8 Περίεργες δοξασίες για τα Χριστούγεννα!

Θέλεις μερικά ενδιαφέροντα θέματα συζήτησης για τις γιορτινές μέρες; Εντυπωσίασε τους φίλους σου λέγοντάς τους 10 άγνωστες αλήθειες για τα Χριστούγεννα!

Λατρεύω τα Χριστούγεννα και όλη τη γιορτινή ατμόσφαιρα. Μαγειρική, φίλοι και συγγενείς στο σπίτι και ένα όμορφο, ζεστό κλίμα σε κάθε σπίτι. Από ότι φαίνεται όμως δεν ήταν πάντα έτσι! Δες τι ανακάλυψα για τα Χριστούγεννα και τα έθιμα, που τα περιστοιχίζουν!

 

 

8 Περίεργες ιστορίες για τα Χριστούγεννα!

 

Η 25η Δεκεμβρίου ήταν παγανιστική τελετή

25h-dekemvriou-paganismos

Γιορταζόταν κάτι στις 25/12 πριν τη γέννηση του Χριστού; Μία ερώτηση που πολλοί δεν μπορούν να απαντήσουν! Πάντως από ότι διάβασα στα “προ Χριστού χρόνια” η 25η είχε ρίζες παγανιστικές. Είχε μάλιστα συνδεθεί με τον εορτασμό της Ισημερίας, της μικρότερης μέρα του χρόνου!

Η ιστορία της γέννησης προκάλεσε πολέμους

gennhsh-xristou-fatnh

Τους πρώτους 2 αιώνες μετά τη γέννηση του Χριστού είχαν δημιουργηθεί δύο τάγματα. Το τάγμα που πίστευε ότι ο Χριστός ανήκε στα θεία από τη γέννηση του και στο τάγμα που πίστευε το αντίθετο. Αυτό δημιούργησε τεράστιες κοινωνικές και πολιτικές διαμάχες, που συχνά οδηγούσαν σε πολέμους.

Το φιλί κάτω από τα γκι συμβόλιζε την γονιμότητα

gki-fili

Το κρεμασμένο γκι είναι από τα πιο παλιά σύμβολα σε διάφορες φυλές. Συνδεόταν με την αρρενωπότητα, αλλά και τη γονιμότητα. Τα παλιά χρόνια όποιος στεκόταν κάτω από γκι σήμαινε ότι ήταν σεxουαλικά διαθέσιμος. Το φιλί μάλιστα λέγεται ότι καθιερώθηκε από τους αρχαίους Έλληνες!

Ο Άγιος Βασίλης ξεκίνησε από μία διαφήμιση

agios-vasilhs-santa

Αν πίστευες ότι ο Άγιος Βασίλης ήταν όντως άγιος, κάνεις λάθος. Στην πραγματικότητα, η συγκεκριμένη περσόνα εμφανίστηκε πρώτη φορά περίπου στα μέσα του 19ου αιώνα, ως διαφήμιση κάποιων παιχνιδιών και βιβλίων. Τα κόκκινα ρούχα του από την άλλη καθιερώθηκαν από τη γνωστή διαφήμιση της Coca Cola.

Τα Χριστούγεννα δεν ήταν πάντα οικογενειακή γιορτή

eortasmos-xristougennwn

Λέγεται ότι σε διάφορες χώρες τα Χριστούγεννα γιορταζόταν περίπου σαν το Halloween, αλλά αποκλειστικά και μόνο από τους ενήλικες. Φυσικά, δε φορούσαν στολές αλλά εφάρμοζαν το “trick or trett”(κόλπο ή κέρασμα). Όπου το κέρασμα μεταφραζόταν σε ποτό, ενώ το κόλπο σε διάφορες καταστροφές ή πειράγματα μεταξύ της παρέας.

Το τραγούδι “We wish you a merry Christmas” ήταν απειλή!

xristougenniatika-tragoudia

Λέγεται ότι το τραγούδι αυτό το έλεγαν οι δούλοι στους αφεντάδες τους! Το τραγουδούσαν μέχρι οι πλούσιοι να κεράσουν τους φτωχούς φαγητό και ποτό! Και μάλιστα δεν έφευγαν μέχρι να πάρουν αυτό που ζητούσαν από τα αφεντικά τους.

Το χριστουγεννιάτικο δέντρο είναι φτιαχτό έθιμο

xristougenniatiko-dentro-elato

Σύμφωνα με διάφορες μαρτυρίες ιστορικών, η αφρόκρεμα της Βικτοριανής περιόδου αποφάσισε πως τα Χριστούγεννα δεν πρέπει να γιορτάζονται με τόσο πολύ ποτό. Φρόντισαν λοιπόν να δημιουργήσουν ένα καινούργιο έθιμο και να κατευθύνουν τον κόσμο όλου του πλανήτη στο να το ακολουθήσουν, αντί να πίνουν μέχρι σκασμού. Και τελικά τα κατάφεραν!

Η αργία ανήμερα των Χριστουγέννων δεν ίσχυε από πάντα

xristougenniatikes-euxes

Συγκεκριμένα όλα τα μαγαζιά και επιχειρήσεις λειτουργούσαν κανονικά και τα παιδιά έπρεπε να πάνε στο σχολείο τους! Μέτα το 1850 ορίστηκε δειλά-δειλά ως υποχρεωτική αργία δημοσίου και ιδιωτικού τομέα!

Τα Καλύτερα Casino
Novibet.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!

Betsson.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!