18χρονη Γαλλίδα ξεπέρασε το AIDS χωρίς φάρμακα!

Μια 18χρονη Γαλλίδα γεννήθηκε με τον ιό του AIDS (HIV), αλλά η η οικογένεια της αποφάσισε να σταματήσει την θεραπεία, που έκανε η μικρή από το πρώτο λεπτό της γέννησης της, όταν ήταν μόλις 6 χρονών, παρά φυσικά τις ενστάσεις των γιατρών της.

Έχουν ήδη περάσει 12 χρόνια από εκείνη την ημέρα και η 18χρονη εξακολουθεί να είναι υγιέστατη, χωρίς να βρίσκουν κάτι το περίεργο στο αίμα της από την ιό.

Φυσικά αυτή η είδηση συγκλόνισε τους πάντες, καθώς γεννιούνται ελπίδες και για όλους όσους έχουν μολυνθεί από τον ιό HIV.

 

Δες επίσης: 17χρονη έχει μια σπάνια αλλεργία στο…

 

Νεαρή Γαλλίδα καταπολέμησε τον HIV χωρίς φάρμακα

gallida aids therapia

Αν καταφέρει να θεραπευτεί περισσότερος κόσμος χωρίς την χρήση αντιρετροϊκών (ARV) φάρμακων, τότε αυτή θα είναι η μεγαλύτερη επιτυχία στην ιστορία της ιατρικής. Γι’ αυτό και αμέσως έγινε το πρώτο θέμα συζήτησης, σε ένα ιατρικό συνέδριο στο Βανκούβερ του Καναδά, όπου έθεσαν όλοι οι επιστήμονες σαν στόχο τους να βρούνε την λύση, έστω και για την καταστολή του ιού σε χαμηλότερα επίπεδα.

Όλη αυτή η ιστορία τους θύμισε ένα μωρό από το Μισισίπι, που του σταμάτησαν την παροχή αντιρετροϊκών φαρμάκων, όταν ήταν μόλις 18 μηνών και κατάφερε να παραμείνει καθαρό από τον HIV για περισσότερο από 2 χρόνια. Σε 27 μήνες όμως ο ιός επέστρεψε και κάπως έτσι γκρεμίστηκαν τα όνειρα όλων, για το ότι υπάρχει αντιμετώπιση.

Μια μικρή θεωρία που έχει προέρθει από γιατρούς που εξετάζουν μια ομάδα με ασθενείς, η οποία ονομάζεται VISCONTI, είναι πως αν κάποιος ξεκινήσει να παίρνει φάρμακα πολύ σύντομα σε σχέση με το πότε μολύνθηκε, μπορεί να καταφέρει να περιορίσει την μόλυνση των λευκών κυττάρων του αίματος, άρα να μην εξασθενίσει και το ανοσοποιητικό σύστημα για να καταφέρει να τον καταπολεμήσει.

Όπως και να χει οι προσπάθειες συνεχίζονται, ώστε να μπορέσουν να ανακαλύψουν ένα εμβόλιο, το οποίο θα προλαμβάνει την μόλυνση των κυττάρων. Ας ελπίσουμε πως κάποια στιγμή θα δοθεί μια αποτελεσματική λύση και σε αυτή την ασθένεια!

Τα Καλύτερα Casino
Novibet.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!

Betsson.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!