Ψεύτικη η είδηση για το 41 μέτρων ανακόντα!

Μέσα στο 2015 κυκλοφόρησε μια είδηση με βίντεο και διάφορες τρομακτικές φωτογραφίες από το υποτιθέμενο μεγαλύτερο φίδι που βρήκανε ποτέ. Ο λόγος για ένα ανακόντα μήκους 41 μέτρων που βρέθηκε στον Αμαζόνιο και μας παρουσίασαν ότι έφαγε στο σύνολο 257 άτομα και 2.325 ζώα.

Το παγκόσμιο ρεκόρ για το πιο μεγάλο φίδι μέχρι στιγμής, το κατέχει το πράσινο ανακόντα, όπως ανέφερε και το National Geographic, το οποίο είχε μήκος 9 μέτρα και 14 εκατοστά. Γι’ αυτό και παραξένεψε πολλούς αυτή η διαφορά, καθώς το φίδι που είπαν πως βρέθηκε τώρα είναι πάνω από 4 φορές μεγαλύτερο από τον κάτοχο του ρεκόρ.

Ποια είναι όμως η αλήθεια που κρύβεται πίσω από αυτή την είδηση;

 

Δες επίσης: Βρέθηκαν νεκρές 3 φάλαινες φυσητήρας στο Ηνωμένο Βασίλειο!

 

Ψεύτικη ήταν η είδηση για το ανακόντα μήκους 41 μέτρων που βρέθηκε στον Αμαζόνιο

megalitero fidi kosmou

Μια σειρά από φωτογραφίες χαμηλής ανάλυσης, είχαν κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο κάπου στα μέσα του 2010 με θέμα το μεγαλύτερο φίδι του κόσμου.

plastiko fidi project sxoliou anakonta

Φαινομενικά ήταν ένα πολύ μεγάλο φίδι που μεταφέρονται επάνω σε ένα φορτηγό, όταν όμως κυκλοφόρησαν μερικές φωτογραφίες με υψηλότερη ανάλυση είδαμε ότι τελικά δεν ήταν πραγματικό, παρά μόνο ένα πλαστικό παιχνίδι.

tromaktiko anakonta

Αυτές οι εικόνες λοιπόν είχαν δημιουργηθεί για ένα μαθητικό project το οποίο είχε τίτλο «Ο Βιετναμέζικος στρατός έπιασε το γιγάντιο φίδι”. Και ενώ όλες οι φωτογραφίες που ανέβηκαν είχαν τον ίδιο τίτλο και έγιναν viral, οι ίδιοι οι μαθητές ανακοίνωσαν πως ήταν απλά μια εργασία.

[ot-video type=”youtube” url=”https://youtu.be/lkdFDKk8YWk”]

Το 2012 όμως ανέβηκε ένα βίντεο στο YouTube, το οποίο έλεγε πως απαθανάτισαν το τεράστιο φίδι που είχε τρομοκρατήσει τον κόσμο. Το βίντεο αυτό ισχυριζόταν ότι το φίδι έχει μήκος τουλάχιστον 23 μέτρα, πράγμα που σημαίνει ότι ήταν πάνω από δύο φορές μεγαλύτερο από εκείνο του ρεκόρ.

megalutero anakonta 41 metra

Επιπλέον, το εν λόγω βίντεο ανέβηκε από τον χρήστη cryptozoologist (Marc Anders), ο οποίος χρησιμοποιεί συχνά την ψηφιακή επεξεργασία για να παρουσιάσει το πως θα ήταν η ύπαρξη διαφόρων πλασμάτων, όπως για παράδειγμα ο Μεγαλοπόδαρος αλλά και το τέρας του Λοχ Νες.

pseutikes eidisis

Και φτάνοντας στα πιο πρόσφατα γεγονότα, μερικές από αυτές τις φωτογραφίες αναδημοσιεύτηκαν τον Ιούνιο του 2015 από την ιστοσελίδα Information Nigeria, δίνοντας όμως περισσότερες πληροφορίες για το πόσο κόσμο αλλά και ζώα είχε καταπιεί το φίδι, συν του ότι ξαφνικά είχε αποκτήσει μήκος περίπου 41 μέτρα.

Τα Καλύτερα Casino
Novibet.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!

Betsson.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!