάρχουν στο δέρμα.
Τα Καλύτερα Casino
Novibet.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!

Betsson.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!