Τα 8 Καλύτερα τεχνολογικά επιτεύγματα για το 2016!

Άλλος ένας χρόνος πέρασε και ένας καινούριος ξεκινάει. Μέσα στο 2015 είδαμε πολλά τεχνολογικά επιτεύγματα που μας τράβηξαν ιδιαίτερα την προσοχή. Τι καινούριο θα μας φέρει το 2016;

Συγκεντρώσαμε τα 8 καλύτερα τεχνολογικά επιτεύγματα που πρέπει να έχετε υπόψη σας μέσα στο νέο έτος.

 

 

 

 

 

Δες επίσης: Τα 6 καλύτερα Οικονομικά smartphones του 2015-2016!

 

8 Τεχνολογικά επιτεύγματα που θα δούμε το 2016

 

1. Το Internet των Πραγμάτων

internet of things

Η Motley Fool πιστεύει ότι το 2016 θα φέρει μαζί του την εφαρμογή της ιδέας “το Internet των πραγμάτων”. Είναι δύσκολο να το κατανοήσεις; Στην πραγματικότητα είναι κάτι πολύ απλό: όλες οι συσκευές σου θα επικοινωνούν μεταξύ τους προς δικό σου όφελος. Για παράδειγμα, το σύστημα ασφαλείας του σπιτιού σου θα εντοπίζει την ώρα που ξυπνάς το πρωί και θα στέλνει σήμα στην καφετιέρα σου για να σου ετοιμάσει τον καφέ!

2. 3D Εκτύπωση

3D printing

Η εταιρεία TechRadar πιστεύει ότι μέσα στο 2016 θα εφαρμοστεί επιτέλους και η τρισδιάστατη εκτύπωση. Ήδη υπάρχει στην αγορά αλλά η τιμή του είναι απρόσιτη για τους περισσότερους από εμάς. Μέσα στο 2016 οι τιμές των εκτυπωτών θα συνεχίσουν να μειώνονται κι έτσι όλο και περισσότεροι αγοραστές θα έχουν τη δυνατότητα να τους αγοράσουν.

3. Αυτόνομη τεχνολογία

autonomous tech

Η VentureBeat προβλέπει ότι το καινούριο έτος θα αναφερθούμε πολύ στον όρο της τεχνητής νοημοσύνης, η οποία θα εμφανιστεί σε διάφορες μορφές. Θα βγει στην αγορά ένα λογισμικό το οποίο θα έχει επίγνωση του περιβάλλοντα χώρου και θα μπορεί να “μάθει” βασισμένο σε πραγματικές εμπειρίες.

4. Τα συνδεδεμένα αυτοκίνητα

connected cars

Ο James Derek Sapienza είπε ότι το 2016 θα αποτελέσει την αρχή για τα συνδεδεμένα αυτοκίνητα. Ένας μεγάλος αριθμός αυτοκινήτων, και κυρίως τα μοντέλα των Chevy και Huyndai, θα είναι συμβατός με τις εφαρμογές Apple CarPlay και Android Auto. Συστήματα ελέγχου που θα βασίζονται στις χειρονομίες θα προστεθούν επίσης σε πολυτελή αμάξια όπως τη Mercedes S-Class και τη BMW 7-Series.

5. Έξυπνα ρομπότ στο σπίτι

smart robots

Η CNBC υποψιάζεται ότι τα ρομπότ για το σπίτι θα είναι η τελευταία τάση της μόδας. Ενώ πολλοί από εμάς γνωρίσαμε αυτού του είδους τα ρομπότ χάρη στο Roomba, η εξέλιξη στην τεχνολογία θα κάνει τα χρήσιμα αυτά ρομπότ πιο προσιτά μέσα στο 2016. Κάποιο βοηθοί, όπως ο Jibo, και ένα άλλο παρόμοιο ρομπότ που θα σε κρατάει συντροφιά με το όνομα Buddy ετοιμάζονται να κυκλοφορήσουν στην αγορά μέσα στο καλοκαίρι.

6. Ασύρματο 5G

5G

Το 5G θα είναι ένας όρος που θα συναντάμε συχνά μέσα στο 2016. Σε ενημερώνω, όμως, ότι αυτό δε θα είναι στην πραγματικότητα 5G αφού οι πάροχοι ασύρματων δικτύων δεν έχουν ακόμη αποφασίσει τι είδους τεχνολογία θα χρησιμοποιήσουν και μπορεί επίσης να είναι ένα διαφημιστικό κόλπο (όπως είχε γίνει και με το 4G τον πρώτο καιρό που κυκλοφόρησε). Όπως και να’ χει όμως, τα δίκτυα μας θα είναι ακόμη πιο γρήγορα καθώς οι ταχύτητες αναμένεται να διπλασιαστούν ή να γίνουν ακόμη μεγαλύτερες μέσα στο χρόνο.

7. Εικονική πραγματικότητα

virtual reality

Η TechRepublic στοιχηματίζει ότι η εικονική πραγματικότητα θα μας απασχολήσει πολύ μέσα στο 2016 με σημαντικά προϊόντα, όπως το Playstation VR και το Oculus. Αναμένεται ότι οι καταναλωτές θα βρεθούνε μπροστά σε άπειρες επιλογές μιας και πολλές εταιρείες θα ασχοληθούν με αυτή. Η TechRadar αναφέρει ότι θα πρέπει να δούμε αν θα υπάρχουν αντιδράσεις στην αποδοχή της εικονικής πραγματικότητας καθώς ήδη κάνουμε παράπονα ότι οι υπολογιστές και τα τηλέφωνα μας έχουν απομονώσει και έχουμε χάσει την προσωπική επαφή.

8. Πληρωμές μέσω κινητών

mobile payments

Δες επίσης: Οι 6 καλύτερες εφαρμογές για Android για φέτος!

Αν και αυτή τη στιγμή μόνο 1 στους 10 κάνουν πληρωμές μέσω κινητών αλλά η χρήση αυτής της τεχνολογίας πρόκειται να αυξηθεί μέσα στο 2016. Οι καταναλωτές θα έχουν μια πληθώρα επιλογών, από την εφαρμογή της Google, Android Pay, μέχρι και την Apple Pay και τη Samsung Pay. Αναμένεται όμως να εμφανιστούν κι άλλοι ανταγωνιστές μέσα στο έτος. Μέχρι το τέλος της χρονιάς οι κινητές πληρωμές θα έχουν κερδίσει έδαφος και όλο και περισσότεροι καταναλωτές θα έχουν συσκευές που θα υποστηρίζουν τις πληρωμές αυτές.

Τα Καλύτερα Casino
Novibet.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!

Betsson.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!