Μυστηριώδες δάσος με 400 στραβά δέντρα ερευνούν οι επιστήμονες!

Για ακόμη μία φορά η φύση με τα περίεργα της βάζει σε σκέψεις και σε διαδικασία ερευνών τους επιστήμονες. Πολλά μυστηριώδη μέρη και τοπία έχουμε δει κατά καιρούς, αλλά για το συγκεκριμένο δεν έχει δοθεί ακόμη μια λογική εξήγηση.

Ο λόγος για ένα μικρό άλσος το οποίο έχει 400 πεύκα και βρίσκεται στην Δυτική Πομερανία, της Πολωνίας.

Και γιατί θεωρείται αυτό παράξενο δάσος θα μου πεις τώρα. Επειδή το συγκεκριμένο δάσος έχει γίνει διάσημο λόγω των στραβών του δέντρων, μιας και τα 400 πεύκα που βρίσκονται εκεί έχουν μια ασυνήθιστη καμπή στην βάση τους!

 

Δες επίσης: 10 Απίστευτες Τρύπες της γης!

 

Μυστηριώδες δάσος με 400 στραβά δέντρα ερευνούν οι επιστήμονες!

paraksena topia

Τα συγκεκριμένα δέντρα φυτεύτηκαν το 1930 και από την στιγμή που αναπτύχθηκαν και μετά, εμφάνισαν μια απότομη καμπή 90 μοιρών, ακριβώς στο σημείο που βγαίνουν από το χώμα, ενώ μετά συνεχίζουν να μεγαλώνουν οι κορμοί τους κανονικά, όπως θα έπρεπε να είναι, στην ευθεία.

paraksena meri

Μόνο συνηθισμένο δεν το λες αυτό το φαινόμενο και γι’ αυτό κανείς δεν είναι βέβαιος πώς ή γιατί τα δέντρα είναι λυγισμένα. Η εκδοχή που πιστεύουν οι περισσότεροι είναι πως έχουν γίνει έτσι εσκεμμένα για την δημοσιότητα και για τα κέρδη κάποιων επιχειρηματιών, δηλαδή ότι έχουν υποστεί μηχανική επεξεργασία.

strava dentra polonia

Δες επίσης: Οι 10 πιο περίεργες λίμνες του κόσμου (εικόνες)

Τα κέρδη μπορεί να προέλθουν από διάφορα έπιπλα και αντικείμενα, που μπορούν να κατασκευαστούν απευθείας από τα λυγισμένα τμήματα των δέντρων. Βέβαια, εκείνο που φαίνεται πιο λογικό, είναι να έχουν προκαλέσει αυτό το περίεργο φαινόμενο οι ακραίες χιονοπτώσεις που ταλαιπωρούν την περιοχή.

Όλες αυτές όμως είναι μόνο υποθέσεις και οι επιστήμονες δεν έχουν καταφέρει να αποδείξουν ακόμη κάτι και γι’ αυτό συνεχίζουν της μελέτες, σχετικά με το έδαφος και το υπέδαφος του άλσους.

Τα Καλύτερα Casino
Novibet.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!

Betsson.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!