Τι δείχνει το αγαπημένο σου χρώμα για την προσωπικότητά σου!

Ποιο είναι το αγαπημένο σου χρώμα; Όλοι έχουμε ένα αγαπημένο χρώμα είτε συνειδητά είτε ασυναίσθητα προτιμούμε πάντα ένα χρώμα αν έχουμε να διαλέξουμε ανάμεσα σε όλα.

Κοίτα γύρω σου, στα ρούχα σου, στο σπίτι σου και θα συνειδητοποιήσεις ότι κυριαρχεί κάποιο συγκεκριμένο χρώμα. Αυτό δεν είναι τυχαίο όπως λένε οι ειδικοί και δείχνει πολύ σημαντικά πράγματα για την προσωπικότητά σου.

Επίσης, ανάλογα με το φύλο υπάρχει διαφορετική προτίμηση ως προς τα χρώματα. Δείτε ποιο χρώμα προτιμούν οι περισσότεροι όπως και διάφορες άλλες αλήθειες γύρω από αυτά που δεν είχατε φανταστεί ποτέ.

 

Τι δείχνει το αγαπημένο μου χρώμα για τον χαρακτήρα μου;

xrwmata

Άσπρο

Αν το αγαπημένο σου χρώμα είναι το άσπρο τότε μάλλον στο ερώτημα καρδιά ή μυαλό δεν τίθεται καν δίλημμα για σένα, αφού χρησιμοποιείς πάντα την λογική σου για να λύσεις κάθε πρόβλημα. Επίσης δείχνει μεγάλη οργάνωση και ανεξαρτησία.

Μαύρο

Αν σου αρέσει το μαύρο τότε είσαι μάλλον μοναχικός χαρακτήρας και δεν σ’ αρέσει να μοιράζεσαι τα πράγματά σου. Προσπαθείς συνεχώς να να έχεις εξουσία και θέλεις τον έλεγχο σε όλη σου τη ζωή. Το καλό της υπόθεσης είναι ότι είσαι καλλιτεχνική φύση και έχεις ανεπτυγμένη τη διαίσθησή σου.

Γκρι

Είσαι φιλήσυχο και ειρηνικό άτομο που ο καθένας θα ήθελε για φίλο αφού θεωρείσαι αρκετά αξιόπιστος. Η ψυχραιμία και η χαλαρότητα σε διακρίνουν.

Κόκκινο

Το κύριο χαρακτηριστικό σου είναι το κίνητρο και η αποφασιστικότητα. Σε ενδιαφέρει η προσωπική ολοκλήρωση σε κάθε επίπεδο, αλλά και ως προς τη φυσική σου κατάσταση. Σίγουρα θα περνάς όλη σου τη μέρα μέσα στα γυμναστήρια.

Μωβ

Σου αρέσει πολύ να βοηθάς τους άλλους και ειδικά όσους έχουν ανάγκη. Ζητάς σε κάθε σου σχέση συναισθηματική ασφάλεια. Πρόσεχε όμως μην γίνεις φορτικός με αυτό, γιατί δεν μπορούν όλοι να σου προσφέρουν την ασφάλεια που χρειάζεσαι απ’ το πρώτο λεπτό. Η τελειομανία σε διακατέχει. Αυτό σίγουρα σε βοηθά στα επαγγελματικά σου.

Ροζ

Ναι, ναι είναι αυτό ακριβώς που φαντάζεσαι ένα ροζ συννεφάκι. Χωρίς να σημαίνει ότι πετάς στα σύννεφα. Αυτό που σε νοιάζει είναι να απολαμβάνεις απεριόριστη αγάπη από όσους είναι γύρω σου και να σε αποδέχονται οι άλλοι για την προσωπικότητά σου όπως ακριβώς είναι.

Πορτοκαλί

Είσαι το πλέον κοινωνικό άτομο. Αγαπάς ότι έχει να κάνει με την ομάδα, θέλεις να έχεις συνεχώς δίπλα σου ανθρώπους και να σε αντιμετωπίζουν σαν μέρος της ομάδας και όχι ξεχωριστά. Ο σεβασμός που δείχνεις εσύ στην ομάδα θέλεις να τον εισπράττεις πίσω από αυτή.

Μπλε

Είσαι υπέρμαχος της αλήθειας και σε ενδιαφέρει η προσωπική γαλήνη. Νοιάζεσαι πάντα τους άλλους, τα προβλήματά τους και τις ανάγκες τους. Πρόσεξε όμως μην εκμεταλλευτούν λόγω της καλοσύνης σου.

Πράσινο

Το κύριο χαρακτηριστικό της προσωπικότητάς σας είναι η πίστη που δείχνεται και η ειλικρίνεια που σας διακατέχει. Αυτό όμως θέλετε να σας το αναγνωρίζουν, αφού σας ενδιαφέρει πολύ η εικόνα σας και η άποψη που έχουν οι άλλοι για εσάς.

Κίτρινο

Με μία λέξη το κύριο χαρακτηριστικό σου είναι η γνώση. Σ’ αρέσει να μαθαίνεις συνεχώς και να ανταλλάζεις απόψεις με τους άλλους αφού μέσα από τις συζητήσεις μαθαίνεις ακόμα περισσότερα. Επίσης σ’ αρέσει να ξεχωρίζεις και θέλεις να το δείχνεις.

 

Καφέ

Σε ενδιαφέρει η σταθερότητα, δεν παίρνεις εύκολα ρίσκα και εκτιμάς την καλή αλλά παράλληλα απλή ζωή που δεν σχετίζεται σε τίποτα με τα υλικά αγαθά. Ακόμα είσαι ο καλύτερος φίλος που θα μπορούσε κάποιος να έχει.

 

Χρώματα που προτιμούν οι άντρες

xrwmata-antres

Η πλειοψηφία των αντρών προτιμά το μπλε με 42%, δεύτερο έρχεται το πράσινο με 25%, ακολουθεί το μωβ με 12%, κόκκινο 8%, πορτοκαλί 7%, κίτρινο 5% και μόλις το 1% επιλέγει το ροζ.

Δεν μας φαίνεται περίεργο αν απλά αναλογιστούμε ότι απ’ τη στιγμή που γεννιόμαστε το μπλε θεωρείται αγορίστικο χρώμα, ενώ το ροζ κοριτσίστικο.

Χρώματα που προτιμούν οι γυναίκες

xrwmata-gynaikes

Στις γυναίκες δεν βλέπουμε τόσο μεγάλες αποκλίσεις. Και εδώ όμως έρχεται πρώτο το μπλε με 29%, πολύ κοντά είναι το μωβ με 27%, τρίτο το πράσινο με 19% και μικρότερες προτιμήσεις έχουν το κόκκινο με 9%, το ροζ με 7%, το κίτρινο με 6% και τέλος το πορτοκαλί με 3%.

Αξίζει να σημειώσουμε πως στην παραπάνω έρευνα δεν έχουν συμπεριληφθεί το άσπρο, το μαύρο, το γκρι και το καφέ. Αν υπήρχαν και αυτά τα χρώματα τότε τα ποσοστά σίγουρα θα άλλαζαν κατά πολύ, γιατί μας φαίνεται πραγματικά δύσκολο να πιστέψουμε πως τόσο μεγάλο ποσοστό των αντρών προτιμούν το μωβ και το οποίο έρχεται τρίτο σε προτιμήσεις όπως αντίστοιχα δεύτερο στις γυναίκες.

5 Αλήθειες σχετικά με τα χρώματα

facts-about-colors

Το 40% των ανθρώπων παγκοσμίως διαλέγουν ως αγαπημένο χρώμα το μπλε. Αν αναλογιστείς πόσα διαφορετικά χρώματα υπάρχουν είναι πραγματικά τεράστιο το ποσοστό.

Το κόκκινο είναι το πρώτο χρώμα που έχει τη δυνατότητα να δει ένα μωρό, μόλις 2 εβδομάδες μετά τη γέννησή του.

Το ροζ είναι το πιο χαλαρωτικό χρώμα, όσο και αν πιστεύαμε ότι είναι το άσπρο. Μάλιστα χρησιμοποιείται σε φυλακές για να ηρεμεί τους κρατούμενους, όπως και σε ψυχιατρικές κλινικές για να χαλαρώνουν οι ασθενείς.

Το λευκό θεωρείται το πιο ασφαλές χρώμα για ένα αυτοκίνητο. Αυτό συμβαίνει γιατί το λευκό είναι καλύτερα ορατό τόσο στο φως της ημέρας όσο και τη νύχτα.

Το κόκκινο και το κίτρινο μαζί σχετίζονται άμεσα με το φαγητό και θεωρείται ότι ικανοποιούν τη γεύση. Γι’ αυτό χρησιμοποιείται συχνά σε αλυσίδες fast food.

Τα Καλύτερα Casino
Novibet.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!

Betsson.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!