Πως να βάλω αλυσίδες στο αμάξι μου;

Η κακοκαιρία επιδεινώνεται και εσύ παιδεύεσαι να καταφέρεις να βάλεις τις αντιολισθητικές αλυσίδες στο αμάξι σου; Υπάρχει τρόπος για να τις βάλεις εύκολα και μέσα σε μόλις μερικά λεπτά!

Μερικοί οδηγοί μπορεί να μην είναι εξοικειωμένοι με το να βάζουν αλυσίδες, ειδικά αν στο μέρος που μένουν δεν χιονίζει και τόσο συχνά. Τι κάνεις όμως όταν βρίσκεσαι σε κάποια ορεινή περιοχή και οι δρόμοι είναι είτε χιονισμένοι είτε παγωμένοι και απότομοι; Εκεί αναγκαστικά θα πρέπει να τις χρησιμοποιήσεις. Δες λοιπόν στην συνέχεια, πως να το κάνεις σωστά!

 

Δες επίσης: Πως να καθαρίσεις τον πάγο από το παρμπρίζ του αυτοκινήτου σου!

 

Βάλε τις αλυσίδες στο αμάξι σου μέσα σε 3 λεπτά

[ot-video type=”youtube” url=”https://youtu.be/oH3rL6tqUj0″]

Το πιο σωστό βέβαια, θα ήταν να έχεις δοκιμάσει από πολύ πιο πριν να τις βάλεις, ώστε όταν θα έρθει η στιγμή που θα τις χρειαστείς να είσαι ήδη προετοιμασμένος. Δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα αν δεν έχεις ξανά δοκιμάσει ποτέ να τις βάλεις, αλλά σίγουρα υπάρχουν και οι στιγμές που δεν το περιμένεις και θα πρέπει να το κάνεις, για να μπορέσεις να κυκλοφορήσεις.

[ot-video type=”youtube” url=”https://youtu.be/cbB_VRR0KVw”]

Πως να ξεκινήσεις λοιπόν. Τράβα το χειρόφρενο στο αυτοκίνητο σου και απλά τοποθετήστε την αλυσίδα πάνω από τα λάστιχα του, κρατώντας την στο επάνω μέρος. Σιγά σιγά άφησε την να πέσει ομοιόμορφα πάνω από το μπροστινό μέρος του ελαστικού και του τροχού. Προφανώς, το κάτω μέρος της αλυσίδας δεν μπορεί να καλύψει και το σημείο που είναι σε επαφή με τον δρόμο. Αλλά θα πρέπει να τις τραβήξεις όσο μπορείς.

antiolisthitikes alisides autokinitou

Δες επίσης: 5 Λόγοι που τρέμει το αυτοκίνητο σου!

Υπάρχουν διαφορετικοί τύποι αλυσίδων και κάποιοι από αυτούς έχουν δακτυλίους που μπαίνουν στο εσωτερικό του τροχού, ώστε να σε καθοδηγήσουν για το πως να τις βάλεις. Για τον συγκεκριμένο τύπο λοιπόν, μόλις βάλεις τις αλυσίδες γύρω από το εσωτερικό του τροχού, μπορείς και να συνδέσεις το κάτω μέρος.

Όταν λοιπόν δεις ότι έχεις καλύψει τα 2/3 του λάστιχου πήγαινε και στην άλλη ρόδα και κάνε το ίδιο. Μόλις τελειώσεις, βάλε μπροστά το αυτοκίνητο σου για να γυρίσεις τους τροχούς σου, ώστε να μπορέσεις να σφίξεις τις αλυσίδες και να τις κουμπώσεις.

Έπειτα, βάλε μπρος το αυτοκίνητο σου και οδήγησε για μερικά μέτρα, έτσι οι αλυσίδες σου θα δεις όταν σταματήσεις ότι θα έχουν χαλαρώσει σε σχέση με πριν. Τράβα και πάλι το χειρόφρενο και κατέβα να τις σφίξεις και πάλι για να εφάπτονται ακριβώς.

Τα Καλύτερα Casino
Novibet.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!

Betsson.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!