6 Τρόποι για να αποκτήσεις και πάλι κίνητρο!

Ακόμα και οι πιο δημιουργικοί άνθρωποι, χάνουν πολλές φορές το κίνητρο τους. Το στρες, το άγχος και η κούραση είναι μερικοί από τους λόγους που αυτό συμβαίνει. Δεν είναι λίγες οι φορές που αισθάνεσαι ότι έχει χαθεί κάθε κίνητρο στη ζωή σου και το μόνο που θέλεις να κάνεις είναι να κλειστείς στο δωμάτιο σου.

Υπάρχει όμως λύση για να ξεφύγεις από όλο αυτό. Αρχικά σήκω από το κρεβάτι και πες “όχι” στη μιζέρια που σε έχει καταβάλει. Έπειτα, αναζήτησε το λόγο που κατέληξες σε αυτό το σημείο. Πως; Με 6 απλές αλλά καίριες ερωτήσεις!

 

Ερωτήσεις για να ξανά-αποκτήσεις κίνητρο

 

Κουράστηκες;

kathlipsi-koyrasi-laptop

Είναι φορές που έχεις άπειρη δουλειά και δε βρίσκεις το κίνητρο να ξεκινήσεις γιατί νιώθεις εξάντληση; Η σωστή διατροφή, η καλή ξεκούραση, η γυμναστική και η ενυδάτωση είναι το κλειδί. Για να μπορέσει το μυαλό μας να αποδώσει τα μέγιστα, θα πρέπει και το σώμα σου να μπορεί να ακολουθήσει. Ουσιαστικά, δεν είναι αυτό κάθε αυτό το κίνητρο που σου λείπει, αλλά ο οργανισμός σου που έχει ανάγκες.

Έχεις αφήσει κάτι στη μέση;

project-pinakas-simiosewn-parakolouthisi

Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός λένε και ότι το πιο δύσκολο κομμάτι είναι να αρχίσεις να κάνεις κάτι. Θα μπορούσα να διαφωνήσω σε μεγάλο βαθμό. Ναι, το να ξεκινήσεις να κάνεις κάτι είναι δύσκολο, να το ολοκληρώσεις όμως είναι ακόμα δυσκολότερο. Τις περισσότερες φορές ξεκινάμε να κάνουμε οτιδήποτε με ενθουσιασμό και κάπου στην πορεία βαριόμαστε και το παρατάμε.

Βάλε κάποιον στόχο. Θέσε μια προθεσμία στην οποία θα πρέπει να έχεις τελειώσει αυτό που κάνεις. Είναι σαν να βάζεις στοίχημα με τον ίδιο σου τον εαυτό και έχεις να του αποδείξεις ότι δεν τεμπελιάζεις πάντα και ότι μπορείς να τα καταφέρεις. Δε νομίζω να υπάρχει μεγαλύτερο κίνητρο!

Που έχεις το μυαλό σου;

sigkentrwsi-otan-kaneis-mia-douleia-vivlia-stilo

Να ξέρεις ότι κάνοντας πολλά πράγματα ταυτόχρονα δε βοηθάει. Χάνεις όχι μόνο οποιοδήποτε κίνητρο έχεις, μιας και δεν επικεντρώνεσαι καθαρά και μόνο σε μια εργασία, αλλά και τη διάθεση σου, αφού καμία εργασία δεν τελειώνει στην ώρα της και πολλές φορές δεν είναι πλήρως ολοκληρωμένη.

Κάνε ένα πράγμα τη φορά! Το άγχος σου θα είναι διαχειρίσιμο, η δουλειά σου αποδοτικότερη και η ψυχική σου υγεία θα είναι καλύτερη.

Σε ποιον επικεντρώνεσαι;

voithise-kapoion-sti-douleia-tou

Υπάρχουν στιγμές που όσο και να προσπαθείς, δε μπορείς να συγκεντρωθείς. Σου είναι απλά αδύνατο ό,τι και να δοκιμάσεις. Σε μια τέτοια κατάσταση ίσως βοηθούσε να αλλάξεις παραστάσεις. Πρότεινε σε κάποιον φίλο σου να τον βοηθήσεις με κάτι που έχει να κάνει.

Μεταθέτοντας την προσοχή σου στο να βοηθήσεις κάποιον άλλον, ίσως να είναι και το κίνητρο που χρειάζεται ο ίδιος σου ο εαυτός για να μπορέσει μετά να ολοκληρώσει την εργασία που πάσχιζε τόση ώρα να τελειώσει.

Μήπως κωλυσιεργείς;

kwlysiergontas-na-kaneis-mia-doyleia

Η κωλυσιεργία είναι ό,τι χειρότερο μπορείς να κάνεις. Το κίνητρο που αρχικά είχες εκμηδενίζεται και πέφτεις όλο και περισσότερο στη λούπα της μιζέριας. Να θυμάσαι ότι όσο και να μεταθέτεις μια δουλειά για την επόμενη ή τη μεθεπόμενη- και ούτω καθεξής- μέρα, η δουλειά θα συνεχίσει να είναι εκεί. Σήκωσε τα μανίκια, πάρε βαθιά ανάσα και ξεκίνα! Άλλωστε τρώγοντας έρχεται η όρεξη.

Πόση αυτοπεποίθηση έχεις;

i-autopepoithisi-kanei-kalo

Όταν η αυτοπεποίθηση σου βρίσκεται υπό το μηδέν, τότε να ξέρεις ότι και η διάθεση σου κάπου εκεί βρίσκεται. Συνήθως φταίει το γεγονός ότι δε θεωρείς τον εαυτό αρκετά ικανό για να κάνει κάτι. Η λύση είναι να ξεπεράσεις αυτόν σου το φόβο και να πεις “μπορώ να το κάνω!”.

Με αυτόν τον τρόπο καταφέρνεις και να βρεις το κίνητρο να κάνεις αυτό που θεωρούσες ότι δε μπορείς και σημαντικότερα θα έχεις αποκτήσει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και πίστη στον εαυτό σου.

Τα Καλύτερα Casino
Novibet.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!

Betsson.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!