Πως να ξεφορτωθείς με φυσικό τρόπο τις κατσαρίδες!

Φθινοπώριασε και άρχισαν οι κατσαρίδες, τα μυρμήγκια και γενικά τα ζωύφια, να κόβουν βόλτες μέσα στο σπίτι σου; Θες να τα ξεφορτωθείς και μάλιστα γρήγορα; Δες εδώ τον τρόπο!

Κυρίως κάθε Φθινόπωρο που αυξάνεται και η υγρασία, έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε αυτά τα αντιαισθητικά ζωύφια, όπως οι κατσαρίδες, να κυκλοφορούν στον κήπο αλλά και μέσα στο σπίτι μας.

Υπάρχουν βέβαια και τα χημικά εντομοκτόνα, τα οποία όμως έχουν και κάποιες δυσάρεστες συνέπειες. Τι κάνεις λοιπόν γι’ αυτό; Μα φυσικά τα απωθείς χρησιμοποιώντας φυσικούς τρόπους.

 

 

6 φυσικοί τρόποι για να διώξεις τα ζωύφια

 

Χρησιμοποίησε γη διατόμων

apothitiko katsraridon

Η γη διατόμων είναι ένα ορυκτό φυτικής προελεύσεως και το βρίσκουμε σε μορφή πούδρας. Μπορείς να τη βρεις σε καταστήματα που προμηθεύουν τα χημικά εργαστήρια.

Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να την σκορπίσεις  τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό του σπιτιού σου, εστιάζοντας στις εισόδους, όπως τα παράθυρα και οι πόρτες, αλλά και όπου αλλού αντιληφθείς ότι έχουν φωλιά οι κατσαρίδες.

Με αυτό το υλικό θα καταφέρεις να διαπεράσεις το προστατευτικό στρώμα των εντόμων, προκαλώντας στο έντομο αφυδάτωση.

 

Φτιάξε σπρέι σκόρδου

spray entomon

Στα ζωύφια δεν αρέσει καθόλου η μυρωδιά του σκόρδου και προτιμούν να μένουν μακριά του. Στην ουσία  μόνο απωθεί τα έντομα, αντί να τα σκοτώσει.

Γι’ αυτό και συ ανέμειξε 500ml νερό με 4 κουταλάκια του γλυκού σκόρδο σε σκόνη και βάλε το υγρό μέσα σε ένα μπουκάλι από σπρέι.

Τώρα με αυτό το υγρό μπορείς να ψεκάζεις τα φυτά σου, τα περβάζια των παραθύρων σου, αλλά και γενικά κάθε σημείο που παρατηρείς ότι κυκλοφορούν συχνά.

 

Χρησιμοποίησε δυόσμο

Όπως και το σκόρδο, ο δυόσμος ενεργεί μόνο ως απωθητικό για τα ζωύφια παρά σαν δηλητήριο, λόγω της έντονης μυρωδιάς του.

Ανέμειξε περίπου 500 ml νερό με 10 σταγόνες από λάδι μέντας, μέσα σε ένα μπουκάλι ψεκασμού και ψέκασε όλες τις πιθανές εισόδους των ζωυφίων.

Επίσης, αντί για λάδι μέντας μπορείς να χρησιμοποιήσεις 2 κουταλάκια του γλυκού (10 ml) αλεσμένα φύλλα μέντας.

 

Χρησιμοποίησε νερό και σαπούνι

spray entomon

Το σαπούνι σκοτώνει τα ζωύφια διασπώντας το εξωτερικό τους με αποτέλεσμα να αφυδατωθούν. Βέβαια, το ήπιο απορρυπαντικό πιάτων γενικά θεωρείται ασφαλέστερη επιλογή.

Βάλε σε ένα μπουκάλι ψεκασμού 1 lt ζεστό νερό και 180ml υγρό πιάτων. Έπειτα, χρησιμοποίησε το απευθείας πάνω στις κατσαρίδες και τα μυρμήγκια ή και μέσα στις φωλιές τους.

 

Χρησιμοποίησε την ηλεκτρική σκούπα

ilektriki skoupa

Αυτός είναι και ο πιο εύκολος τρόπος, καθώς το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να πάρεις την ηλεκτρική σκούπα σου, αλλά προσοχή να έχει σακούλες μιας χρήσης μέσα.

Τράβα μέσα όλα τα ζωύφια και χωρίς να περάσει ώρα, για να μην ξαναβγούν, βγάλε τη σακούλα, δέστην καλά και πέταξε την.

 

Τοποθέτησε μια κολλώδη ταινία

tenia entomon

Τοποθέτησε μια αυτοκόλλητη κολλώδη ταινία μπροστά από τις ρωγμές, τα παράθυρα και τις πόρτες, ώστε μόλις έρθουν τα ζωύφια σε επαφή μαζί της, να μην μπορούν να φύγουν.

Και επειδή αυτός είναι ένας γρήγορος θάνατος και θα αρχίσουν να μυρίζουν, μην ξεχάσεις να την αλλάζεις συχνά.

 

Τα Καλύτερα Casino
Novibet.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!

Betsson.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!