Τα 10 πιο γλυκά, νεογέννητα ζώα που θα κλέψουν την καρδιά σου!

Τα ζώα είναι ότι πιο όμορφο υπάρχει στον κόσμο και συγκεκριμένα τα νεογέννητα ζώα. Όπως ένα μικρό μωρό είναι πολλές φορές πιο γλυκό από έναν ενήλικο άνθρωπο, έτσι και τα νεαρά ζώα κλέβουν τις εντυπώσεις!

Ένας μέσος άνθρωπος θα συναντήσει στη ζωή του μικρά σε ηλικία σκυλάκια ή γατάκια κάποια στιγμή. Εγώ είμαι εδώ για να σου παρουσιάσω 10 νεογέννητα ζώα, που σίγουρα δεν θα βρεθούν στο δρόμο σου, αλλά αξίζει να τα δεις. Μόνο και μόνο για να δεις την ομορφιά της φύσης και του ζωικού βασιλείου!

 

10 Γλυκύτατα, νεαρά ζώα που θα λατρέψεις!

1. Βραδύποδας

neogenitos bradipodas

Ο βραδύποδας ή βραδύπους είναι ένα γλυκύτατο θηλαστικό και ένα από τα πιο όμορφα, νεογέννητα ζώα. Ζει και αναπτύσσεται στο τροπικό κλίμα της Αμερικής και κάνει μοναχική ζωή. Αυτό που είναι αρκετά ενδιαφέρον, είναι ότι μπορεί να γυρίσει 270 μοίρες το κεφάλι του χωρίς να κουνήσει το υπόλοιπο σώμα! Πόσο βαριέται άραγε αυτό το ζώο;

Δες επίσης: 16 Μεγάλοι μύθοι γύρω από τα ζώα!

2. Πολική αρκούδα

polar bear

Κι όμως, αυτό το πανέμορφο ζωάκι είναι μία νεαρή πολική αρκούδα. Αν και πρόκειται για ένα από τα δύο μεγαλύτερα είδη σαρκοβόρων του πλανήτη, φαίνεται τόσο φιλικό και καλό σε αυτήν την ηλικία! Απολαύστε αυτήν τη μικρή αρκουδίτσα τώρα, πριν μεγαλώσει και γίνει επικίνδυνη (θα είναι εξίσου όμορφη όμως!).

3. Ορτύκι

ορτύκι

Είναι περίεργη η κατάσταση με το συγκεκριμένο πτηνό. Δυστυχώς οι περισσότεροι το γνωρίζουν, επειδή είναι νόστιμο σοτέ ή κοκκινιστό. Όμως βλέποντας αυτό το γλυκύτατο πλάσμα, πάει η καρδιά σας να ξαναζητήσετε ορτύκι για φαγητό; Δεν νομίζω!

4. Πλατύποδας

platipous

Είδαμε τον βραδύποδα και ήρθε η ώρα να σας παρουσιάσω τον πλατύποδα ή πλατύπους! Μόνο ονομαστικά μοιάζει με το άλλο ζώο και στο γεγονός ότι είναι και τα δύο θηλαστικά. Ζει στην Αυστραλία και την Τασμανία, ενώ κανείς δεν μπορεί να διαφωνήσει ότι είναι απλά πανέμορφο. Τόσο μικρό το μέγεθος αλλά τόσο μεγάλη η ευχαρίστηση να τα κοιτά κανείς!

Δες επίσης: Τα 17 πιο yolo ζώα όλου του πλανήτη!

5. Αλεπού της Σαχάρας

fennec

Η αλεπού της Σαχάρας, γνωστή και ως φενέκ (fennec) είναι η μικρότερη αλεπού στον κόσμο. Φτάνει μόλις τα 70 εκατοστά σε μήκος σώματος και ουράς μαζί. Κατοικεί στην έρημο και γενικά σε αφιλόξενες περιοχές. Δεν είναι ένα από τα πιο όμορφα νεογέννητα ζώα που έχετε δει;

6. Χταπόδι

octopus

Και σε αυτήν την περίπτωση, το πρώτο πράγμα που μας έρχεται στο μυαλό είναι συνταγές και όχι αυτό το όμορφο μαλάκιο. Τα περισσότερα είδη αναπτύσσονται γρήγορα, ωριμάζουν νωρίς και είναι βραχύβια, όλα όμως είναι δηλητηριώδη. Ο άνθρωπος επηρεάζεται μόνον από αυτά που διαθέτουν μπλε δακτυλίους, αλλά βρε αναγνώστη, κρίμα δεν είναι το γλυκύτατο χταποδάκι;

7. Σουρικάτα

sourikata

Μικρή μου σουρικάάάάάάάάάάάάάάάάάάάάτα! Είσαι τόσο μικρή, τόσο γλυκιά, τόσο χαρούμενη! Οι σουρικάτες είναι το ζώο που σε κάθε ζωολογικό κήπο τραβάει τα βλέμματα και την προσοχή των επισκεπτών. Η μοναδική της εμφάνιση, ο χαρακτήρας και η τρελή συμπεριφορά τους είναι απίστευτη. Δείτε εδώ τα νεογέννητα! Πόση αγάπη πια, πόση;

8. Κοάλα

negennito koala

Το κοάλα είναι αυτό το ζωάκι της εικόνας. Έχει μάρσιπο και κατοικεί στην Αυστραλία. Είναι αρκετά ενδιαφέρον ότι η ονομασία προέρχεται από την ελληνική λέξη «φάσκολος» που σημαίνει “σάκος, μάρσιπος”, και από την λέξη «άρκτος» που σημαίνει “αρκούδα”. Υπάρχει και στην πραγματικότητα, εκτός από φόντο στον υπολογιστή!

Δες επίσης: Τα 10 πιο έξυπνα ζώα στον κόσμο!

9. Κόκκινο panda

red panda

Λιποθυμάω από ζάχαρο κοιτώντας αυτό το νεαρό πλάσμα. Το κόκκινο πάντα είναι ένα θηλαστικό που ζει στα Ιμαλάια και την Κίνα. Δυστυχώς υπάρχουν λιγότερα από 10.000 ενήλικα ζώα, ενώ απειλείται από εξαφάνιση. Το ευχάριστο είναι ότι προστατεύονται από την εθνική νομοθεσία. Θέλω να σε συναντήσω μικρό μου panda!

10. Σακχαροπέταυρος

sakxaropetauros

Τελευταίο και πιο γλυκό, είναι ο σακχαροπέταυρος ή στα αγγλικά, sugar glider. Το όνομά του προέρχεται από την προτίμηση που έχει για τα ζαχαρούχα τρόφιμα, όπως ο χυμός και το νέκταρ. Σκαρφαλώνουν σε δέντρα, ακροβατούν και “χορεύουν” στα κλαδιά! Δεν είναι πολύ όμορφα νεογέννητα μωρά;

Δες επίσης: 21 Απίστευτες selfies με ζώα που ποζάρουν στον φακό!

Όλα τα νεογέννητα, άνθρωποι και ζώα είναι γλυκά και όμορφα επειδή υπάρχει λόγος. Σε αυτήν την ηλικία είναι πιο ευαίσθητα, χρειάζονται βοήθεια για να επιβιώσουν. Η καλή εικόνα, η ευαισθησία που νιώθει κανείς κοιτώντας τα, είναι για να προστατεύονται από τους “εχθρούς”. Η φύση προνόησε, φαίνονται μικρά και απροστάτευτα, όπως δηλαδή είναι, για να μην γίνονται αντικείμενα επίθεσης. Έξυπνο ε; Όπως και να έχει, εγώ θα κοιμηθώ ήρεμη και γεμάτη αγάπη μετά από αυτές τις όμορφες εικόνες!

Τα Καλύτερα Casino
Novibet.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!

Betsson.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!