4 Πράγματα που συμβαίνουν όταν δεν κοιμάσαι αρκετά!

Η έλλειψη ύπνου εκτός από την βέβαιη κούραση, πολύ πιθανή είναι να σε κάνει οξύθυμο και όχι μόνο. Όταν δεν κοιμάσαι αρκετά μπορεί να επηρεάσει με πολλούς τρόπους τη ζωή σου.

Δεν είναι λίγες οι φορές που θα σε έχει πάρει το πρωί ενώ κάθεσαι στον υπολογιστή σου στα κοινωνικά δίκτυα για να περάσεις την ώρα σου. Όλοι το κάνουμε.

Σίγουρα δεν είναι λίγες οι φορές που στριφογύριζες στο κρεβάτι επειδή είχες άγχος. Αυτό πρέπει να σταματήσει γιατί προέχει η υγεία σου πάνω από όλα.

 

Δες τι συμβαίνει οταν δεν κοιμάσαι αρκετά

 

Σου δημιουργεί πρόβλημα στη δουλειά

aypnia aggouria.net

Δεδομένου των νεύρων σε ενοχλεί και ο απειροελάχιστος θόρυβος και φυσικά μπορείς να γίνεις τρομερά οξύθυμος. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα είτε να τσακώνεσαι και να λογομαχείς είτε να είσαι νευρικός γενικά και να μην κάνεις σωστά την δουλειά σου

 

Δημιουργία κατάθλιψης

Η σχέση μεταξύ ύπνου και κατάθλιψης είναι αλυσιδωτή. Η έλλειψη ύπνου μπορεί να δημιουργήσει κατάθλιψη και η κατάθλιψη προβλήματα ύπνου. Με αυτό τον τρόπο επιδεινώνονται και τα δυο.

Αύξηση κιλών

Η έλλειψη ύπνου επηρεάζει τις ορμόνες τις όρεξης που είναι η λεπτίνη και η γκρελίνη. Η λεπτίνη είναι εκείνη η ορμόνη που σου λέει ποτέ να σταματήσεις να τρως και η γκρελίνη ποτέ να φας.

Μάντεψε τι γίνεται όταν δεν κοιμάσαι…. Η λεπτίνη είναι λιγότερη στον οργανισμό σου άρα υπάρχει περισσότερη γκρελίνη οπότε τρως πολύ περισσότερο από όσο πρέπει και χρειάζεσαι φυσιολογικά

 

Γίνεσαι επικίνδυνος οδηγός

aypnia aggouria.net

Η συγκεκριμένη επίπτωση δεν χρειάζεται πολύ ανάλυση. Η στέρηση ύπνου έχει τα ίδια σχεδόν συμπτώματα με τη μέθη. Σκέψου ότι μετά από 24 ώρες ξύπνιος η δυσλειτουργία στο μυαλό και στο σώμα σου είναι ίση με κάποιον που έχει στο αίμα του περιεκτικότητα σε αλκοόλ 0,10%.

 

3 συμβουλές για να κοιμάσαι πιο εύκολα

Απέφυγε την καφεΐνη. Τι πιο λογικό? Τσάι καφές ενεργειακά ποτά και αναψυκτικά μπορούν να σε κρατήσουν μέχρι και 12 ώρες ξύπνιο

Κάνε τον χώρο που κοιμάσαι όσο πιο άνετο γίνεται.Ένα στρώμα που να σε βολεύει με πολύ ελάχιστο έως καθόλου φως και ένα καλά αερισμένο δωμάτιο κάνουν θαυμάσια δουλειά

Φτιάξε πρόγραμμα ύπνου.Μια ώρα πριν τον ύπνο βάλε στο πρόγραμμα σου πράγματα που σε χαλαρώνουν. Ζεστό μπάνιο ή διάβασμα για παράδειγμα. Απέφυγε να είσαι στον υπολογιστή ή την τηλεόραση πριν κοιμηθείς.

Έχεις να προτείνεις καλύτερη μέθοδο για να καταπολεμήσει κάποιος την αϋπνία?

Τα Καλύτερα Casino
Novibet.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!

Betsson.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!