Πως να καταφέρεις την τέλεια οργάνωση χρόνου!

Θέλεις να μάθεις το μυστικό των παραγωγικών ανθρώπων και πως οργανώνουν το πρόγραμμά τους, για να πετυχαίνουν τους στόχους τους; Δες εδώ πως το κάνουν! Άλλωστε η οργάνωση χρόνου δεν είναι πάντα εύκολη υπόθεση!

Όλοι οι άνθρωποι που θέλουν να πετύχουν κάτι στη ζωή τους, αγαπούν και χρειάζονται την οργάνωση. Αν είσαι κι εσύ μέσα σε αυτούς, σίγουρα κάθε μέρα φτιάχνεις τη δική σου “to-do list”. Τώρα τη γράφεις; Την πληκτρολογείς; Την έχεις στο μυαλό σου;

Όποια μορφή κι αν έχει λίστα σου, δε τη χρειάζεσαι! Σκίστη, διέγραψε την ή ξέχασε την, αλλά όπως και να έχει μην ξανασχοληθείς μαζί της! Σύμφωνα με τον Φόρστερ, τον συγγραφέα του βιβλίου “Τα μυστικά των παραγωγικών ανθρώπων”, οι τεράστιες λίστες προγραμματισμού είναι καλές μόνο για το σκουπίδια!

 

Δες επίσης: 10 Συμβουλές για να γίνεις εκατομμυριούχος μέχρι τα 30!

 

Πως να οργανώσω το χρόνο μου;

lista-to-do

Οι λίστες που φτιάχνεις καθημερινά είτε πρόκειται για οικιακές εργασίες είτε γα πιο σημαντικές υποχρεώσεις, αυτό που κάνουν ουσιαστικά είναι να σε απομακρύνουν από το στόχο σου. Και ποιος είναι αυτός; Μα φυσικά το να προλάβεις να έχεις χρόνο και για εσένα, πέρα από τις δουλειές.

Σε αυτή σου την προσπάθεια λοιπόν, αυτό που κάνεις είναι να καταγράφεις στη λίστα σου τα ΠΑΝΤΑ. Κι όταν λέω τα πάντα, το εννοώ. Ακόμα και το να κρεμάσεις το μπουφάν στη ροζ κρεμάστρα, αντί για την κόκκινη. Όπως καταλαβαίνεις και ο ίδιος αυτό είναι υπερβολή.

Το να προσθέτεις δουλειές σε μια λίστα είναι το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο. Άλλωστε για να λέμε και τα πράγματα με το όνομα τους, τις περισσότερες φορές γράφεις δουλειές απλά για να τις διαγράψεις λίγη ώρα αργότερα. Καταλαβαίνεις βέβαια ότι με το να προσθέτεις συνεχώς πράγματα στη λίστα σημαίνει ότι δε θα σου μείνει στο τέλος της ημέρας καθόλου χρόνος για σένα!

Αν και κανονικά κάπου εδώ θα έπρεπε να έχεις πειστεί να μην ξαναχρησιμοποιήσεις λίστες, καταλαβαίνω την ανάγκη σου να το κάνεις, όπως θα το έκανα κι εγώ. Πως το αντιμετωπίζουμε λοιπόν;

Η σωστή to-do list!

organwsh-xronou-lista

Δες επίσης: Ο προσβλητικός εργοδότης και πως θα τα βγάλεις πέρα μαζί του

Ο Φόρστερ επειδή καταλαβαίνει την ανάγκη μας, έχει μια αντιπρόταση! Αντί να φτιάχνεις τεράστιες λίστες, φτιάξε μία με 5 πολύ σημαντικές δουλειές που πρέπει να γίνουν μέσα στην ημέρα. Κάντες με τη σειρά και σβήνε μία-μία όταν τις ολοκληρώνεις. Όταν η λίστα έχει πια μόνο δύο δουλειές, πρόσθεσε άλλες τρεις. Αν σταματήσεις κάποια δουλειά πριν την τελειώσεις, πρόσθεσέ την στο τέλος.

Ο σκοπός αυτής της μίνι λίστας καθηκόντων είναι να σκέφτεσαι κάθε φορά τι έχεις πραγματικά ανάγκη να κάνεις, μιας και οι θέσεις είναι περιορισμένες. Ενώ, σε μια λίστα με χιλιάδες θέσεις σίγουρα θα καταγράψεις και δουλειές μικρής σημασίας, που απλώς θα σου φάνε χρόνο από την παραγωγικότητα σου! Καλή επιτυχία!

Τα Καλύτερα Casino
Novibet.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!

Betsson.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!