Δεν θα πιστεύεται γιατί χτυπούν τα κεφάλια τους τα παιδιά!

Συγκλονιστικές εικόνες κυκλοφόρησαν από τους δρόμους της Βαγδάτης, όπου νεαρά αγόρια χτυπιούνται με κοφτερά σπαθιά, για να θρηνήσουν το θάνατο του εγγονού του Προφήτη Μωάμεθ.

Αυτή η ιερή ημέρα για τους μουσουλμάνους, ονομάζεται Ασούρα και κάθε χρόνο, οι πιστοί του Ισλάμ σε όλο τον κόσμο συμμετέχουν στις συγκεκριμένες αιματηρές τελετές, με αφορμή τη δέκατη ημέρα του ισλαμικού ημερολογίου και το θάνατο του ιμάμη Χουσείν, ο οποίος σκοτώθηκε στη μάχη της Καρμπάλα στο Ιράκ.

 

 

Αγόρια στην Βαγδάτη τραυματίζονται για να θρηνήσουν τον θάνατο του εγγονού του Μωάμεθ

irak sklires eikones paidiaislamismos

Οι Σουνίτες μουσουλμάνοι γιορτάζουν έτσι την Ημέρα της Εξιλέωσης, η οποία είναι αντίστοιχη γιορτή με εκείνη των Ισραηλιτών για την ημέρα που απελευθερώθηκαν από το Φαραώ της Αιγύπτου.

eidisis vagdati mousoulmanoi paidia aimata moameth paidia spathia aimata vagdati

Οι φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν, δείχνουν μικρά αγόρια με κοφτερές λεπίδες στα χέρια, να παρελάζουν στον δρόμο της Βαγδάτη με τα κεφάλια τους να στάζουν αίμα και να φορούν λευκές στολές τους, ενώ οι μητέρες τους που τα συνοδεύουν είναι ντυμένες στα μαύρα.

eikones vagdati Ashura islam ethima mousoulmanoi hmera Ashura

Όσο για τους πιο μεγάλους πέραν της αυτομαστίγωσης, χτυπούν δυνατά το στήθος τους ψέλνοντας.

Η Ημέρα της Ashura έχει οριστεί ως εθνική αργία σε ορισμένες μουσουλμανικές χώρες, μερικές από τις οποίες είναι και το Αφγανιστάν, το Ιράν, το Ιράκ, ο Λίβανος, το Μπαχρέιν, αλλά και το Πακιστάν.

Τα Καλύτερα Casino
Novibet.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!

Betsson.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!