Τι συμβαίνει στο σώμα σου 1 ώρα αφού πιεις Coca Cola!

Καθημερινά ακούμε τα χίλια μύρια για την Coca Cola και την αρνητική της επίδραση στο σώμα μας. Αν και είναι το αγαπημένο μας αναψυκτικό, πολλοί γιατροί επιμένουν ότι θα πρέπει να μειώσουμε την κατανάλωση του, ή ακόμη και να την σταματήσουμε τελείως.

Μετά από όλα αυτά, κυκλοφόρησε τώρα και ένα νέο infografic, από το blog The Renegade Pharmacist, το οποίο διαχειρίζεται ένας πρώην φαρμακοποιός, ο Niraj Naik. Το infografic αυτό, αναλύει τις επιπτώσεις που έχει αυτό του ανθρακούχο αναψυκτικό, μέσα σε μόλις μια ώρα, ξεκινώντας από το πρώτο δεκάλεπτο.

Τα αποτελέσματα που προέκυψαν λοιπόν από την έρευνα που έκανε ο πρώην φαρμακοποιός, ήταν απλά συγκλονιστικά. Σε ποια συμπεράσματα κατέληξε όμως;

Στα πρώτα 10 λεπτά λοιπόν, αφού πιεις από το αναψυκτικό, 10 κουταλιές ζάχαρης εισχωρούν στον οργανισμό σου. Ενημερωτικά πάντα να αναφέρουμε, πως οι γιατροί μας συνιστούν μάξιμουμ αυτή την ποσότητα ζάχαρης καθημερινά. Το φωσφορικό οξύ όμως, είναι αυτό που κάνει τον οργανισμό μας να ηρεμεί και να μην νιώθει, ότι μόλις πήρε υπερβολική δόση ζάχαρης.

Έπειτα, στα 20 λεπτά, το ζάχαρο του αίματος κορυφώνεται και προκαλεί μια έκρηξη ινσουλίνης. Έτσι, αμέσως ανταποκρίνεται το συκώτι σου, το οποίο προσπαθεί να μετατρέψει όσο το δυνατόν περισσότερη ζάχαρη μπορεί σε λίπος.

Στα 40 λεπτά τώρα, η καφεΐνη έχει ήδη απορροφηθεί πλήρως από τον οργανισμό σου, ενώ αυξάνεται η αρτηριακή σου πίεση και διαστέλλονται οι μυς και τα νεύρα, με αποτέλεσμα το συκώτι σου να διοχετεύει το αίμα σου με περισσότερη ζάχαρη. Ταυτόχρονα με όλα αυτά, οι υποδοχείς αδενοσίνης του εγκεφάλου φράζουν και με αυτόν τον τρόπο αποτρέπουν την υπνηλία.

5 λεπτά αργότερα, το σώμα αυξάνει την παραγωγή ντοπαμίνης, ερεθίζοντας το κέντρο ευχαρίστησης του εγκεφάλου, όπως ακριβώς θα έκανε δηλαδή και η ηρωίνη.

Πάνω στην 1 ώρα τώρα, το φωσφορικό οξύ δεσμεύει το ασβέστιο, το μαγνήσιο αλλά και τον ψευδάργυρο στο παχύ έντερο, δίνοντας μια μεγαλύτερη ώθηση στον μεταβολισμό σου.
Αυτό γίνεται λόγω της υψηλής ποσότητας της ζάχαρης και των τεχνητών γλυκαντικών ουσιών.

Μετά τα 60 λεπτά, οι διουρητικές ιδιότητες της καφεΐνης ξεκινούν, αποβάλλοντας από τον οργανισμό το ασβέστιο, το μαγνήσιο και τον ψευδάργυρο που είχε πάει πριν στο παχύ έντερο, καθώς επίσης και το νάτριο, τους ηλεκτρολύτες και το νερό.

Αφού έχουν γίνει όλα αυτά και τατυτόχρονα έχεις αποβάλλει και πολύτιμα θρεπτικά συστατικά από το σώμα σου, τα οποία είναι χρήσιμα για να έχεις γερά κόκαλα και δόντια, μπορεί να γίνεις πιο οξύθυμος ή και υποτονικός, χάρις στην ξαφνική στέρηση από την ζάχαρη.

Τέλος, μας εξήγησε πως η Coca δεν είναι μόνο πλούσια σε σιρόπι καλαμποκιού το οποίο έχει υψηλή φρουκτόζη, αλλά είναι επίσης γεμάτη με εξευγενισμένα άλατα και καφεΐνη, των οποίων η τακτική κατανάλωση και μάλιστα σε υψηλές ποσότητες, μπορεί να οδηγήσει σε υψηλότερη αρτηριακή πίεση, καρδιακές παθήσεις, διαβήτη και φυσικά παχυσαρκία.

coca cola epiroi soma

[adrotate banner=”12″]

Όσο για την ποσότητα της ζάχαρης που θα πρέπει να καταναλώνουμε, για τους ενήλικες είναι μόλις επτά κύβοι την ημέρα και αυτό στο μάξιμουμ. Αυτή η ποσότητα σε γραμμάρια είναι 30, ενώ ένα κουτάκι κόκα κόλα περιέχει 35g.

>> Δες όλα τα άρθρα για την Υγεία!

Τα Καλύτερα Casino
Novibet.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!

Betsson.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!