7 Προϊόντα που προορίζονταν μόνο για γυναίκες!

Υπάρχουν πολλές διαφορές μεταξύ του άνδρα και της γυναίκας, και πολλές διαφημιστικές εταιρείες χρησιμοποιούν ενδιαφέροντες τρόπους για να τις δείξουν ακόμη περισσότερο. Πόσες φορές δεν έχεις δει προϊόντα που προορίζονται για γυναίκες να είναι σε ροζ φόντο ή αρώματα με συστατικά που τονίζουν την θηλυκότητα της; Από την άλλη τα προϊόντα που στοχεύουν τους άντρες συνήθως διαφημίζονται σε πιο σκούρες αποχρώσεις.

Ήξερες, όμως, ότι το ροζ χρώμα ήταν ανδρικό χρώμα, ή ότι τα τακούνια αρχικά τα φορούσαν μόνο άντρες; Σου φαίνεται απίστευτο; Κι όμως, οι τάσεις αλλάζουν. Έτσι, λοιπόν, και τα 7 παρακάτω προϊόντα ενώ αρχικά προορίζονταν για γυναίκες, στην πορεία κάτι άλλαξε και στις μέρες μας θεωρούνται ανδρικά προϊόντα κατά κύριο λόγο.

 

Ανδρικά προϊόντα που στόχευαν αρχικά τις γυναίκες

 

Mustangs

mustangs

Κι όμως! Όταν εμφανίστηκαν αυτά τα αμάξια για πρώτη φορά, ο αρχικός τους στόχος ήταν οι νέες, ανεξάρτητες γυναίκες της δεκαετίας του ’60 και ’70, και όχι οι πλούσιοι άντρες που θα μπορούσαν να αγοράσουν ένα πολυτελές αυτοκίνητο. Οι Mustangs ήθελαν να είναι το αμάξι αυτών των γυναικών, ο αριθμός των οποίων αυξανόταν συνέχεια.

7-Up

7up

Το αναψυκτικό αυτό είχε ως στόχο τις γυναίκες μιας και τα συστατικά που περιείχε μπορούσαν να ρυθμίσουν τη διάθεση της. Γιατί άλλωστε νομίζεις ότι ονομάστηκε Up; Οι γυναίκες που δε δούλευαν και ήταν συνέχεια στο σπίτι (1940) χρειάζονταν κάτι να τις ζωντανέψει, και το αναψυκτικό ήταν η λύση.

Καπέλο φεντόρα

fedora-hat

Τα καπέλα φεντόρα τα έχουμε συνδέσει με τους άντρες. Όμως, δεν ήταν αυτοί ο στόχος τους. Ο όρος “φεντόρα” δημιουργήθηκε το 1887 από μια διάσημη ηθοποιό, την Sara Bernhardt, η οποία φορούσε ένα καπέλο που είχε πολλά κοινά με τη φεντόρα όπως τη ξέρουμε σήμερα. Η Bernhardt εκείνη την περίοδο συμμετείχε στους αγώνες για τα δικαιώματα της γυναίκας, και γι’ αυτό πολλές γυναίκες αποφάσισαν να υιοθετήσουν το στυλ της και έκαναν το καπέλο αυτό το φεμινιστικό τους σύμβολο. Με την πάροδο των χρόνων το καπέλο έγινε διάσημο και μεταξύ των ανδρών, και πολλοί ηθοποιοί άρχισαν να το φοράνε.

Marlboro

marlboro

Δεν ξέρω για εσένα, αλλά εγώ όταν ακούω τη λέξη Marlboro σκέφτομαι έναν καουμπόι. Αρχικά, ωστόσο, τα τσιγάρα της προορίζονταν για τις γυναίκες. Εκείνα τα χρόνια τα φίλτρα που είχαν προστεθεί θεωρούνταν θηλυπρεπή. Γι’ αυτό είχαν ως στόχο τους αυτό το κοινό.

 

Old Spice

old-spice-advert

Όταν ακούς Old Spice τι σου έρχεται στο μυαλό; Ένας γραμμωμένος άντρας και ωραία μυρωδιά. Λοιπόν, το Old Spice δεν είχε σχεδιαστεί για αυτό το κοινό. Στην αρχή ήταν μια σειρά από σαπούνια και γυναικεία αρώματα. Το άρωμα των προϊόντων το είχε εμπνευστεί ο σχεδιαστής από το ποτ-πουρί που είχε η μητέρα του στο σπίτι.

Μπύρα χωρίς αλκοόλ

light-beer

Εντάξει, η μπύρα χωρίς αλκοόλ δεν αποτελεί έκπληξη που απευθυνόταν στις γυναίκες. Ακόμη και σήμερα η μπύρα χωρίς αλκοόλ θεωρείται ότι είναι κυρίως για γυναίκες που προσέχουν την σιλουέτα τους. Απλά πλέον δεν είναι μόνο οι γυναίκες που ενδιαφέρονται για το σώμα τους.

Ρολόγια καρπού

wrist-watches

Κι όμως! Τα ρολόγια καρπού προορίζονταν αρχικά μόνο για τις γυναίκες. Αναρωτιέσαι γιατί; Τα ρούχα των ανδρών είχαν τσέπες, κι έτσι οι άντρες επέλεγαν να έχουν ρολόγια που τα έβαζαν εκεί μέσα. Τα ρολόγια καρπού για τους άντρες έκαναν την εμφάνιση τους στα τέλη του 19ου αιώνα, όταν άρχισαν να τα φοράνε στρατιωτικοί.

Τα Καλύτερα Casino
Novibet.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!

Betsson.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!