14χρονος έχασε το 25% της όρασης του επειδή έπαιζε με laser!

Κάποια παιχνίδια και γενικότερα αντικείμενα, δεν είναι όσο αθώα θέλουμε να πιστεύουμε. Ειδικά αν πέσουν στα χέρια των παιδιών, ποτέ δεν ξέρεις το πόσο επικίνδυνα μπορεί να αποδειχθούν ότι είναι.

Μία τέτοιου είδους είδηση έκανε τον γύρο του κόσμου, όταν ο οφθαλμίατρος Ben Armitage από το Χόμπαρτ της Τασμανίας, δήλωσε στο κανάλι ABC, πως εξέτασε έναν 14χρονο ασθενή του και διαγνώστηκε πως είχε χάσει το 25% της όρασης του και είχε υποστεί εγκαύματα και στους δύο αμφιβληστροειδείς του, από ένα παιχνίδι.

 

 

Δες επίσης: 13χρονος με αυτισμό έσωσε συμμαθήτρια του από πνιγμό!

 

Νεαρός έχασε το 25% της όρασης του παίζοντας με στυλό με λέιζερ

lazer epikindino ugeia

Ο οφθαλμίατρος λοιπόν σε αυτή του την συνέντευξη, είπε πως η περιοχή του ματιού του 14χρονου που υπέστει βλάβη, ήταν η ωχρά κηλίδα η οποία βρίσκεται στο κέντρο του αμφιβληστροειδή και είναι υπεύθυνη για την κεντρική μας όραση.

Και έπειτα από εξετάσεις που του έγιναν, είδαν πως υπήρχε μείωση στην όραση του κατά 25%, πράγμα που σημαίνει πως είναι σχεδόν απίθανο να την ανακτήσει. Από τι όμως προκλήθηκε αυτό το πρόβλημα; Ο μικρός κρατούσε στα χέρια του ένα στυλό με λέιζερ με το οποίο έπαιζε συνέχεια και εκεί μπήκαν οι υποψίες στον γιατρό.

Μέχρι που ο ίδιος ο 14χρονος του παραδέχτηκε πως γυρνούσε το λέιζερ στα μάτια του και δεν ένιωθε κάποια ενόχληση. Παρόλα αυτά η ζημιά είχε ήδη γίνει!

Έπειτα, ο κ. Armitage είπε πως ίσως να βελτιωνόταν ελαφρώς η όραση του όταν θα υποχωρούσε το πρήξιμο που είχε στα μάτια του, αλλά σίγουρα η ζημιά δεν θα μπορούσε να διορθωθεί, μιας και τα εγκαύματα από το λέιζερ ήταν σε πολύ βασικές περιοχές.

Ο σκοπός της συνέντευξης του στο κανάλι, ήταν για να ενημερώσει τους γονείς πως το λέιζερ, όσο δυνατό και αν είναι, δεν είναι ένα παιχνίδι και θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικοί με τα πράγματα που αγοράζουν για τα παιδιά τους.

Τα Καλύτερα Casino
Novibet.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!

Betsson.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!