Αλλάζει η θητεία για αποφοίτους Ιατρικών και Νομικών σχολών!

Συνεχείς αλλαγές γίνονται από την κυβέρνηση σε αρκετούς τομείς και κυρίως όσον αφορά την στρατιωτική θητεία. Βέβαια αυτή τη φορά το Υπουργείο Άμυνας με το νομοσχέδιο του, επικεντρώθηκε στους αποφοίτους Ιατρικών και Νομικών σχολών, αλλά ακόμη και των ΤΕΙ!

Στην ουσία όλες οι αλλαγές, όπως δήλωσε και ο Αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δ . Βίτσας, γίνονται με σκοπό να μπορέσουν οι φαντάροι να εκπαιδευτούν κατά τη διάρκεια της θητείας τους και να αποκτήσουν επιπλέον εξειδικευμένες γνώσεις, τις οποίες όμως θα τις εφαρμόζουν καθημερινά!

Τι αναφέρει όμως το νομοσχέδιο για τους αποφοίτους των συγκεκριμένων σχολών;

 

 

Δες επίσης: Αυξάνεται η στρατιωτική θητεία… Και οι γυναίκες στο χακί;

 

Τι αλλάζει στην στρατιωτική θητεία για αποφοίτους Ιατρικών, Νομικών σχολών και ΤΕΙ

stratiotiki thitia allages

Οι απόφοιτοι των Νομικών σχολών θα έχουν την δυνατότητα να υπηρετούν ως Νομικοί Σύμβουλοι στα νομικά γραφεία των Ενόπλων Δυνάμεων, μέχρις ότου αποκτήσουν την άδεια άσκησης επαγγέλματός τους.

Όσο για τους απόφοιτους των ιατρικών σχολών θα μπορούν να καλύπτουν τις κενές θέσεις των αγροτικών ιατρείων, ενώ έχουν και το πλεονέκτημα ότι μετά θα μπορούν αν το επιθυμούν φυσικά, να παραμείνουν στο ίδιο μέρος ως αγροτικοί γιατροί, με σκοπό να εκτελέσουν το υπόλοιπο της υποχρεωτικής υπηρεσίας τους.

Έπειτα, όπως έγινε γνωστό και μέσα στην Βουλή, η θέση για τους γιατρούς θα προκηρύσσεται από το Υπουργείο Υγείας και εαν δεν υπάρχει ανταπόκριση για να καλυφθεί η θέση, θα αναλαμβάνει το το υπουργείο Εθνικής Άμυνας να καλύψει αυτή την θέση, μέσα από τη διαδικασία της προκήρυξης που θα διεξάγει το Υπουργείο Υγείας.

Τέλος, σχετικά με τους απόφοιτους τόσο των Νομικών Σχολών όσο και των ΤΕΙ πρόσθεσαν πως βρίσκονται ακόμη σε επικοινωνία με το ΤΕΕ και με άλλες ενώσεις, ενώ σίγουρα θα πρέπει να επικοινωνήσουν και με τα ΤΕΙ, μιας και είναι αρκετές οι σχολές των ΤΕΙ οι οποίες απαιτούν άσκηση επαγγέλματος, για να υπάρχει άμεση επαφή με το αντικείμενο τους και να αποκτήσουν προϋπηρεσία.

Από όλα αυτά θα ωφεληθούν σίγουρα οι ένοπλες δυνάμεις, ενώ και οι απόφοιτοι θα καταφέρουν αυτούς τους 9-12 μήνες να έχουν επαφή με το αντικείμενο τους, για να βγουν πλήρως προετοιμασμένοι να ξεκινήσουν την καριέρα τους!

Τα Καλύτερα Casino
Novibet.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!

Betsson.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!