Η Amazon πραγματοποίησε την 1η κάθετη προσγείωση πυραύλου!

Ποτέ άλλοτε δεν είχε πραγματοποιηθεί κάθετη προσγείωση πυραύλου. Στην προσπάθεια του όμως ο Jeff Bezos, ο ιδρυτής της Amazon, να δημιουργήσει έναν επαναχρησιμοποιήσιμο πύραυλο κατάφερε να επιτύχει κάτι πολύ σημαντικό και αναπάντεχο.

Η Blue Origin, η οποία είναι επίσης εταιρεία του Jeff Bezos, κατάφερε να πετάξει με επιτυχία τον New Shepard στο διάστημα, πριν τον προσγειώσει σε μια τοποθεσία εκτόξευσης στο Τέξας. Πράγμα που είχε δοκιμάσει και ο Elon Musk, με τον πύραυλο Falcon, ο οποίος όμως συνετρίβει κατά την προσγείωση του!

 

Δες επίσης: Μυστηριώδες αντικείμενο εμφανίστηκε στην στρατιωτική βάση 51!

 

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η πρώτη κάθετη προσγείωση πυραύλου από τον Jeff Bezos

[ot-video type=”youtube” url=”https://youtu.be/9pillaOxGCo?t=142″]

Ο πύραυλος New Shepard εκτοξεύθηκε από το σημείο εκτόξευσης της Blue Origin, που βρίσκεται στο δυτικό Τέξας στις 18.21 ώρα Ελλάδος και έφτασε τα 100 χλμ ύψος. Η προσγείωση του έγινε μέσα σε οκτώ λεπτά.

ektokseusi diastimikou piraulou amazon

Αυτό είναι ένα αρκετά σημαντικό κατόρθωμα, μιας και στις υποτροχιακές επανδρωμένες διαστημικές πτήσεις, οι πύραυλοι δεν συνηθίζουν να ταξιδεύουν αρκετά γρήγορα ώστε να πιάσουν την ταχύτητα που απαιτείται για να καταφέρουν να αντιμετωπίσουν την έλξη της βαρύτητας της Γης.

Jeff Bezos piraulos

Αυτή τη φορά όμως ο συγκεκριμένος πύραυλος, όταν ξανά μπήκε στην ατμόσφαιρα σαν βαλλιστικός πύραυλος, η μόνη εμφανής βλάβη που είχε ήταν το καμένο μέταλλο στην βάση του πυραύλου.

ektokseusi piraulou

Ο New Shepard είναι σχεδιασμένος για να μεταφέρει έξι άτομα για περίπου 100 χιλιόμετρα πάνω από τη Γη και κατάφερε κατά την διάρκεια αυτής του της πτήσης να παραβίασει το όριο μεταξύ της ατμόσφαιρας και του διαστήματος.

diastimikos puraulos blue origin

Ο σκοπός αυτής της δοκιμαστικής πτήσης είναι να μπορέσει να μειωθεί το κόστος εκτόξευσης στο διάστημα, καθώς δεν θα καταστρέφονται πλέον τα διαστημικά οχήματα κατά την προσγείωση τους, ώστε να μπορέσουν να γίνουν περισσότερες αγορές και να κινηθεί η βιομηχανία κατασκευής διαστημοπλοίων.

amazon ektokseusi piraulou

Τέλος, όπως δήλωσε και ο Jeff Bezos το διαστημικό όχημα της Blue Origin είχε μια άψογη πτήση στα ύψη 329.839 πόδια και στη συνέχεια επέστρεψε με ταχύτητα 192 χλμ/ώρα, κάνοντας μια ελεγχόμενη προσγείωση από τα 4.5 πόδια.

New Shepard puraulos

Το όχημα αποτελείται από δύο σκέλη. Αρχικά από μια κάψουλα που θα στεγάζει τους αστροναύτες και από έναν πύραυλο, ο οποίος τροφοδοτείται από έναν αμερικανικής κατασκευής BE-3 υγρού υδρογόνου και υγρού οξυγόνου κινητήρα.

Τα Καλύτερα Casino
Novibet.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!

Betsson.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!