2 Σενάρια ΣΟΚ για “μόνιμα capital controls”

Και ενώ όλοι μας περιμένουμε πως και πως να γίνουν αλλαγές προς το καλύτερο με τα capital controls, το υπουργείο Οικονομικών φαίνεται πως έχει άλλα σχέδια, ώστε να καταφέρει να “χτυπήσει” την φοροδιαφυγή.

Το πρώτο σκέλος αφορά τους Δημόσιους υπαλλήλους, οι οποίοι θα έχουν την δυνατότητα να βγάλουν μόνο ένα μέρος του μισθού τους σε ρευστό από τα ΑΤΜ και τα υπόλοιπα θα μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν σε αγορές και πληρωμές τους μόνο μέσω του πλαστικού χρήματος.

Αυτό το πρόγραμμα το οποίο είναι ακόμη είναι υπό επεξεργασία, είχε δημοσιεύσει το Κεφάλαιο στις 30/8, με τίτλο ‘Διαρκές capital control στα μετρητά θέλει η εφορία ‘.

Από αυτό το μέτρο ευτυχώς, θα εξαιρούνται οι συνταξιούχοι που θα μπορούν να βγάλουν ολόκληρο το ποσό της σύνταξής τους σε μετρητά, ενώ για τους υπόλοιπους υπαλλήλους θα θεσπιστεί ένα μηνιαίο όριο ανάληψης.

Το δεύτερο σκέλος είναι να εφαρμοστεί όριο χρήσης μετρητών με βάση την αξία της συναλλαγής. Δηλαδή, οι μεγάλες σχετικά συναλλαγές θα μπορούν να εξοφλούνται μόνο με χρεωστική ή και πιστωτική κάρτα και μόνο οι χαμηλότερης αξίας συναλλαγές θα γίνονται μέσω των μετρητών.

Σύμφωνα όμως πάντα με το “Βήμα της Κυριακής“, το μέτρο αυτό όταν θα εφαρμοστεί, είναι πολύ πιθανό να περιλαμβάνει και τους συνταξιούχους.

Τα Καλύτερα Casino
Novibet.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!

Betsson.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!