Τα 10 μεγαλύτερα ζώα του πλανήτη!

Αυτά τα ζώα δεν τα συναντάμε εύκολα και συχνά. Πολλές φορές είναι ο λόγος που αγαπάμε τόσο τα ντοκιμαντέρ. Είναι περίεργα και όμορφα αλλά και επικίνδυνα για τον άνθρωπο, ίσως για αυτό ζούμε σε τόσο διαφορετικό περιβάλλον!

Ζώα γίγαντες της θάλασσας αλλά και επιβλητικά ζώα της ξηράς μπήκαν στην δεκάδα και εμείς με δέος τα θαυμάζουμε και τα μελετάμε! Από την φάλαινα έως τον ελέφαντα ήρθε η ώρα να γνωρίσουμε και να δούμε τα μεγαλύτερα ζώα του πλανήτη!

 

Η μπλε φάλαινα

megalytera-zoa-mple-falaina

Το μεγαλύτερο ζώο του πλανήτη είναι η μπλε φάλαινα! Με μήκος 30 μέτρα και βάρος 180 τόνους, η μπλέ φάλαινα μπορεί να καταπιεί μονομιάς τρία σχολικά λεωφορεία! Αυτές οι φάλαινες περνάνε τον περισσότερο χρόνο τους στον πάτο του ωκεανού γι αυτό δύσκολα μπορούμε να τις εντοπίσουμε!

Η φάλαινα Όρκα

megalytera-zoa-orka

Η Όρκα είναι ένα ζώο που πρωταγωνιστεί σε πολλές ταινίες. Είναι γνωστή ως φάλαινα δολοφόνος και μπορεί να φτάσει τα 31 πόδια σε μήκος! Για να είμαστε ακριβείς, η Όρκα δεν είναι φάλαινα, αλλά δελφίνι!

Φάλαινα φυσητήρας

megalytera-zoa-fyshthras

Ένα τεράστιο ζώο μήκους 20 μέτρων η φάλαινα φυσητήρας, δεν είναι απλά εντυπωσιακή αλλά έχει και έναν τεράστιο εγκέφαλο να τη συνοδεύει, που την κάνει ένα από τα πιο έξυπνα ζώα στον πλανήτη!

Η φάλαινα του βόρειου ειρηνικού

megalytera-zoa-boreiou-eirinikou

Με μήκος 18 μέτρα είναι ένα τεράστιο ζώο που ζει στα νερά του Ειρηνικού Ωκεανού. Δυστυχώς, μόνο 50 τέτοιες φάλαινες υπάρχουν ακόμα αφού το ζώο βρίσκεται υπό εξαφάνιση εξαιτίας του κυνηγιού φάλαινας! Οι αρχές προσπαθούν πλέον να προστατέψουν τις φάλαινες που απέμειναν.

Baird’s Beaked φάλαινα

megalytera-zoa-beaked

Με 13 μέτρα μήκος μοιάζει με τεράστιο δελφίνι, στην πραγματικότητα είναι όμως φάλαινα! Εχει καταγραφεί πώς λόγω του σχήματος της που είναι λίγο στρόγγυλο, όταν τις πλησιάζουν οι δύτες δεν μπορούν να τις διακρίνουν ολόκληρες!

Η στρουθοκάμηλος

megalytera-zoa-strouthokamilos

Οι αρσενικές στρουθοκάμηλοι φτάνουν τα 9,2 μέτρα ύψος και μπορούν να ζυγίζουν γύρω στα 160 κιλά! Τα αυγά στρουθοκάμηλου έχουν καταγραφεί ως τα μεγαλύτερα αυγά του πλανήτη. Είναι γρήγορα ζώα και άγρια όταν παλεύουν μεταξύ τους.

Belunga sturgeon

megalytera-zoa-belunga

Αυτό το ψάρι μπορεί να ζήσει 120 χρόνια και να φτάσει τα 7 μέτρα σε μήκος! Το μοναδικό αυτό ζώο της θάλασσας μπορεί να είναι υπάκουο! Το μέγεθός του το κατατάσσει στα 10 μεγαλύτερα ζώα του πλανήτη, αλλά είναι πολύ ιδιαίτερο γενικότερα.

Ο μεγάλος λευκός καρχαρίας

megalytera-zoa-karxarias

Ένα φονικό τέρας της θάλασσας, ο μεγάλος λευκός καρχαρίας μπορεί να φτάσει πάνω από 6 μέτρα σε μήκος! Είναι άγριος, και βάζει στόχο ότι κινηθεί μπροστά του! Αν και δεν είναι το μεγαλύτερο ζώο του πλανήτη, είναι από το πιο φονικό σίγουρα!

Το κολοσσιαίο καλαμάρι

megalytera-zoa-kalamari

Αν και υπάρχει το γιγάντιο καλαμάρι, το κολοσσιαίο το κάνει να φαίνεται σαν σνακ για καρχαρίες! Μόνο το μάτι του καλαμαριού είναι μεγαλύτερο από το ανθρώπινο κεφάλι! Είναι πολύ σπάνιο, και πολύ ιδιαίτερο εμφανισιακά!

Ο αφρικανικός ελέφαντας

megalytera-zoa-elephantas

Από τα μεγαλύτερα ζώα της ξηράς ο ελέφαντας, ζυγίζει τρεις τόνους! Είναι από τα λίγα ζώα της Αφρικής που δεν τα κυνηγούν άλλα ζώα λόγω του μεγέθους τους! Μόνο τα μικρά τους είναι περισσότερο ευάλωτα σε επιθέσεις λιονταριών και κροκοδείλων.

Τα Καλύτερα Casino
Novibet.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!

Betsson.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!