Προσοχή: Το Facebook ακούει τις συζητήσεις σου!

Πόσες φορές σου έχει τύχει να συζητάς για κάτι στο Facebook ή να ψάχνεις στο Google και μετά να σου εμφανίζονται μόνο σχετικές διαφημίσεις; Αυτό συμβαίνει σε όλους μας, αλλά λες ok, με κάποιο τρόπο το FB διαβάζει τα keywords που πληκτρολογούμε ακόμη και στο Google και προσπαθεί να μας πασάρει διάφορα πράγματα την ώρα που τα έχουμε ανάγκη.

Πως θα σου φαινόταν όμως αν σου έλεγα ότι δεν διαβάζει μόνο αλλά ακούει ταυτόχρονα. Είναι λίγο ανατριχιαστικό, έτσι δεν είναι; Καλά θα κάνεις όμως να το συνηθίσεις γιατί έτσι είναι τα πράγματα και πλέον υπάρχουν και αποδείξεις!

 

Το Facebook χρησιμοποιεί τις συζητήσεις μας για να προωθεί διαφημίσεις!

[ot-video type=”youtube” url=”https://youtu.be/U0SOxb_Lfps”]

Δες επίσης πως να απενεργοποιήσεις τα αυτόματα Video στο Facebook!

Κάποιος αποφάσισε να το τεστάρει αφήνοντας το FB να τρέχει στο iPhone. Έτσι ξεκίνησε να μιλάει με την σύζυγο του για κάτι που δεν είχαν συζητήσει ποτέ, ούτε γραπτά στο messenger αλλά ούτε και προφορικά όσο έτρεχε η εφαρμογή. Ξεκίνησαν να μιλάνε για γατοτροφές σπαμάροντας την λέξη για να την πιάσει σαν λέξη κλειδί και δύο μέρες μετά ξεκίνησαν να εμφανίζονται διαφημίσεις για γατοτροφές.

Απίστευτο κι όμως αληθινό. Η απάντηση ήρθε από έναν viewer του βίντεο, ο οποίος είπε ότι αυτό συμβαίνει μάλλον επειδή δίνουμε άδεια στο FB να χρησιμοποιεί το μικρόφωνο μας. Μήπως θα έπρεπε να διαβάζουμε καλύτερα πριν αποδεχτούμε τον οποιοδήποτε όρο;; Λέω εγώ τώρα! Δες ακόμη 20 λειτουργίες του Facebook που μπορεί να μην γνωρίζεις!

Τα Καλύτερα Casino
Novibet.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!

Betsson.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!