Πως 2 μαύρες τρύπες ενώνονται σε μία!

Το σύμπαν είναι ένα μέρος που δεν έχει εξερευνήσει ολόκληρο η ανθρωπότητα. Οι επιστήμονες λένε ότι δεν πρόκειται ποτέ να καταφέρουμε να βρούμε όλα αυτά που υπάρχουν πέρα από το ηλιακό μας σύστημα. Παρόλα αυτά, έχουν γίνει πολλές προσπάθειες και έχουμε μάθει πολλά πράγματα. Όλα αυτά που έχουμε ανακαλύψει είναι περίεργα και αξιοθαύμαστα.

Ένα από τα μεγαλύτερα και άλυτα μυστήρια όμως είναι οι μαύρες τρύπες. Υπάρχουν θεωρίες για το πως δημιουργούνται, πως εξαφανίζονται και τι μπορεί να συμβεί αν κάποιος πέσει μέσα σε αυτές. Τι γίνεται όμως όταν 2 μαύρες τρύπες ενώνονται; Μπορεί να μην είναι ένα τόσο συχνό φαινόμενο, είναι όμως πολύ όμορφο να το βλέπεις.

 

2 Μαύρες τρύπες ενώνονται και δημιουργούν 1 μεγαλύτερη!

Οι επιστήμονες θέλουν να ανακαλύψουν όλο και περισσότερα πράγματα για τις μαύρες τρύπες. Το 2015 βρήκαν 2 μαύρες τρύπες σε ένα μακρινό γαλαξία να συγκρούονται. Είδαν ότι τελικά οι 2 μαύρες τρύπες ενώθηκαν και δημιούργησαν 1 μεγαλύτερη. Έκτοτε οι επιστήμονες έχουν παρατηρήσεις κι άλλες ενώσεις.

mauri tripa

Δες επίσης πως φαίνεται ο Ήλιος από τον κάθε πλανήτη!

Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι οι μαύρες τρύπες ενώνονται συνεχώς μέχρι να δημιουργηθεί κάποια πολύ μεγάλη. Οι περισσότερες είναι πολύ μεγάλες για να δημιουργηθούν από ένα και μόνο αστέρι. Πιστεύουν ότι οι μεγάλες μαύρες τρύπες δημιουργήθηκαν σταδιακά από πολλές μικρότερες, οι οποίες απορροφήθηκαν σταδιακά.

Υπάρχει πιθανότητα στο μέλλον να υπάρχουν μαύρες τρύπες οι οποίες είναι 50 φορές μεγαλύτερες από τον ήλιο του ηλιακού μας συστήματος. Αυτό θα ήταν μια απόδειξη ότι οι μαύρες τρύπες ενώνονται συνεχώς και θα ήταν πραγματικά αξιοθαύμαστο.

mauri trupa ereuna

Δες επίσης τους 8 πιο κοινούς μύθους για το διάστημα!

Αν οι 2 μαύρες τρύπες περιστρέφονται κατά την διάρκεια της ένωσης, η μαύρη τρύπα που θα δημιουργήσουν εκπέμπει κύματα βαρύτητας σε μία κατεύθυνση. Κατά την δημιουργία της εκπέμπει ένα κύμα που κινείται με 5.000 χιλιόμετρα το δευτερόλεπτο.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς που έχουν γίνει, η δεύτερη γενιά από τις μαύρες τρύπες θα πρέπει να έχουν από 50 έως και 130 ηλιακές μάζες. Το καλό είναι ότι αυτά συμβαίνουν πολύ μακριά από το ηλιακό μας σύστημα. Η πιο κοντινή μαύρη τρύπα βρίσκεται 7.000 έτη φωτός από την Γη.

Τα Καλύτερα Casino
Novibet.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!

Betsson.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!