Πως να καθαρίσεις τα παλιά μπουκάλια!

Πριν λίγες μέρες βρήκα στην αποθήκη κάτι παλιά μπουκάλια που θα μπορούσαν να πουληθούν ως αντίκες. Αντί να τα πετάξω ή να τα δώσω αποφάσισα να τα διακοσμήσω. Υπήρχε, όμως, ένα μικρό προβληματάκι! Τα μπουκάλια δεν ήταν καθόλου (μα καθόλου) καθαρά.

Ήξερα πως αν προσπαθούσα να καθαρίσω τα παλιά μπουκάλια με τις ειδικές βούρτσες καθαρισμού θα κατέληγα με πόνο στο χέρι. Έψαξα, λοιπόν, στο ίντερνετ να βρω κάποιον εύκολο αλλά και γρήγορο τρόπο να καθαρίσω αυτά τα μπουκάλια. Αυτό που με ενδιέφερε είναι τα υλικά που θα χρησιμοποιήσω να είναι διαθέσιμα στο σπίτι μου αλλά και σε κάθε νοικοκυριό ώστε να μη χρειαστεί να τρέχω να αγοράζω κάποιο ειδικό προϊόν. Ευτυχώς βρήκα την παρακάτω συμβουλή, η οποία είχε τρομερά αποτελέσματα, και αποφάσισα να τη μοιραστώ μαζί σου!

 

Καθάρισε τα παλιά μπουκάλια απλά και γρήγορα!

 

Τα μόνα συστατικά που θα χρειαστείς για να καθαρίσεις τα μπουκάλια είναι τα εξής:

  • Απορρυπαντικό πιάτων
  • Ξύδι
  • Αλάτι
  • Νερό

Πώς σου φαίνονται; Απλά τα πράγματα μέχρι εδώ; Και που να δεις την συνέχεια! Το πρώτο πράγμα που έχεις να κάνεις είναι να ξεπλύνεις τα παλιά μπουκάλια για να ξεφορτωθείς τη βρωμιά που μπορεί να βγει εύκολα με το νερό. Έπειτα γέμισε τα μπουκάλια με ξύδι. Σε περίπτωση που τα μπουκάλια έχουν έντονα υπολείμματα ασβεστίου, ή λεκέδες από νερό, ή γενικά κάτι που δε μπορείς να αφαιρέσεις από την εξωτερική πλευρά του μπουκαλιού, απλά βούτηξε ολόκληρο το μπουκάλι μέσα σε μια λεκάνη ή ένα μπολ γεμάτο με ξύδι.

vinegar

Άφησε τα μπουκάλια στο ξύδι τουλάχιστον για 1 ώρα ώστε να μπορέσεις να αφαιρέσεις οτιδήποτε υπάρχει μέσα στα μπουκάλια.

bottles and vinegar

Μόλις περάσει η 1 ώρα, αφαίρεσε το ξύδι και γέμισε τα μπουκάλια με αλάτι (πρόσθεσε τόσο αλάτι ώστε να καλύψεις 1/2 ίντσα από τον πάτο του μπουκαλιού). Πρόσθεσε απορρυπαντικό πιάτων ώστε να υγρανθεί το αλάτι στην κορυφή.

salt and cleaning bottles

Τώρα κλείσε το μπουκάλι με το χέρι σου και κούνησε πολύ καλά. Αυτό το κάνεις για να μετακινηθεί το αλάτι μέσα στο μπουκάλι και να αρχίσει να τρίβεται. Αν το αλάτι φαίνεται να είναι κολλημένο στον πάτο, πρόσθεσε λίγο ακόμη απορρυπαντικό ή λίγο νερό – όχι πάρα πολύ – ώστε το αλάτι να αρχίσει να κινείται όταν το κουνάς. Αν βάλεις πολύ απορρυπαντικό ή νερό, τότε το αλάτι δε θα είναι τόσο τραχύ όταν κουνάς το μπουκάλι.

Κούνησε το μπουκάλι για λίγα λεπτά (ή μέχρι να κουραστείς) και μετά ξέπλυνε πολύ καλά με νερό και στέγνωσε με ένα απαλό ύφασμα. Ακολούθησε την ίδια τακτική για κάθε ένα από τα παλιά σου μπουκάλια. Ίσως να χρειαστεί να επαναλάβεις τη διαδικασία αν τα μπουκάλια είναι πολύ βρώμικα, αλλά συνήθως μία φορά φτάνει.

cleaning bottles

Ελπίζω τα συστατικά αυτά να σε βοηθήσουν κι εσένα να καθαρίσεις τα παλιά σου μπουκάλια σε χρόνο μηδέν!

Τα Καλύτερα Casino
Novibet.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!

Betsson.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!