10 Τρόποι για να γίνεις πιο έξυπνος χαλαρώνοντας!

Είναι σημαντικό να αθλείσαι και να έχεις μια καλή φυσική κατάσταση. Είναι, όμως, εξίσου – μπορεί και περισσότερο – σημαντικό να εξασκείς το μυαλό σου. Ο πιο απλός τρόπος για να βελτιώσεις τη μνήμη σου, αλλά και να γίνεις περισσότερο έξυπνος, είναι να αρχίσεις να μαθαίνεις κάτι καινούριο ή να βελτιώνεις τη γνώση σου σε αυτά που ήδη γνωρίζεις.

Για να το κάνεις, όμως, αυτό χρειάζεσαι χρόνο. Ξέρω πως αυτό στις μέρες μας δεν είναι ιδιαίτερα εύκολο. Υπάρχουν, ωστόσο, μερικοί απλοί τρόποι που θα σε βοηθήσουν να γίνεις πιο έξυπνος κατά την ώρα της χαλάρωσης σου.

 

Πως να χαλαρώσεις και να γίνεις πιο έξυπνος

 

1. Παίξε παιχνίδια στον υπολογιστή.

computer games

Κι όμως, τα παιχνίδια στον υπολογιστή δεν έχουν μόνο αρνητικές συνέπειες. Αν επιλέξεις να παίξεις παιχνίδια, θα μπορέσεις να βελτιώσεις την στρατηγική σου σκέψη.

2. Διάβασε

reading a book

Όταν έχεις ελεύθερο χρόνο, συνήθως κάθεσαι μπροστά από την τηλεόραση για να περάσει η ώρα σου. Αν, όμως, επιλέξεις το διάβασμα αντί για την τηλεόραση, τότε θα καταφέρεις να βελτιώσεις την φαντασία σου.

3. Πιες ένα ποτήρι νερό κάθε πρωί.

water

Επέλεξε να ξεκινήσεις τη μέρα σου πίνοντας ένα ποτήρι νερό. Το νερό θα σε βοηθήσει να βελτιώσεις την ταχύτητα με την οποία εργάζεσαι.

4. Πάρε έναν υπνάκο.

daytime nap

Αν νιώσεις κούραση κατά τη διάρκεια της ημέρας, τότε σκέψου το ενδεχόμενο να κοιμηθείς για λίγο. Μετά από έναν καλό ύπνο θα μπορέσεις να συγκεντρωθείς στη δουλειά σου και θα βελτιώσεις την προσοχή σου.

5. Πιες ένα φλιτζάνι τσάι.

tea

Αν έχεις αρχίσει να κουράζεσαι, τότε κάνε ένα διάλειμμα και πιες ένα φλιτζάνι τσάι. Το τσάι θα σε βοηθήσει να συγκεντρωθείς ακόμη περισσότερο και να φέρεις εις πέρας κάθε σου εργασία.

6. Πέρασε τον χρόνο με κάποιον πιο έξυπνο από εσένα.

smart people

Αν επιλέξεις να περάσεις τον χρόνο σου με άτομα που είναι πιο έξυπνα από εσένα, τότε θα μπορέσεις να επεκτείνεις την άποψη σου για τον κόσμο.

7. Δες ταινίες χωρίς υπότιτλους.

films

Οι υπότιτλοι στις ταινίες μπορεί να σε βοηθάνε να κατανοήσεις καλύτερα την υπόθεση, αλλά δεν είναι αυτό που χρειάζεσαι για την πνευματική σου ανάπτυξη. Αν δεις ταινίες χωρίς υπότιτλους, θα μπορέσεις να βελτιώσεις την πνευματική σου ευελιξία και τη γνώση σου στις άλλες γλώσσες.

8. Συζήτησε με άλλους.

discussion

Κάνε συζητήσεις με άλλα άτομα για να βελτιώσεις την στρατηγική σου σκέψη και την ικανότητα σου να κάνεις μια λογική συζήτηση και να έχεις επιχειρήματα.

9. Κράτα ημερολόγιο.

journal

Όταν ήσουν παιδί, μπορεί και να κρατούσες ημερολόγιο. Έχεις σκεφτεί να το κάνεις και τώρα που έχεις μεγαλώσει; Με το να γράφεις τις σκέψεις και τις ιδέες σου σε ένα ημερολόγιο, θα μπορέσεις να γίνεις πιο δημιουργικός.

10. Περπάτησε.

walk

Εκτός από το να κοιμηθείς ή να πιεις έναν καφέ για να χαλαρώσεις και να ξεφύγεις από τα συνηθισμένα, μπορείς να πας μια βόλτα στην εξοχή. Ο καθαρός αέρας θα σε βοηθήσει να γίνεις πιο παραγωγικός.

Τα Καλύτερα Casino
Novibet.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!

Betsson.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!