Βρέθηκε νέα θεραπεία για την καταπολέμηση της τριχόπτωσης!

Η τριχόπτωση είναι ένα κλασικό φαινόμενο κυρίως για τους άντρες, ενώ φυσικά το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν και αρκετές γυναίκες. Όλοι όσοι έχουν το συγκεκριμένο πρόβλημα, ελπίζουν πως θα βρουν επιτέλους το μαγικό φίλτρο, που θα τους χαρίσει και πάλι πίσω τα μαλλιά τους. Μήπως όμως βρέθηκε ήδη η κατάλληλη θεραπεία για την καταπολέμηση της;

Μια ομάδα ερευνητών αποκάλυψε πως δοκίμασε ένα νέο φάρμακο σε ποντίκια χωρίς τρίχωμα, με αποτέλεσμα να βγάλουν και πάλι κανονικό και πυκνό τρίχωμα, μέσα σε μόλις τρεις εβδομάδες. Απίστευτο και όμως αληθινό, μιας και πιστεύουν πως κρατάνε στα χέρια τους το φάρμακο που θα εξαφανίσει την φαλάκρα!

 

Ανακαλύφθηκε φάρμακο κατά της φαλάκρας

therapia trixoptosis

Το συγκεκριμένο φάρμακο δρα αναστέλλοντας μια οικογένεια ενζύμων μέσα στον θύλακα της τρίχας, τα οποία κανονικά αιωρούνται σε ομαλή και ήρεμη κατάσταση, με αποτελεσματικά να “ενεργοποιεί” τους τριχοθύλακες.

Η Angela Christiano από το Columbia University Medical Center, μετά από τα πειράματα που έγιναν τόσο στα ποντίκια όσο και σε ανθρώπινους τριχοθύλακες, διαπίστωσε πως αυτή η “μαγική” συνταγή, αναστέλλοντας τα ένζυμα της οικογενείας Janus kinase (JAK) επιτύγχανε την γρήγορη και ισχυρή ανάπτυξη των τριχών.

Βέβαια, όπως δήλωσε και η ίδια, αυτή η θεραπεία είναι πολλά υποσχόμενη, αλλά προφανώς δεν μπορούν να είναι σίγουροι ακόμη για τα αποτελέσματα που μπορεί να φέρει. Επίσης, θέλουν να εξετάσουν το αν θα μπορέσει να έχει το ίδιο αποτέλεσμα και για όσους χρησιμοποιούν ήδη σκευάσματα, για το τριχωτό της κεφαλής.

falakra therapia

Η έρευνα αυτή δημοσιεύθηκε μόλις χθες σε ηλεκτρονική μορφή, στο Science Advances και ανέφερε πως εξετάζονται όλες οι μορφές τριχόπτωσης, καθώς επίσης και το κατά πόσο θα είναι αποτελεσματική η θεραπεία, για όσους έχουν παγιδευμένους τριχοθύλακες.

Η Angela Christiano και οι συνεργάτες της, έφτασαν σε αυτή την ανακάλυψη όταν μελετούσαν την γυροειδής αλωπεκία, η οποία είναι μια μορφή τριχόπτωσης που προκαλείται από μια αυτοάνοση “επίθεση” κατά των θυλάκων των τριχών.

Τότε, παρατηρήσει ότι η τρίχα στα ποντίκια μεγάλωνε περισσότερο εφάρμοζαν το συγκεκριμένο φάρμακο απευθείας στο δέρμα και όχι χορηγώντας το συστηματικά. Αν λοιπόν, βγουν αληθινές οι εικασίες των επιστημόνων, τότε πολλοί άντρες και όσοι έχουν πρόβλημα, θα είναι τρισευτυχισμένοι. Δεν έχουμε παρά να περιμένουμε, να δούμε τα αποτελέσματα του στο μέλλον!

Τα Καλύτερα Casino
Novibet.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!

Betsson.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!