5 Λόγοι που τρέμει το αυτοκίνητο σου!

Όταν έχεις ένα αυτοκίνητο για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα, υπάρχουν πολλές πιθανότητες να σου βγάλει κάποιο πρόβλημα. Πότε και γιατί όμως τρέμει το αυτοκίνητο σου;

Ο καλύτερος τρόπος για να προλάβεις τα πιο σοβαρά προβλήματα, που μπορεί να σου βγάλει ένα αυτοκίνητο, είναι να το τσεκάρεις όσο είναι ακόμη νωρίς.

Μπορεί όντως το πρόβλημα σου να μην είναι τόσο μεγάλο και να χρειαστεί μόνο να ελέγξεις τα λάστιχα σου. Ποιοι είναι όμως οι 5 βασικοί λόγοι για τους οποίους μπορεί να τρέμει το αυτοκίνητο σου;

 

 

Δες περισσότερα θέματα με αυτοκίνητα (Auto-Moto) εδώ!

 

 

Για ποιους λόγους τρέμει το αμάξι μου

 

Πρόβλημα με την μηχανή

mixani aytokinitoy

Πολλές φορές αυτό το τρέμουλο προέρχεται από το χώρο του κινητήρα, επειδή ίσως ο κινητήρας δεν παίρνει αρκετό αέρα, καύσιμα ή σπίθα που χρειάζεται ώστε να έχει μια ομαλή λειτουργία.

Τα συνηθέστερα συμπτώματα του κινητήρα είναι τα εξής:

  • Κάνει σπασμωδικές κινήσεις κατά τη διάρκεια της επιτάχυνσης,
  • Κολλάει συνέχεια σαν να έχει ένα κοφτό τρέμουλο,
  • Στην αρχή ξεκινάει μια χαρά, αλλά μετά τρέμει.

Αυτά τα σημάδια μπορούν να σου δείξουν ότι ήρθε η ώρα για να αλλάξεις το μπουζί. Αν τα βύσματα είναι εντάξει, πολύ πιθανό να πρέπει να ελεγχθούν τα καλώδια από το μπουζί, ώστε να αντικατασταθούν.

Τέλος, ένα βρώμικο φίλτρο αέρα ή ακόμη και το φραγμένο φίλτρο καυσίμου μπορεί να πειράξει τον κινητήρα από την έλλειψη οξυγόνου ή καυσίμων, αντίστοιχα.

 

Πρόβλημα με τον άξονα

Τα αυτοκίνητα μας είναι γεμάτα από παλινδρομικά, περιστρεφόμενα μέρη που πρέπει να εμπίπτουν σε συγκεκριμένες μετρήσεις, με βάση τις ανοχές τους, προκειμένου να λειτουργούν σωστά.

Αν ένας άξονας έχει πάρει κλίση, πράγμα το οποίο είναι πραγματικά αρκετά εύκολο να συμβεί σε περίπτωση που έχει υπάρξει κάποια σύγκρουση ή άλλο περιστατικό, τότε αρχίζει να τρέμει όλο και πιο πολύ, όσο πιο γρήγορα οδηγείς.

Επίσης, θα μπορούσε να συμβαίνει λόγο της περιστρεφόμενης δύναμης η οποία μεταφέρει μέρος του κινητήρα στους πίσω άξονες. Αν λοιπόν ο άξονας είναι λυγισμένος, μπορεί να τρέμει το αυτοκίνητο.

Η φθορά των αρθρώσεων λόγω της σταθερής ταχύτητας (CV) εμπίπτει στην ίδια κατηγορία. Αν οι «φούσκες», τα πλαϊνά καλύμματα σε σχήμα ακορντεόν, από καουτσούκ που βρίσκονται στα άκρα των κινούμενων αξόνων, είναι άθικτες και οι σφιγκτήρες είναι ασφαλείς, καθώς και δεν υπάρχει διαρροή λιπαντικού, τότε δεν είναι εκεί το πρόβλημα.

Αν όχι όμως θα πρέπει να το ψάξεις.

 

Πρόβλημα με τα φρένα

frena autokinitou

Μήπως αυτό το περίεργο τρέμουλο εμφανίζεται ή δυναμώνει, όταν πιέζεις τα φρένα; Αν ναι, υπάρχει μια πιθανότητα το αυτοκίνητό σου να χρειάζεται έλεγχος των φρένων.
Ο ρότορας είναι ο γυαλιστερός, ασημί δίσκος που έχουν τα αμάξια με το σύστημα των δισκόφρενων. Ο ρότορας μπορεί να πάρει κλίση από τη βαριά φθορά, αλλά και από υπερθέρμανση.

Αντί να είναι ομοιόμορφα επίπεδος κατά μήκος του, μπορεί να είναι παραμορφωμένος, να έχει βαθουλώματα και υψώματα στην επιφανείας του. Οι καλίμπρες και τα τακάκια των φρένων, τα οποία πιέζουν τα φρένα για να σταματήσει το αυτοκίνητο, δεν μπορούν να πιαστούν σε έναν στρεβλωμένο ρότορα.

 

Πρόβλημα με τους τροχούς

Συχνά, θα αισθάνεσαι ότι το αυτοκίνητό σου τρέμει απ ‘ευθείας μέσω του τιμονιού. Και είναι φαινομενικά λογικό να μαντέψεις ότι είναι καθαρά θέμα ευθυγράμμισης. Αλλά οι εμπειρογνώμονες αυτοκινήτων συχνά έχουν άλλη άποψη.

Ένας ή περισσότεροι τροχοί μπορεί να υποφέρουν από υπερβολική ταλάντωση. Κατ ‘αρχάς, ας υποθέσουμε ότι κάθε τροχός είναι σταθερά στερεωμένος στην πλήμνη του με τη σωστή ροπή των μπουλονιών.

Η λύση σε έναν ασταθές τροχό μπορεί να είναι η αντικατάσταση των ρουλεμάν των τροχών.

Ένα άλλο πράγμα που πρέπει να αναζητήσουμε είναι η απόκλιση. Αυτός είναι ο όρος που περιγράφει πόσο ένας τροχός αποκλίνει από μια τέλεια κυκλική εναλλαγή, κατά τη διάρκεια της περιστροφής του.  Έτσι, γι’ αυτόν τον λόγο τρέμει το τιμόνι σου.

 

Πρόβλημα με τα λάστιχα

lastixa aytokinitoy

Τα λάστιχα είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που μπορείς να συναντήσεις.

Όταν το αυτοκίνητο τρέμει σε ορισμένες ταχύτητες, θα πρέπει να ελεγχθεί η ισορροπία των ελαστικών. Επίσης, η ανομοιόμορφη φθορά των ελαστικών απαιτεί την περιστροφή τους. Τέλος, αν τα ελαστικά γυρίζουν ανομοιόμορφα θα πρέπει να τα αντικαταστήσεις.

Σίγουρα μπορεί το πρόβλημα να είναι από τους τροχούς και εσύ να νομίζεις ότι είναι από τα λάστιχα και για αυτό χρειάζεται έλεγχο. Και πάνω απ’ όλα προσοχή στις λακκούβες!

Τα Καλύτερα Casino
Novibet.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!

Betsson.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!