Τι συμβολίζουν οι αριθμοί σε 8 γνωστές μάρκες!

Πολλές γνωστές μάρκες οι οποίες κυκλοφορούν και στην Ελλάδα, εκτός από μερικές εξαιρέσεις, περιλαμβάνουν και κάποιον αριθμό στην ονομασία τους. Το brand name είναι σίγουρα θέμα μάρκετινγκ, ώστε να τραβήξει περισσότερο ένα προϊόν, αλλά σε καμία περίπτωση δεν επιλέγονται τυχαία αυτά τα νούμερα.

Πάντα υπάρχει είτε ένα κρυφό μήνυμα είτε μια πιο ιδιαίτερη σημασία για τον κάθε κατασκευαστή, η οποία κρύβεται πίσω από αυτά τα νούμερα. Από που όμως προήλθαν και τι συμβολίζουν ακριβώς, μερικές από τις πιο γνωστές μάρκες προϊόντων;

 

Δες επίσης: 10 Διάσημα Logo με κρυφό νόημα!

 

Ποια είναι η σημασία των αριθμών σε επώνυμες μάρκες

 

Chanel No. 5

Chanel No. 5

Το συγκεκριμένο άρωμα είναι από τα πιο γνωστά που έχουν κυκλοφορήσει. Η Coco Chanel λοιπόν, επέλεξε τον αριθμό 5 για την συγκεκριμένη κολώνια που δημιούργησε ο Ernest Beaux, λόγω του ότι η επίσημη ημερομηνία της κυκλοφορίας της θα ήταν στις 05-05-1921.

 

Heinz

proionta Heinz logo

Εδώ τώρα η Heinz διαφημίζει πως έχει 57 ποικιλίες, αλλά στην ουσία αυτό δεν ισχύει, μιας και είχαν κυκλοφορήσει ήδη 60 διαφορετικά προϊόντα όταν αποφάσισαν να πασάρουν το 57 με το logo τους. Απλά αυτός ήταν ο αγαπημένος αριθμός του Henry Heinz .

 

Porsche 911

Porsche 911 onomasia

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ, πως έδωσαν αυτό το νούμερο σε ένα αυτοκίνητο που έχει αγαπηθεί σε όλο τον κόσμο; Η αρχική τους σκέψη ήταν να λέγεται Porsche 901, αλλά επειδή η Peugeot είχε ήδη κατοχυρώσει αυτά τα 3 ψηφία, αναγκάστηκαν να αλλάξουν το 0 με το 1.

 

7UP

7UP simasia onomasias

Το 7UP πήρε το όνομά του από τα επτά βασικά συστατικά που περιέχει το αναψυκτικό. Το αναψυκτικό αυτό δημιουργήθηκε αρχικά το 1929, αφού πρώτα ο  CL Grigg κέρδισε ένα διαγωνισμό στις ΗΠΑ όπου έψαχναν το πιο νόστιμο ποτό με λεμόνι-λάιμ. Η αρχική ιδέα για την ονομασία του ήταν  Bib-label Lithiated Lemon Lime Soda και σίγουρα δεν ήταν και τόσο εύκολο να το προφέρει ο κόσμος.

 

Jack Daniel’s “Old No. 7”

Jack Daniel's logo

Εδώ οι απόψεις διίστανται μιας και μερικοί λένε πως το 7 ήταν το αγαπημένο του Jack Daniel, ενώ άλλοι πως με το τραίνο Νο. 7 μετέφερε το ουίσκι του.

 

Levi’s 501

Levi's pantelonia istoria

Αυτό είναι σίγουρα και το πιο κουλό από όλα, μιας και όταν ρωτήθηκαν οι εκπρόσωποι της εταιρείες Levi Strauss & Co, για ποιον λόγο χρησιμοποιούνταν αυτά τα ψηφία, είπαν πολύ απλά πως δεν γνώριζαν γιατί δόθηκε αυτός ο αριθμός. Και σαν να μην φτάνει αυτό μετά έβγαλαν και το 201, τα οποία ρούχα ήταν πιο οικονομικά.

 

WD-40

proionta simasia onomasias

Αυτά τα προϊόντα για όσους δεν γνωρίζουν, τα βρίσκουμε κυρίως στα Praktiker. Η φόρμουλα του δημιουργήθηκε την δεκαετία του 1950, με σκοπό να καταφέρει να αποτρέψει την διάβρωση του διαστημικού πύραυλου “Atlas”, αλλά τελικά οι χημικοί του το πέτυχαν με την 40η προσπάθεια.

 

Καταστήματα 7-Eleven

7-Eleven katastimata logo

Δες επίσης: 13 Απίστευτα δημιουργικές διαφημίσεις που θα λατρέψεις!

Εδώ έχουμε μια πολύ γνωστή αλυσίδα καταστημάτων του εξωτερικού, τις οποίας το brand name αποτελείται από 2 νούμερα. Στην προκειμένη περίπτωση αφορούσε τις ώρες της λειτουργίας των καταστημάτων αυτών, άσχετα αν στην πορεία έμεναν ανοιχτά όλο το 24ωρο.

Τα Καλύτερα Casino
Novibet.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!

Betsson.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!