Οι 25 πιο αιμοδιψείς πολεμιστές όλων των εποχών!

Από την αρχαιότητα μέχρι και τις μέρες μας οι άνθρωποι ήταν παθιασμένοι με τις μάχες. Η ιστορία όλου του κόσμου έχει πολλά δείγματα πολέμων και μαχών μεταξύ χωρών, οι οποίοι σκορπούσαν τον θάνατο σε πολλές περιοχές. Σε αυτές τις μάχες πάντα υπήρχαν μερικοί πολεμιστές που ξεχωρίζαν λόγω της αγριότητας τους όπου κι αν πήγαιναν. Παρακάτω θα δεις μια λίστα με τους 25 πιο αιμοδιψείς πολεμιστές όλων των εποχών.

 

Γνωστοί πολεμιστές όλων των εποχών που σκορπούσαν τον θάνατο

 

1. Οι Γκούργκας

gurkha

Αυτοί οι πολεμιστές προέρχονται από το Νεπάλ και εντυπωσιάζουν τους πάντες με τις ικανότητες και το θάρρος τους. Οι Βρετανοί κατά την εισβολή της Ανατολικής Ινδίας στο Νεπάλ το 1814 τους πρότειναν να πολεμήσουν για αυτούς. Από τότε οι Γκούργκας έχουν πολεμήσει για αμέτρητες χώρες (και για την Αμερική) σε διάφορες μάχες (ανάμεσα στους οποίους είναι και οι Παγκόσμιοι Πόλεμοι).

2. Οι μονομάχοι

gladiator

Οι μονομάχοι ήταν Ρωμαίοι πολεμιστές που θεωρούνταν σκλάβοι και μοναδικός στόχος της ζωής τους ήταν να πολεμάνε με άλλους, ή με άγρια ζώα και εγκληματίες, στις αρένες. Για να μπορέσουν να επιβιώσουν έπρεπε να σκοτώσουν τους αντιπάλους του. Πολλές φορές η τύχη του αντιπάλου αλλά και η δικιά τους στηριζόταν στο πλήθος, το οποίο αποφάσιζε αν θα πέθαινε ή όχι ο ηττημένος μονομάχος.

3. Βίκινγκς

viking

Τους Βίκινγκς τους έχουμε συνδυάσει με τις περικεφαλαίες με τα κέρατα στο κεφάλι και με το γεγονός ότι χρησιμοποιούσαν τα ανθρώπινα κρανία ως ποτήρια. Αυτά είναι προϊόντα μυθοπλασίας. Ωστόσο, οι Βίκινγκς ήταν όντως πολύ τρομακτικοί ιδιαίτερα στις γειτονικές τους χώρες εξαιτίας της επιθετικότητας και του διαφορετικού τρόπου που μάχονταν, μιας και χρησιμοποιούσαν τσεκούρια.

4. Απάτσι

apache

Η φυλή των Απάτσι είναι ιδιαίτερα γνωστή για το θάρρος αλλά και την αγριότητα τους. Το 1886 η φυλή τους παραδόθηκε στην Αμερική επειδή είχαν μείνει μόνο 50 πολεμιστές τους, ανάμεσα τους και ο γνωστός σε όλους αρχηγός τους, Τζερόνιμο.

5. Οι Αζτέκοι πολεμιστές

aztec-warriors

Οι Αζτέκοι είχαν δύο στόχους όταν έκαναν επίθεση. Πρώτα από όλα, ήθελαν να επεκταθούν και έπειτα ήθελαν να πάρουν αιχμαλώτους για να τους θυσιάσουν στις τελετές τους. Ο πόλεμος ήταν στο αίμα τους, και κάθε φορά που επέλεγαν έναν καινούριο αρχηγό, αυτός έπρεπε να ξεκινήσει πόλεμο για να αποδείξει την αξία του.

 

6. Οι Σπαρτιάτες

spartans

Όταν ένας Σπαρτιάτης πήγαινε να πολεμήσει, η γυναίκα του του έδινε την ασπίδα του και του έλεγε “Με αυτή ή επάνω σε αυτή”. Οι Σπαρτιάτες εκπαίδευαν τα αγόρια στην τέχνη του πολέμου από την ηλικία των 7 χρόνων. Τότε τα έπαιρναν από τις μητέρες τους και τα έστελναν σε στρατόπεδα, όπου κάτω από βάναυσες συνθήκες τα εκπαίδευαν. Πολλές φορές δεν είχαν φαγητό ή ρούχα οπότε αναγκάζονταν να κλέψουν. Αν, όμως, τους έπιαναν, τότε τιμωρούνταν άγρια.

 

7. Οι σωματοφύλακες της Γαλλίας

musketeer

Οι σωματοφύλακες μπορεί να προστάτευαν τον βασιλιά της Γαλλίας αλλά ήταν από τους καλύτερους πολεμιστές. Είχαν τη δυνατότητα να σε σκοτώσουν με τα σπαθιά τους από πολύ κοντά ή να σε πυροβολήσουν ακόμη και από μεγάλη απόσταση. Μπορεί να φαίνονταν κομψοί αλλά στην πραγματικότητα σκορπούσαν τον θάνατο για να προστατεύσουν τον βασιλιά.

8. Οι ιππότες στον Μεσαίωνα

medieval-knights

Οι ιππότες στον Μεσαίωνα φορούσαν πανοπλία και αντιμετώπιζαν με ευκολία τους αντιπάλους τους. Ο τίτλος του ιππότη δεν ήταν εύκολος να τον αποκτήσεις, αλλά ούτε αρκετά φθηνός για να τον κρατήσεις. Ένα μόνο καλό άλογο κόστιζε όσο και η αγορά ενός μικρού αεροπλάνου.

9. Οι κομάντος από το Ισραήλ

israeli-commando

Οι ειδικές δυνάμεις του Ισραήλ έχουν την αποστολή να προστατεύσουν ένα από τα μικρότερα κράτη στον κόσμο. Για αυτό τον λόγο δε μπορούν να είναι κάτι λιγότερο από τους καλύτερους.

10. Η Γαλλική λεγεώνα των ξένων

legeona-ksenon

Ιδρύθηκε το 1831 και αποτελεί μια μονάδα που επιτρέπει τους ξένους μισθοφόρους να πολεμάνε για τα συμφέροντα της Γαλλίας σε όλο τον κόσμο. Γύρω από το όνομα τους έχουν δημιουργηθεί διάφορες φήμες, με την πιο γνωστή να είναι αυτή που αναφέρει ότι στο σώμα αυτό κατατάσσονταν εγκληματίες που ήθελαν να κάνουν μια νέα αρχή στη ζωή τους. Στην πραγματικότητα, όμως, πρόκειται για μια εκλεκτή ομάδα πολεμιστών, των οποίων τα μέλη προσλαμβάνονται και από άλλους στρατούς.

 

11. Καταδρομείς

katadromeis

Οι καταδρομείς είναι γνωστοί για τη γενναιότητα τους, και αποτελούν μια από τις πιο γνωστές ομάδες πεζικού.

12. Ειδικές δυνάμεις της Ρωσίας

spetsnaz

Για τις ειδικές δυνάμεις της Ρωσίας δε γνωρίζουμε πολλά πράγματα λόγω της μυστικότητας όσο αφορά την εκπαίδευση και τις επιχειρήσεις τους. Έχουν, ωστόσο, τη φήμη ότι είναι μία από τις καλύτερες ειδικές δυνάμεις στον κόσμο.

13. Οι Ινδοί πολεμιστές Rajput

rajput-warrior

Το όνομα τους ουσιαστικά σημαίνει “γιος του βασιλιά”. Για να γίνεις μέλος αυτών των πολεμιστών πρέπει να έχεις γεννηθεί μέσα σε αυτούς, δε μπορείς απλά να επιθυμείς να συμμετάσχεις στην ομάδα τους. Αυτοί οι στρατιώτες είναι ακόμη ενεργοί στην Ινδία.

14. Οι Μαόρι πολεμιστές

maori-warrior

Οι Μαόρι ήταν βίαιοι πολεμιστές, οι οποίοι πριν πολεμήσουν έκαναν τον χορό του πολέμου για να δείξουν στους εχθρούς τους την σφαγή που θα ακολουθούσε.

15. Οι Μογγόλοι ιππείς

mongol-horseman

Ο μοναδικός στόχος των Μογγόλων ήταν η καταστροφή. Η νοοτροπία τους ήταν να μην παίρνουν καθόλου ομήρους, και με αυτό τον τρόπο κατάφεραν να κυριεύσουν όλο τον κόσμο. Αυτό που τους έκανε ξεχωριστούς ήταν η δυνατότητα των ιππέων τους να σε σημαδεύσουν στην καρδιά καθώς καβαλούσαν τα άλογα τους.

16. Οι Μινγκ πολεμιστές

ming-warrior

Οι Μινγκ πολεμιστές ήταν υπεύθυνοι για την επέκταση της Κίνας, και ήταν οι πρώτοι που χρησιμοποίησαν μπαρούτι. Ήταν αδίστακτοι πολεμιστές αλλά και πολύ ικανοί, καθώς κάθε μεραρχία έπρεπε να παράγει το δικό της φαγητό και να συντηρηθεί μόνη της.

17. Οι Σαμουράι

samurai

Οι Σαμουράι είναι Ιάπωνες ξιφομάχοι, οι οποίοι αγαπούσαν περισσότερο την τιμή παρά τη ζωή τους. Το Σεπούκου είναι το αποτέλεσμα αυτής της δέσμευσης. Το Σεπούκου είναι μια τελετουργική αυτοκτονία κατά την οποία ο Σαμουράι αυτοθανατώνεται για να πάρει πίσω την τιμή του.

18. Ο Ρωμαίος εκατόνταρχος

roman-centurion

Ο εκατόνταρχος ήταν το πρώτο επάγγελμα που μπορούσε να κάνει ένας άντρας από το οποίο μπορούσε να πληρωθεί νόμιμα επειδή σκότωνε και πολεμούσε. Για να φτάσει σε αυτό το αξίωμα, όμως, ο Ρωμαίος στρατιώτης έπρεπε να προσπαθήσει πολύ για να αποδείξει ότι δεν υπάρχουν καλύτεροι από αυτόν.

19. Οι Αθάνατοι (Περσική αυτοκρατορία)

athanatoi-perses

Σύμφωνα με τον Ηρόδοτο, οι Αθάνατοι ήταν μια ομάδα πεζικού της Περσικής αυτοκρατορίας, η οποία αποτελούνταν πάντα από 10000 πολεμιστές. Κάθε φορά που κάποιος πολεμιστής πέθαινε στη μάχη, ένας άλλος έμπαινε στη θέση του για να τον αντικαταστήσει. Γι’ αυτό και ονομάστηκαν έτσι, επειδή η ομάδα τους δεν λιγόστευε ποτέ και φαινόταν σαν να μην μπορούσαν να πεθάνουν.

 

20. Οι Νίντζα

ninja

Οι Νίντζα δεν έχουν καμία σχέση με τους Σαμουράι, οι οποίοι είχαν υψηλό κώδικα τιμής και μάχης. Οι Νίντζα από την άλλη ήταν κυρίως κατάσκοποι, και ειδικεύονταν στο σαμποτάζ, την κατασκοπεία και τη δολοφονία.

21. Οι Ινδιάνοι Κομάντσι

comanche

Σύμφωνα με τα λεγόμενα τους, από την στιγμή που εμφανίστηκαν στη Γη ήταν πολεμιστές. Είναι ιδιαίτερα γνωστοί για την ικανότητα τους να πετάνε πύρινα βέλη στους εχθρούς κρέμονταν από το λαιμό του αλόγου.

22. Οι πολεμιστές από τη φυλή Αζάντε

zande-warrior

Οι Αζάντε είναι μια φυλή που τη φοβόντουσαν όλοι στην Αφρική λόγω της αγριότητας τους στο πεδίο μάχης. Ακόνιζαν μέχρι και τα δόντια τους για να έχουν τρομακτική εμφάνιση και αποτελούσαν τον τρόμο όλων των γειτονικών φυλών.

23. Ειδικές δυνάμεις (Πρασινοσκούφηδες)

green-beret

Οι πρασινοσκούφηδες αποτελούν μία από τις Ειδικές δυνάμεις της Αμερικής, και είναι ειδικοί στις αντισυμβατικές μάχες. Εκτός της αποτελεσματικότητας τους στο πεδίο μάχης, πρέπει να είναι και ιδιαίτερα έξυπνοι μιας και πρέπει να μπορούν να μιλάνε άπταιστα ξένες γλώσσες, τις οποίες μαθαίνουν μέσα σε λίγους μήνες κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης τους.

24. Delta Force (Ομάδα Δέλτα)

delta-force

Δεν υπάρχουν πολλές πληροφορίες για αυτούς τους στρατιώτες. Οι αποστολές τους είναι άκρως εμπιστευτικές και απόρρητες.

25. Οι Πεζοναύτες

pezonaftes

Οι Πεζοναύτες είναι ειδικοί στους αντιυμβατικούς πολέμους και μπορούν να πολεμήσουν με ότι κι αν έχουν στα χέρια τους. Εκπαιδεύονται για έναν μόνο στόχο, να εξουδετερώσουν τον εχθρό τους.

Τα Καλύτερα Casino
Novibet.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!

Betsson.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!