8 Λόγοι για τους οποίους πονάς στην ευαίσθητη περιοχή!

Νιώθεις μια ενόχληση “εκεί” κάτω και ψάχνεις να βρεις από τι είναι; Δεν θέλεις να τρέχεις με το παραμικρό στους γιατρούς; Δες εδώ για ποιους λόγους μπορεί να πονάς!

Συνήθως όταν νιώθουμε κάποια ενόχληση σε αυτό το σημείο πιστεύουμε ότι δεν είναι και τίποτα σοβαρό και απλά περιμένουμε ότι θα μας περάσει.

Άσε που δεν νιώθουμε άνετα και να το συζητήσουμε με κάποιον από τους δικούς μας ή τους φίλους μας.

Επειδή όμως κάποια τέτοια προβλήματα μπορεί και να είναι σοβαρά και δεν παίζουμε με την υγεία μας, πάμε να δούμε 8 λόγους οι οποίοι αφορούν και τα δύο φύλα, ώστε να έχεις μια ιδέα του τι μπορεί να συμβαίνει πριν πας στον γιατρό σου.

 

 

Για περισσότερες συμβουλές και θέματα υγείας δες εδώ!

 

Γιατί πονάς στην ευαίσθητη περιοχή

ponos-eus8iti-perioxi

Στη λίστα που ακολουθεί θα δούμε τέσσερις λόγους για τους άνδρες και τέσσερις για τις γυναίκες, ούτως ώστε να έχουμε όλοι μια ιδέα του τι γίνεται όταν πονάμε.

 

Ένταση και άγχος

Ο πρώτος μας λόγος αφορά τις γυναίκες. Μια πρόσφατη μελέτη η οποία διεξήχθη στη Σουηδία, αποκάλυψε μερικά συγκλονιστικά στοιχεία για την σχέση του πόνου των γυναικείων γεννητικών οργάνων και του  άγχους ή της έντασης.

Ένα από αυτά μπορεί να είναι και η επώδυνη σεξοuαλική επαφή. 944 γυναίκες ηλικίας από 18 έως και 35 ετών που ρωτήθηκαν σχετικά με τέτοιου είδους πόνους και μετά από ψυχολογική ανάλυση, υπήρχε μια προφανής σύνδεση μεταξύ της καθημερινής έντασης και της δυσφορίας από μεγάλους πόνου.

Μια αλλαγή στον ρυθμό της καθημερινότητας τους όμως, θα μπορούσε να είναι η απόλυτη θεραπεία όπως λένε και οι ειδικοί.

 

Αγγειεκτομή

antras-ponos-aus8iti-perioxi

Προφανώς και αυτός είναι ένας αντρικός λόγος. Αν είχες κάνει αγγειεκτομή πρόσφατα και νιώθεις ισχυρούς πόνους, θα μπορούσαν να προέρχονται από το σύνδρομο των επόμενων ημερών της συγκεκριμένης επέμβασης.

Αυτός ο πόνος  συνήθως υποχωρεί σταδιακά με την πάροδο του χρόνου, όμως αν συνεχιστεί για περισσότερο από τρεις μήνες, καλό θα ήταν να επισκεφτείς τον γιατρό σου.

 

Ρήξη ωχρού σωματίου Κύστης

Λοιπόν κορίτσια αυτό μπορεί να ακούγεται αρκετά σοβαρό, αλλά συνήθως δεν είναι. Αυτές οι κύστεις παράγουν ορμόνες και παίζουν μεγάλο ρόλο στο να μπορείς να μείνεις έγκυος.

Μερικές φορές αυτές οι κύστες μπορεί να είναι πρησμένες και να σκάσουν και σίγουρα αυτό μπορεί να είναι οδυνηρό, από άποψη πόνου. Αν δεν είσαι έγκυος ή ο πόνος δεν διαρκέσει για περισσότερο από μερικές ημέρες, δεν χρειάζεται να καλέσεις τον γιατρό σου.

 

Προσωρινή συμφόρηση υγρών

Ο πόνος αυτός στους άνδρες  μπορεί να προέρχεται από την αναμονή της ανακούφισης που δεν έρχεται ποτέ. Αν διακόπτεται μια σεξοuαλική πράξη, ο άνδρας αρχίζει να πονάει υπερβολικά εκεί κάτω.

Δυστυχώς δεν μπορεί να κάνει τίποτα για να περάσει γρήγορα αυτός ο πόνος, εκτός και αν συνεχίσει την σεξοuαλική πράξη, για να απελευθερώσει τα υγρά του.

 

Ωορρηξία

oorixia-ginaika-aggouria.net

Δεν χρειάζεται να αναφέρω καν το ποιον αφορά αυτός ο λόγος. Κάθε γυναίκα νιώθει αυτόν τον πόνο, χαμηλά κάτω από την κοιλιά και στην ευαίσθητη περιοχή, μία φορά τον μήνα, κάπου στα μέσα του κύκλου της.

Και εδώ δεν υπάρχει κάτι το οποίο μπορείς να κάνεις και φυσικά δεν απαιτείτε ιατρική φροντίδα.

 

Βαλανίτιδα

Η σωστή υγιεινή μπορεί να προκαλέσει στους άνδρες πόνο όταν αναπτυχθεί η βαλανίτιδα και τα συμπτώματα της είναι το τεντωμένο άκρο,ο πόνος και η φαγούρα.

 

Ρήξη κύστης ωοθηκών

Οι κύστες των ωοθηκών είναι κοινές και συνήθως δεν είναι καρκινικές. Ωστόσο, μπορούν να υποστούν ρήξη και αυτό είναι μερικές φορές πολύ επώδυνο για μια γυναίκα και μπορεί να προκαλέσει μέχρι και αιμορραγία.

Εάν αντιμετωπίζεις ξαφνική αιμορραγία και πόνο, ενώ δεν είναι οι μέρες της περίοδό σου, υπάρχει μια πιθανότητα να έχει συμβεί και σε σένα, καλύτερα θα είναι να καλέσεις τον γιατρό σου. Δες επίσης τους 6 λόγους και τι να κάνεις αν πονάς στην ευαίσθητη περιοχή!

 

Τρίχες που μεγαλώνουν προς τα μέσα

trixa-girizi-anapoda-aggouria.net

Αυτός ο τελευταίος λόγος φυσικά ισχύει και για τα δύο φύλα, όπου ειδικά αν ξυρίζεσαι μπορεί να γυρίσει κάποια τρίχα προς τα μέσα και να νιώθεις φαγούρα, αλλά και πόνο μαζί. Κάπως σαν να έχεις βγάλει ένα σπυράκι και ξέρεις ότι αν δεν βγάλεις αυτή την τρίχα η ενόχληση δεν σταματάει.

Τα Καλύτερα Casino
Novibet.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!

Betsson.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!