Ο προσβλητικός εργοδότης και πως θα τα βγάλεις πέρα μαζί του

Ο προσβλητικός εργοδότης είναι ένα από τα χειρότερα πράγματα που μπορεί να σου συμβεί στη νέα ή και στην παλιά δουλειά σου.. Στους δύσκολους καιρούς που ζούμε το να έχεις οποιαδήποτε δουλειά είναι ένα προσόν. Τι γίνεται όμως όταν ο εργοδότης που σημειωτέων ξέρει πως τον έχεις ανάγκη γιατί έχεις υποχρεώσεις και ίσως οικογένεια που πρέπει να συντηρήσεις εκμεταλλεύεται στο έπακρο αυτό το γεγονός;

Απλά εσύ ξυπνάς κάθε πρωί σκεπτόμενος πως θα περάσει η μέρα να φύγεις από κει μέσα. Όποιος και αν είναι ο χαρακτήρας σου πρέπει να το αντιμετωπίσεις με κάποιο τρόπο. Δες μερικά πράγματα που μπορείς να κάνεις.

 

 

Δες επίσης: Πως να φτιάξεις το σωστό βιογραφικό σημείωμα!

 

Αντιμετώπισε το κατά πρόσωπο.

Κάποιοι άνθρωποι εξ αιτίας του άγχους για την επιχείρηση δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν πως έχουν αυταρχική και ενοχλητική συμπεριφορά. Εφόσον και μόνο εφόσον ξέρεις πως είσαι ακριβώς όπως πρέπει στη δουλειά σου εξήγησε πως ο τρόπος που συμπεριφέρεται μειώνει την παραγωγικότητα σου και δεν μπορείς να λειτουργήσεις.

Διατήρησε την ψυχραιμία σου

Όσο θυμό και να έχεις ή αναστάτωση από τη συμπεριφορά του εργοδότη σου ο χειρότερος τρόπος να αντιδράσεις (ειδικά αν έχεις ανάγκη τη δουλειά),είναι με νεύρα). Δεν είναι λίγες οι φορές που κάποιος εργοδότης προσπάθησε να προκαλέσει θυμό ώστε ο εργαζόμενος να ξεσπάσει και έτσι να έχει ένα λόγο να τον ;απολύσει

Κατέγραψε περιστατικά

Κρατώντας ένα ημερολόγιο μπορεί να αποδειχτεί πολύ πρακτικό σε περίπτωση που τα πράγματα ξεφύγουν και αποφασίσεις να κάνεις καταγγελία. Ακόμα και αν δεν το κάνεις, είναι καλό να το έχεις. Μπορείς πολύ απλά όταν του εξηγήσεις πως η συμπεριφορά του δεν είναι η αρμόζουσα να του δώσεις μερικές αποδείξεις.

Ψάξε για συμμάχους.

prosvlitikos ergodotis

Πολλές φορές όταν είσαι μόνος σου σε πιάνει ένα δέος να χτυπήσεις μια πόρτα κάποιου που έχεις ανάγκη και να παραπονεθείς. Αν όμως έχει αυτή τη συμπεριφορά σε σένα ενώ κανείς κατά γράμμα ότι σου ανατεθεί, σίγουρα θα υπάρχουν άλλοι με το ίδιο πρόβλημα με εσένα.

Χρησιμοποίησε στρατηγική.

strategy

Αν είσαι σε εργασία που απαιτεί ομαδικότητα και δέχεσαι επίθεση μπροστά στους συναδέλφους μπορείς να απαντήσεις πως αν υπάρχει προσωπικό πρόβλημα μαζί σου καλό θα ήταν να μιλήσετε ιδιαιτέρως ή αν κρίνει με πολύ άσχημο τρόπο κάποια δουλεία που σου ανατέθηκε, μπορείς να του πεις να προτείνει εκείνος κάποιες ιδέες.

Σε κάθε περίπτωση όμως πρέπει να σκεφτείς όπως προείπαμε κατά πόσο εσύ είσαι εντάξει στην εργασία που σου έχει ανατεθεί. Το άγχος κυριαρχεί σε εργοδότες και εργαζόμενους και αυτό κάνει σε όλες τις περιπτώσεις τα πράγματα δύσκολα.Ένας εργοδότης μπορεί να συμπεριφερθεί άσχημα εξ αιτίας του άγχους όπως είπαμε και να μην το καταλαβαίνει καν. Δεν σημαίνει πως είναι τέτοιος άνθρωπος. Φυσικά θέλει προσοχή στον τρόπο που θα μιλήσεις γιατί μπορεί να τα χάσεις όλα με μια φράση του τύπου..”αν σου αρέσει, αν δεν σου αρέσει η έξοδος είναι από εκεί…”

Τα Καλύτερα Casino
Novibet.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!

Betsson.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!